10 yaş daha genç görünmenize yardımcı oluyoruz - Yaşam Cafe

10 yaş daha genç görünmenize yardımcı oluyoruz

Makyaj hilesi yapmaya ne dersiniz?
Yılların izlerine karşı savaş açarken kullandığımız en etkili silahlardan biri de 'makyaj' Siz de makyaj hileleriyle yaşınızdan çok daha genç görünebilirsiniz. 

Zamanı geriye almak ne yazık ki mümkün değil. Tabi ki yaşınızı da. Ancak bazı hilelerle yaşınızı olduğundan çok daha küçük göstermeniz mümkün. İşte burada kadınların vazgeçilmez tutkusu olan makyaj devreye giriyor.

Makyaj adeta sihirli bir değnek gibi birkaç dakika içerisinde 10 yaş daha genç görünmenize yardımcı oluyor Allık ile yüzünüzü daha ince gösterin Pembe veya kayısı tonlarında allık kullanın. Allığı elmacık kemiklerinizin altına sürmemeye dikkat edin. Çünkü çökük yanaklar sizi çok daha yaşlı gösterir. Genç görünmek için kendinizi elma yanaklı yapın. Allığı nereye sürmeniz gerektiğini bilmiyorsanız, aynanın önüne geçin ve gülümseyin. Yanaklarınızın öne çıkan kısmına ise allığı sürebilirsiniz.

Kaşlarınızı biraz öne çıkarın
SARIŞIN veya kumralsanız kaş kalemi ile kaşlarınızın üzerinden geçin. Sonra boyayı pamuklu çubuk yardımıyla hafifçe dağıtın. Son olarak kaşlarınızı fırçalayın. Eğer kaş fırçanız yoksa bunun için diş fırçası kullanabilirsiniz. Kuru diş fırçasının üzerine sprey sıkın ve kaşlarınızı fırçalayın. Böylece belirgin kaşlar yüzünüzü daha ince gösterecek ve dikkatleri gözlerinize toplayacaktır.

Gözünüz ve kaşınız arasındaki mesafeyi açın
Çok renkli far kullanmaktan kaçının. Örneğin fildişi, vanilya veya sütlü kahve gibi renkler tercih edebilirsiniz. Bu sayede kaşlarınız daha kalkık ve gözleriniz, daha büyük görünecektir. Kahverengi farı göz kapağınızın dış köşesine sürdükten sonra aplikatör ile içe doğru yayın ve yukarı doğru dağıtın. Kaşlarınızın altına ise sadece açık renkli bir far kullanın. Ayrıca kahverengi far göz kenarlarınızda bulunan şişlikleri, hatta gözaltı torbalarınızı kamufle eder. Çünkü koyu renklerin kullanıldığı alanlar daha az göze çarpar.

Dudaklarınız Dolgunlaştırın
YAŞ ilerledikçe dudaklar incelir ve kenarlarında ince çizgiler belirmeye başlar. Yaşlılığı belli eden böyle bir görüntüden kurtulmak için ilk adım dudak kalemi ile dudaklarınızın kenarına çerçeve çizmeniz. Dudak kaleminde tercih edeceğiniz renkler pembe veya turuncu tonları olmalı. Dudaklarınıza pudra sürün. Sonra rujunuzu, en son da parlatıcınızı sürün.

Burnunuzu küçültün
İDEAL burun şekli, insan vücudunun üçte biri uzunluğundadır. Fazla uzun bir burnunuz varsa, pudra ile daha kısa görünmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için burnunuzun ucuna hafif koyu renk pudra sürün. burnunuz genişse aynı pudrayı burun kenarlarına sürerek de burnunuzun daha ince görünmesini sağlayabilirsiniz.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe