Bel Ağrısını Dikkate Alın! - Yaşam Cafe

Bel Ağrısını Dikkate Alın!

Son zamanlarda beliniz çok fazla mı ağrıyor? Yanlış bir hareket yaptığınızı düşünerek ağrınızı geçirsin diye aldığınız ilaçlar işe yaramıyor mu? O zaman bir hekime başvurmanızda fayda var…

Hisar Intercontinental Hospital Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Teoman Benli ile bel ağrılarının ne zaman dikkate alınması gerektiğini konuştuk.

Geçirilmiş bir travma öyküsü olmamasına rağmen, bacaklarda uyuşma, kuvvet kaybıyla giden hastalarda omurganın hastalıklarının düşünülmesi gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Benli; ‘Bel ağrılarının büyük çoğunluğu aslında yanlış duruş, mekanik sebepler ve sigara alışkanlığına bağlıdır. Ancak uzun süredir devam eden şiddetli bel ağrılarında bazı ciddi omurga hastalıklarını düşünmek gerekir.

Geçirilmiş travma öyküsü olmayan ve bacaklarda uyuşma, kuvvet kaybıyla giden ileri yaş hastalarda, omurilik veya sinir köklerinin basısına yol açan omurga kanal darlığı nedeniyle oluşan spinal stenoz, ve bel omurlarında kayma akla getirilmelidir. Özellikle bu hastalarda ayağa kalkar kalkmaz kişinin yürümesine engel olan ciddi kramplar hastalığın önemli işaretlerinden biridir.

Hafif ve basit yaralanmalarla ortaya çıkan ciddi ağrıda ise ileri yaşlarda kemik erimesine bağlı kırıklar, özellikle kilo kaybı, halsizlik ve ateş eşlik eden olgularda omurga veremi, omurga iltihabı veya omurganın kanserlerinin de araştırılması gerekir. Bu nedenle uzun süredir devam eden şiddetli bel ağrılarınız söz konusuysa mutlaka bir ortopedi ve travmatoloji hekimine başvurun.’ diye konuştu.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe