Suya şeker değil sağlık katın! - Yaşam Cafe

Suya şeker değil sağlık katın!

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık değerlerinin yüksek nem oranıyla birleştiği bugünlerde, ferahlamak için sık sık su ve buz gibi soğuk içecekler tüketiyoruz. 

Ancak özellikle içerisinde şeker ve tatlandırıcı bulunan içecekler, hem vücudumuzun su ihtiyacını artırıyor hem de yüksek kalorileriyle kilo kontrolünü zorlaştırıyor. Dikkatli tüketilmediği takdirde 'masum' olduğunu düşündüğümüz içeceklerin vücudumuza zarar verdiğini söyleyen Waternet Sağlıklı Yaşam Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy, birbirinden leziz ve sağlıklı tarifler paylaştı.

Termometrelerin rekor sıcaklık seviyelerine ulaştığı bugünlerde ferahlamanın en kolay ve keyifli yolu sudan ve buz gibi içeceklerden geçiyor ancak bu içeceklerin hepsi sandığımız kadar 'masum' değil. Özellikle içerisinde şeker veya tatlandırıcı bulunan içecekler, vücudumuzun su ihtiyacını gidermedikleri gibi, tam aksine artırıyor ve yüksek kalorileriyle kilo almamıza neden oluyor. Asitli ve şekerli içeceklerin tüketimi konusunda uyaran Waternet Sağlıklı Yaşam Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy, evde kolayca hazırlanabilecek birbirinden leziz ve sağlıklı tarifler paylaştı.

Ferahlatıcı ara öğün: Antioksidanlı ayran
Antioksidanlı ayran, sağlıklı, ferahlatıcı ve tok tutan bir ara öğün. Birkaç parçaya böldüğünüz salatalığı ve bir tutam naneyi yoğurtla beraber blender'dan geçirin. İki bardak su ilave edip karıştırın.

Bağışıklığınızı güçlendirin: Elmalı bitki çayı
Gün içerisinde kolayca hazırlayabileceğiniz bu bitki çayıyla bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Ihlamur, ekinezya, karabiber, karanfil ve tarçını demleyin. İçine dörde böldüğünüz bir elmayı ve kabuğu soyulmuş limonu ekleyin. Kaynama noktasına gelene kadar karışımı ısıtın. Sıcak olarak tüketebileceğiniz bu çayı, sıcak yaz günlerinde soğuttuktan sonra buz ekleyerek içebilirsiniz.

Hücrelerinizi gençleştirin: Böğürtlen ve üzümlü smoothie
Yaz döneminde kolaylıkla bulabileceğiniz meyve ve sebzeler ile lezzetli bir içeceğin keyfini çıkarırken, hücrelerinizin gençleşmesine yardımcı olabilirsiniz. Bir avuç böğürtlen, bir avuç kırmızı üzüm, taze zencefil ve bir tutam taze naneyi blender'dan geçirdikten sonra bir bardak badem sütü ile karıştırın.

Strese karşı bire bir: Pancarlı smoothie
Yaz sıcaklarından bunaldığınızda biraz rahatlamak için tadı ve görüntüsüyle mutluluk veren bu smoothie'den yararlanabilirsiniz. Bir küçük boy haşlanmış pancar, bir küçük boy muz ve bir avuç karadutu blender'dan geçirin, ardından bir bardak suyla karıştırın.

Spordan önce: Çilekli ve limonlu smoothie
Yaz mevsimi geldi diye spordan vazgeçmeyin ancak öncesinde enerji veren doğal ve sağlıklı bir içecek tüketmeyi de unutmayın. Beş adet çilek ve bir yemek kaşığı yulaf ezmesini blender'dan geçirin. Yarım bardak su, yarım bardak badem sütü ve çeyrek bardak limon suyu ile karıştırın.

Suyun yeri başka!
Yaza özel tarifler veren Diyetisyen Canan Aksoy, her ne kadar sağlıklı olsalar da, bu içeceklerin suyun yerine geçmeyeceği konusunda uyardı. Özellikle sıcak havalarda susamayı veya terlemeyi beklemeden ortalama iki litre su içilmesi gerektiğinin altını çizen Aksoy, su içmekten hoşlanmayanlar için de bir tarif verdi: Suyunuza ferah bir tat vermesi için saplarından ayırdığınız nane yapraklarını sürahiye atın. Ardından ince halkalar şeklinde doğranmış limon ve elmayı kabuklu olarak ekleyin. Bu içecek suyun yerine geçecek, üstelik leziz tadı ve renkli görüntüsüyle de su içme isteğinizi artıracaktır.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe