'Kellik' koca bir yalanmış 'sır'rı çözüldü - Yaşam Cafe

'Kellik' koca bir yalanmış 'sır'rı çözüldü

Kadın erkek herkesin sorunu olan saç dökülmesi hatta kellik esasında geri dönüştürülebilir bir durum. 

Boğaziçi Üniversitesi Laboratuarlarında geliştirilen TÜBİTAK desteği ile araştırmalar yapan Dermatolog Prof. Dr. Meral Şaşoğlu saç köklerinin ölmediğini sadece uykuya daldığını söyleyerek, kökleri uyandırmanın ve yeniden eski saçlara kavuşmanın mümkün olduğunu dile getirdi. Şaşoğlu hem kadın hem de erkeklerde bulunan testosteron (T) hormonunun, genetik yatkınlığı olan kişilerde genetik yatkınlığının şiddetine göre, saç kökü hücrelerinde Dihidrotestosteron'a (DHT) dönerek daha güçlü bir hale geldiğini belirterek alıcıya yakalanan radyo frekansları gibi saç kökü hücresine çekilerek bu hormonların hücre faaliyetlerini bozduğunun tespit edildiğini anlattı.

Hücrenin çalışma dönemini durduran bu metabolik değişimler sonucu, hücre çalışma emrini veren proteinleri yapamaz hale geldiğini kaydeden Dermatolog Profesör Doktor Meral Şaşoğlu, "Gerekli kimyasal faktörler de yapılamayacağından saç üretilemez, damarsal yapılanma desteklenemez, saç dökülme dönemine takılır kalır. Damarsal yapılar körelir ve saç kökü uykuya dalar. Yani bugüne kadar bilinen saç köklerinin öldüğüne dair bilginin tamamen yanlış olduğunu kanıtladık. Saç kökleri ölmemiştir sadece uykudalar, onları vitamin ve minarel desteği ve nanoteknoloji ile uyandırmak mümkün' şeklinde konuştu.

Saç derisinden sürülerek saç kökü hücrelerine ulaşıp, saç kökünü adeta bir zırh gibi sararak saç kökünü hormonların ve özellikle de DHT saldırısından koruyan nanoteknolojik formül ve güçlü hücre yenileyici, antioksidan ve onarıcı, yapıcı esansiyel amino asitlerden, mineral ve vitaminler sayesinde dökülen saçların kendiliğinden tekrar çıkabileceğini belirten Dermatolog Prof. Dr. Meral Şaşoğlu dünyanın ilk hormonlar üzerine etki etmeden saç gelişimini destekleyen gıda takviyesi niteliğindeki ağızdan alınan bu gıda takviyesi niteliğindeki saç kökünü çalıştırmaya yarayan formülünde gerekli tüm vitamin ve mineraller mevcut' dedi.

Prof. Dr. Meral Şaşoğlu açıklamasını şu şekilde tamamladı: "Bugün her yaşta, her dönemde erişkin kadın ve erkeğin yaptığımız bu saç kökünü koruyan serum, derinlemesine temizleyen günlük şampuan ve ağızdan alınacak saç kökünü çalıştırmaya destek gıda desteği formüllerimizle ürünleri kullanarak saç sorunlarından kurtulması ve 55 yıl önceki dökülmüş saçlarını bile kazanan 70 yaş üstü hastaların mutlulukları bizlerin motivasyonunu artırırken dünyada saçları nedeniyle umudunu kaybetmiş milyonlarca kadın ve erkeğin saçlarına kavuştuktan sonra yaşadığı sevinç bizi besleyen, heyecanımızı artıran yegane unsur haline geldi" dedi…

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe