İnek sütü inekler içindir - Yaşam Cafe

İnek sütü inekler içindir

İnek sütünün zararlarının uzun süredir konuşulduğunu ifade eden Dr. Sinan Akkurt, "Anne sütü alerji yapmaz, çünkü tam olarak bizim bedenimiz için uygun bir besindir. At sütü (kımız) ve keçi sütü anne sütüne en yakın maddelerdendir. 

Laktoz alerjisi ve özel durumlar dışında alerji yapmazlar." dedi. Buna karşın inek sütünün çok güçlü proteinler içerdiğini ve insan bedeninin bu proteinleri sindirmekte zorlandığını kaydeden Dr. Akkurt, "Keçi sütü hem besler, hem şişirmez." dedi. Yeni çıkan Biorezonans kitabında gıda alerjilerine geniş yer ayıran Dr. Sinan Akkurt, keçi sütünün kullanımına ilişkin iki özel tarif paylaştı:

Çikolata tozlu süt yerine keçiboynuzu özlü keçi sütü

o Çocuklar çikolata tozu ile tatlandırılmış süte bayılır. Bunun yerine onlara hem daha doğal, hem da daha sağlıklı bir alternatif sunabilirsiniz.

o Bir fincan sıcak keçi sütüne, aktar ve marketlerde bulabileceğiniz bir tatlı kaşığı keçiboynuzu özünü (keçiboynuzu unu), bir tatlı kaşığı bal ya da pekmezi ve tercih ediliyorsa bir çay kaşığı kakaoyu ekleyerek karıştırın.

Keçi sütlü sabun

o Keçi sütünün cilde güzellik ve sağlık katan içeriğinden yararlanmak istiyorsanız güvendiğiniz bir kaynaktan keçi sütlü sabun satın alabilirsiniz. Eğer böyle bir şansınız yoksa, parfüm, alkol v.b. katkı maddeleri içermeyen kalıp sabunları kullanarak evde kendiniz de yapabilirsiniz. Bunun için kalıp sabunu rendeleyin, kaynatıp ocağı kapattığınız suya dökün ve karıştırarak erimesini sağlayın. Bu karışımın içine keçi sütü ekleyerek keçi sütlü doğal sıvı sabun elde edebilirsiniz. Tekrar katılaşma ihtimaline karşı elde ettiğiniz sıvıyı soğuttuktan sonra birkaç kez blendırdan geçirmeyi ihmal etmeyin.

Ayrıca inek sütüyle yaptığınız her şeyi keçi sütüyle de yapabilirsiniz: Yoğurt, muhallebi, dondurma, soslar, tereyağı, keçi peyniri ile salata…

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe