Bu 10 davranış değişikliğiyle zayıflayabilirsiniz - Yaşam Cafe

Bu 10 davranış değişikliğiyle zayıflayabilirsiniz


Diyetisyen Güneş Aksüs, doğru davranış şekilleriyle zayıflayabilceğinizi söylüyor.

Zayıflamak için saati saatine yemek yemek, diyette yazanlar dışında yemek seçmemek, tüm günü planlamak ve alışverişe çıkmak size zor geliyor olabilir. Evet bazen insanın içinden hiçbir şey yapmak gelmiyor. Moralimiz bozukken bir patates kızartması yemek bize daha çekici geliyor. Dürüm döner yiyince hem rahatlamış hem vicdanımızı zorlamış hem de kilo almış oluyoruz. Hem iyi hem kötü! Canınız sıkılsa da, moraliniz bozulsa da yapabileceğiniz şeyleri bilmek istemez misiniz?

Bu yazıdaki 10 adımı zaten yapanlar kilo kontrolünde başarılı olan kişiler veya en fazla 3-4 kg fazlası olan kişiler olabilir.

Eğer elinizden geleni yapıyor ve yine de kilolu olduğunuzu düşünüyorsanız burada iki konu var demektir. Birincisi, doğru yaptığınızı düşündüğünüz şeyler gerçekten doğru olmayabilir; ikincisi ise, bu dikkati göstermeseniz belki de bu kilonuzdan 20 kg daha fazla olacaktınız. İkisi de önemli. Kendinizi değerlendirin.

Yaptıklarınızı kontrol etmeniz ve eksik olanları toparlayabilmeniz için bu 10 maddeyi hazırladım. Bakalım siz ne durumdasınız...

1- Yemekleri masaya koymayın, tabaklara koyun ve masaya öyle getirin.

2- Yemek sırasında hızlıca yiyip sofradan kalkmayın, arada bir çatal kaşığı bırakıp sohbet edin. Yemek anı keyifli olsun!

3- Tabaklarınızı küçük boyda seçin. Çünkü büyük tabakta ortada kalacak küçük bir yemek sizi motive etmez, gözünüz doymaz. İlle de büyük tabak olacak ise tabağınızı sebzeler ile doldurun.

4- Önce sağlıklı ve hafif yemekleri yiyin. Kalorili, yağlı olanları sona saklayın. Zaten doyduğunuzda kalorili olanları daha az yersiniz.

5- Karnınız tok olmasına rağmen yemeye devam ediyorsanız, kendinize süre tanıyın. Önce 3 gün, sonra 3 hafta doyduğunuzda bırakın ve ikinci tabağa geçmeyin. 3. haftadan sonra iştahınızın nasıl azaldığını göreceksiniz.

6- Kilo vermeyi işkence değil, 'güzel bir tecrübe' olarak düşünün. Hafızanıza olumlu mesajlar yükleyin. Söylediğiniz diyet ile ilgili tüm negatif cümleleri hayatınızdan çıkarın. İsterseniz bunları bir kenara yazın ve bir daha söylemeyin.

7- Yaşamınızı zorlaştırmayacak değişiklikler yapın. Eğer ara öğün yapmak sizi enerjik tutuyor ise aç kalarak kendinizi zorlamayın.

8- Ruh halinizi unutmayın. Ne halde olduğunuzu, iyi veya kötü sorgulayın. Durun, düşünün. Şu anda bulunduğunuz ruh haline göre yorum yapın.

9- Kendinize göre sağlığınız ve iyi beslenme adına yaptığınız iyi ve kötü şeyleri bir kâğıda yazın. Kötü taraftakileri haftada 1 azaltır, iyi olanları haftada 1 artırırsanız, birkaç ay sonra değişmiş, hafiflemiş ve rahatlamış olacaksınız.

10- Canınız sıkılınca yiyebileceğiniz sağlıklı aburcuburlar bulundurun. Light bisküviler, şekersiz içecekler, bitter çikolata (küçük küçük porsiyonlarda ve kahve yanına), kepekli kurabiyeler, kuru meyveler (kuru elma gibi kalorisi düşük olanlar), light süt ile toz tarçın... Dolabı açınca karşınıza bunlar çıksın. Mutfağa girip bir şeyler hazırlamak istiyorsanız, kepekli bir lavaş arasına şekersiz çikolata veya fıstık ezmesi sürün ya da light peynir sürüp üzerine baharatlar kullanın. Yine mutfakta zaman geçirin ama kalorisi düşük seçenekler ile oyalanın.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe