Kısırlık ve tedavi yöntemleri - Yaşam Cafe

Kısırlık ve tedavi yöntemleri

Op. Dr. Serdar Koç kısırlık ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verdi;

Kısırlık toplumun %15’inde görülen sağlık sorunlarından bir tanesidir. Bu nedenle de üremeye yardımcı olacak bazı alternatif tedavi yöntemlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bazı vakalarda gebe kalamamayı açıklayabilecek hiçbir faktör ortaya koyulamaz. Bu gibi durumlarda sebebe nedeni açıklanamayan kısırlık tanısı konulabilir.

Kısırlık vakalarında ilk aşama erkek hastanın değerlendirilmesidir. Baba adayına öncelikli olarak fiziki muayene ve sperm analizi yapılır. Anne adayında ise, ultrason kullanılarak üreme sistemi detaylı bir şekilde incelenir. Yumurtlamayı takip eden ve hormonlar için tetkikler yapılır. Bütün incelemeler tamamlandıktan sonra inceleme yapılan çiftlerde herhangi bir sorun tespit edilemez ise aşılama tedavisine başlanır. Ancak anne adayı 35 yaşın üzerinde ise vakit kaybetmeden tüp bebek tedavisine başlanması gerekir.

Kısırlık hakkında genel bilgilere aşağıdaki yazıda detaylı bilgi vermeye çalıştım

http://www.serdarkoc.net/kisirlik-nedir-sebepleri-nelerdir

Kısırlık tedavilerinde kullanılan en yaygın yöntemlerden biri de aşılama yöntemidir.

Aşılama nedir?

Aşılama iki yöntem kullanılarak uygulanmaktadır…
  • Tazeliğini yitirmemiş ve hiçbir işleme tabii tutulmamış meni özel bir iğne yardımı ile vajinaya ya da rahim ağzına yerleştirilir.
  • Yıkanarak temizliği sağlanan meni bazı kimyasal içerikli maddeler sayesinde bir takım işlemlere tabii tutulur ve yine iğne kullanılarak rahim içine yerleştirilir.
Aşılama yöntemi ağrılı bir yöntem midir?
  • Aşılama tedavisine dahil olan hastalar herhangi bir ağrıya maruz kalmaz.
  • Aşılama tedavisinin başarı oranının yüksek olması için;
  • Anne adayının tüpleri işlevini tam olarak yerine getirmeli ve sperm ile yumurtanın buluşmasını önleyecek herhangi bir problem olmamalıdır.
  • Anne adayında yumurtlama ile ilgili herhangi bir sorun bulunmamalı, spermin buluşabileceği bir yumurta kesinlikle olmalıdır.
  • Baba adayında sperm bulunmalı ve sperm analizi istenilen değerlerde olmalıdır.
  • Anne adayının rahminde embriyonun tutunmasını önleyecek herhangi bir patoloji olmamalıdır.
Aşılama tedavisi kaç defa uygulanabilir?

Aşılama tedavisi 3 defa uygulandıktan sonra sonuç olumlu olmamışsa gebelik oranında %50 azalma yaşanabilir. Bu gibi vakalarda aşılama ile vakit kaybetmektense tüp bebek tedavisi daha yararlı olacaktır…

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe