Seks yapmak sanat mıdır? - Yaşam Cafe

Seks yapmak sanat mıdır?

Seks veya cinsel arzu insanın içinde var olan bir duygudur. Cinsel arzuyu hormonlarımız sağlar, evet ama onlar fiziksel olarak cinsel arzu duymamızı sağlar, duygusal olarak da cinselliğe ve cinsel ilişkiye ihtiyaç duyarız.

Cinsel Sağlık Evlilik ve Aile Danışmanlığı Derneği'nden (CİSEAD) Dr. Cenk Kiper, ilkel ve sanatsal seks ayrımını kaleme alıyor...

Cinselliği yaşamanın nedenleri şunlardır:
*Üremek,
*Zevk,
*Paylaşım,
*İletişim,
*Sosyal rol,
*Sevgi gösterimi,
*Duygusal tatmin,
*Karşı tarafı mutlu etme isteği,
*Yalnızlık,
*Görev olduğu için,
*Meraktan,
*Karşı tarafı kendine bağlayabilmek için,
*Sarhoşluktan,
*Güç ve iktidar sahibi olabilmek için,
*İntikam için.

Bunların içinde en önemlisi ve bizim de bildiğimiz üremek ve zevktir. Ama diğerleri de farkında olmasak dahi aynı öneme sahiptir.

Seks bir süreçtir. Bu sürecin sonucu orgazm ve boşalmaktır. Yani seksin amacı boşalmak değildir, boşalmak olmamalıdır; sonucu boşalmaktır. Uzakdoğu cinsel felsefelerinin bazılarında, Taocu sevişme gibi, boşalmadan yaşanan süreç yeterlidir ve boşalma gerçekleşmeden seks bırakılır. Tabii ki burada iki dakikada boşalan, nefsine sahip olamayan erkeklerin olduğu seksten söz etmiyoruz. Cinselliği sanat haline dönüştüren, uzun süre kontrollü kalabilen, kadına zevk vermeyi yaşayan erkelerin veya erkeğe zevk vermeyi yaşayan kadınların sanatından bahsediyoruz.

Boşalma amacıyla yaşanan seks mekanik sekstir, duygu olmaz ve haz en aza iner. Seksi ilkel yaşayanlar bedensel-fiziksel arzuyu tatmin için sevişirken, sekste sanatı yaşayanlar 'duygusal' nedenlerle sevişirler. İlkellerde amaç tatmin olmak, sanatçılarda karşı tarafı tatmin edip tatmin olmaktır. İlkellerde amaç boşalmak sanatçılarda ise süreci yaşamaktır. Kadınlar, bir erkekle ilk sevişmelerinin ardından genelde "Aşık olduğumu fark ettim" derken; erkekler aynı durumda "Skoru artırmak istedim" diyorlar.

Cinsel ilişkiden duygusal zevk alma oranları 
Dünya genelinde Erkeklerin yüzde 57.6'sı, kadınların ise 49.8'si duygusal olarak tatmin oluyor. Türkiye'deki duruma gelince; erkeklerin yüzde 56.2'si, kadınların ise yüzde 35.9'u yaşadığı cinsel ilişkiden duygusal olarak tatmin oluyor. Bu sonuçlara göre, Türkiye'de partneriyle cinsel ilişkisinin fiziksel olarak zevk verici ve duygusal olarak tatmin edici olduğunu düşünen erkeklerin oranı kadınlara kıyasla çok daha yüksek. Ancak erkeklerin bu konudaki memnuniyetleri yaş dilimi ilerledikçe düşme eğilimi gösteriyor.

Genelde seksle ilgili konularda erkekler duyarsız ve ilkel oldukları gerekçesiyle suçlanır. Hemen erkeklere yüklenmeyelim. Erkeklerin sekste bu kadar pervasızca davranması ve açık olması sosyal koşullardandır. Kadınlar da erkekler gibi duygulara sahiptirler, sosyal yapı izin vermediğinden rahat davranamazlar, yoksa neler olacağını tahmin bile edemezsiniz.

Seks yapmanın en önemli nedenlerinden birisi de erkek veya kadın olduğumuzu hissetmek, yani sosyal rolümüzdür. Kadının kadın erkeğin erkek olması için karşı cinse ve cinselliğe ihtiyacımız vardır. Bazen fiziksel olarak istemesek de sadece cinselliğimizi hissetmek için sevişiriz.

Düzenli ve güvenli seks bize neler sağlar?
*Gevşememizi sağlar.
*Rahat uyumamızı sağlar: Orgazm sonrasında endorfin serbest kalır, bu da beyinde morfin etkisi yaratır, vücut gevşeyip rahatlar. Biz de çok faydalı, dinlendirici bir uykuya dalarız.
*Sıkıntılarımızı unutmamızı sağlar.
*Kendimizi güçlü hissetmemizi, özgüvenimizin artmasını sağlar.
*Enerji harcayarak zayıflamamızı sağlar: 30 dakika süren bir seks seansı boyunca kişi en az 85 kalori yakar.
*Erkeklerde prostat ve prostat kanseri riskini düşürür. Düzenli ve tek partnerle yapılan seks tabii ki...
*Kadınlarda adet dönemlerinin ağrısız geçmesini sağlar. (Düzenli seks kadını rahatlatır ve adet döneminin sorunsuz geçmesini sağlar.)
*Menopozu geciktirir.
*Hayata bağlanmamızı sağlar.
*Genç kalmamızı sağlar.
*Isınmamızı sağlar.
*Terfi etmemizi sağlar.
*İntikam almamızı sağlar.

Yani seksi yaşamanın nedenleri o kadar çok ki...

Ne nedenle seks yaparsak yapalım, bunu sağlıklı bir şekilde yaşamak gerekiyor, çünkü süreçleri geri döndürmek elde değil. Bu yüzden sadece seks olsun diye yaşanan bir seks insanda bezginliğe, yorgunluğa ve mutsuzluğa yol açabiliyor. Bu hem kadında hem de erkekte aynı. Bu yüzden seksi gerçek anlamda ve güzelliği ile yaşamak gerekiyor.İlkel seksten sanatsal sekse geçmek gerekiyor.

Sanatçı yaptığı ile mutlu olan, tatmin olan ve diğerlerine de aynı mutluluğu veren kişidir.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

1 Yorumlar

  1. Bir bayan için en önemlisi duygusal zevktir. Bir erkek için ise en güzeli kadının aldığı hazzı görme güdüsüdür.

    YanıtlaSil

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe