Kiralık Daire İlanlarında Nelere Dikkat Edilmelidir? - Yaşam Cafe

Kiralık Daire İlanlarında Nelere Dikkat Edilmelidir?


Ailenizle birlikte yaşayacağınız evin konforlu ve ferah olması sizin rahat etmenizi sağlar. Kiralayacağınız evin istediğiniz özelliklere sahip olması evinizde sorunsuz yaşamanız için gereklidir. Kiralık daire ilanlarında belirtilen özelliklere ve kira ücret bedeline bakarak kendinize uygun bir ev seçebilirsiniz. İster emlakçı aracılığı ile ister internette verilen ilan sitelerinden bulduğunuz evin hem iç hem de dış özellikleri önemlidir. Sizlere hem uygun evi bulma hem de ev hakkında bilgi almanıza yardımcı olan emlakçıya ücret ödemek istemiyorsanız dolaşarak ya da ilan sitelerinden yararlanarak da ev bulabilirsiniz. Seçtiğiniz evin ilanda belirtilen adresteki ev olduğunu doğrulayın. Ayrıca herhangi bir dolandırıcılık olayına karşı tedbir almak için ev sahibinin o evin gerçek sahibi olup olmadığını tapu sicil müdürlüklerinden kolayca öğrenebilirsiniz. Sahibinden kiralık daire seçmek biraz zamanınızı alsa da daha az ücret bedeli ödeme avantajı yakalayabilirsiniz.

Eve Taşından Önce Yapılacak Ekstra Masrafı Belirleyin

Kiralık daire ararken önce evin durumuna bakıp tadilat ve onarım işlemlerine için ne kadar ödeme yapmanız gerektiğini tespit etmelisiniz. Evin kullanıma hazır durumda olması masrafınızı azaltacağından evdeki banyo duvarlarında rutubet olmaması, duvar ve yer döşemelerinin sağlam olması, pencere ve kapı kulplarının kullanılabilir olması, mutfak dolaplarının yeni olmasına dikkat edilmelidir. Çatı, balkon, teras ve baca için herhangi bir onarım yapılmalı mı öğrenilmelidir. Duvarların rüzgardan aşınmamış olması ve yağmur suyunun içeriye girmemesine dikkat edilmelidir. Evde yaşayacağınız kişi sayısına göre oda sayısının yeterli olması evde rahat edebilmeniz için önemlidir. Duvarlara badana yapılması ya da elektrik ve su tesisatının yenilenmesi gibi ekstra masrafların daha sonraları sizi zor durumda bırakmaması için tespit edilmelidir. Ev sahibi ile kira sözleşmesini ödemeden önce kira bedelini, depozito ücretini, ödeme tarihini, ödeme şeklini ve kira artış oranını öğrenmelisiniz.

Evin Güvenliğini Kontrol Edin

Kiralık daire seçerken evin güvenli olması oldukça önemlidir. Evin bulunduğu semt ve yakın çevresindeki ev ve iş yerlerinin ve yaşayan kişilerin size zarar vermeyecek şekilde olmasına dikkat edilmelidir. Ev sahibinden evin depreme dayanıklı olup olmadığını öğrenin. Taşındıktan sonra olası yangın ve su bakını gibi durumlarla karşılaşmamanız için elektrik ve su tesisatını kontrol ettirin. Doğalgaz borularını ve gazın çıkış yerinde tıkanıklık olup olmadığını öğrenin. Baca temizliğini yapmanız dumanın odaya dolmasını engeller. Ayrıca hırsızlık durumlarına karşı tedbirler almalısınız. Evinizin balkonuna demirlik yaptırabilir, kapınızı değiştirebilir veya kapı kilitleri ekleyebilirsiniz. Pencere kulplarını kontrol etmelisiniz.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar