Kahve kadınları kanserden koruyor - Yaşam Cafe

Kahve kadınları kanserden koruyor

Japon bilim adamlarının yaptığı bir araştırma, günde üç ya da daha fazla kahve içmenin kadınlarda kalın bağırsak kanseri riskini yarı yarıya azaltabileceğini ortaya çıkardı.

Tokyo Ulusal Kanser Merkezi’nde, 40 ila 69 yaşlarındaki 96 bini aşkın kadın ve erkekle ilgili 1990 yılından itibaren yaklaşık 12 yıllık sürece ait verilerin incelenmesiyle yapılan çalışmada, yeşil çay tüketmekle kalın bağırsak kanserini önleme arasında bir bağlantı bulunamadı.

Araştırmada, diyet ve egzersiz gibi diğer faktörler de göz önünde tutularak, günde üç ya da daha fazla kahve içen kadınların, hiç kahve içmeyenlere göre kalın bağırsak kanserine yakalanma riskinin yarı yarıya azaldığı kaydedildi. Çalışmada, kahve içmenin erkeklerde önemli bir yararı tespit edilmedi.

Araştırma ekinden Manami Inoue, Japonya’da erkeklerin hemen hemen hepsinin alkol kullandığını ve çok sayıda erkeğin de sigara içtiğini belirterek, belki de bu yüzden erkeklerin de kahve tüketiminde sağlamış olabileceği bazı yararları tespit edememiş olabileceklerini söyledi.

Kahvenin kalın bağırsak kanserini önleyebilme mekanizmasının bilinmediğini kaydeden Inoue, içeriğindeki kafeinin bağırsağın çalışmasını teşvik ediyor olabileceğini ya da kahvenin antioksidan özelliklerinin etkili olabileceğini belirtti.

Inoue, ayrıca bazı kişilere kahvenin ağır gelebileceğini ve bu kişilerin kahve içmek için kendilerini zorlamamaları gerektiğine işaret etti ve sevenlerin bırakmaları için de bir neden olmadığını söyledi.

Araştırmanın bulguları, Uluslararası Kanser Dergisinde (International Journal of Cancer) yayımlandı.
 
✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe