Dışarıda kuzu yatakta kurt erkekler - Yaşam Cafe

Dışarıda kuzu yatakta kurt erkekler

Bazı erkekleri tanımak için yatağa girene kadar bekleyin.

Çünkü dışarıda sakin, sessiz görünenler bazen yatakta saldırgan bir kişiliğe bürünebiliyor. Peki bu erkeklerden ilk cinsel deneyimden sonra kaçmak mı gerekiyor, yoksa onları kurt halleriyle kabul etmek mi? Dışarıda çoban, yatakta avcı olmayı tercih edecekseniz bu yazı tam size göre!

Hayallerinizin erkeğiyle sonunda tanıştınız. Her şey gerçek olamayacak kadar güzel gidiyor. İlişkiniz tüm hızıyla ilerlemeye başladı ve sonunda beklenen gün geldi. Siz ilk birlikteliğin heyecanını yaşarken, bir de baktınız ki yanınızda nezaket timsali görünen erkeğiniz yatakta adeta bir kaplana dönüşüyor. Ne oluyor da sevdiğiniz tüm özelliklere sahip sevgiliniz böyle değişiyor? Bu sorunun cevabını biz de merak ettik ve işin uzmanlarından olan Psikolog Narek Karasu’ya yönelttik. Karasu, “Cinsel ilişki sırasında farklı davranışlar sergileyen erkeklerin böyle davranmasının nedenlerinin başında farklılık arayışı geliyor. Fakat durumu sadece buna bağlı olarak açıklamak doğru olmaz. Bazen insanlar, bilinçaltında kendilerine haksızlık yapıldığını düşündükleri durumlarda zihinlerinde düşüncelerini kodlarlar. Bu durum, söz konusu düşüncenin dışavurumu olabilir. Cinsel ilişki sırasındaki sert tavırlar, intikam almak ya da hırslarını boşaltmak gibi düşünülebilir” diyor.

Kaçmak gerekir mi?

Eğer böyle bir ilişkiniz varsa hemen korkuya kapılmak gerekmiyor. Çünkü cinsellikte yaşanan bu tür durumlar, eğer size zarar verecek boyutta değilse ve her iki taraf da durumdan memnunsa ilişkinin canlanmasına bile yardımcı olabiliyor. Psikolog Narek Karasu, “Bu durum, kötü bir davranış olarak kabul edilmemeli. Çiftlerin beklentilerini de düşünmek gerekiyor. Aynı zamanda kadınlar da böyle davranılmasını isteyebiliyor. Yataktaki bu tür davranışlara kötü demek doğru değil ama davranışlar uç yerlere vardığında taciz, cinsel birlikteliğe zorlama ve şiddet gibi davranışlar olduğunda tabii ki kabul edilmemesi gerekiyor” diyor.

Neden, “Yönetme arzusu” mu?

Eşlerden biri şiddeti seviyor olabilir. Bilinçaltındaki olayların bir yansıması da yatakta ortaya çıkabiliyor. Kişinin sağlıklı bir yapısı olmaması da yatakta şiddet eğilimine neden olabiliyor. Kendine güveni olmayan, kendini zayıf gören kişinin yönetme ve yönetilme arzusu da cinsel hayattaki şiddet eğilimini doğurabiliyor. Bu durum gücün ifadesi olarak yatağa da yansıyabiliyor.

Aile etkili mi?

Psikolog Narek Karasu, “Anne ve baba modeli etkili olmuş olabilir. Eşini döven bir baba modeli, eşlerin dövülebileceği ya da eşe şiddet gösterilebileceğiyle ilgili düşüncelerin doğmasına zemin hazırlayabiliyor. Ama temelsorun, ilişkideki problemler nedeniyle intikam almak olabilir. Çiftlerden birinin hoşuna gitmeyen davranışlar, ifade edilmediğinde yatakta bunu gösterme yoluna gidilebiliyor. Pasif agresif biçimde, daha kabul edilebilir şekildeki bir ortamda tepki gösteriliyor olabilir” diyor.

“Sıkılgan, değişiklik arayan erkekler cinsel fantezilere yönelebiliyor. Her fantezi kuran kişi kötüdür demek doğru değil. Ancak sürekli fantezi kuran, arayış içinde olan kişi, ilişkisinde ya da kendiyle ilgili bir sorun yaşıyor olabilir.”

Günümüz ilişkileri

Psikolog Narek Karasu , “Modern çağın ilişkileri için bozuk diyebiliriz. Sosyal yaşamın, şehir hayatının, iş yaşamının getirdiği süreçler beklentileri değiştirdi. İnsanlar daha çok kazanmaya başladı. Çok yorulup, çok çalışınca bir ilişkiye yeteri kadar zaman ayrılamıyor. Farklı kişilerle tanışma kolaylığı da ilişkileri etkiledi. İnternet, iletişim ağları, kadının sosyalleşmesi gibi faktörler kadın ve erkeğin ilişkisini bozdu. Bu etkinin sosyolojik nedenleri de bulunuyor. Ekonomik olarak güçlü olmak için çok çalışan kadın ve erkek yoruluyor. İlişkiye çok fazla ilgi gösterilmiyor. Çok hızlı tanışmak ve beraber olmak gündelik ilişki tarzlarını değiştirdi. Beklentiler de değişti ama burada kafaları karıştıran bir faktör de, kadının doğurganlık yaşı. Ailelerin beklentileri var. Bir taraftan değişen şehir hayatına uyum sağlanmaya çalışılırken, bir taraftan da ailelerin beklentileri karşılanmaya çalışılıyor. Çocuk sahibi olmak isteyen kadın bir ilişki arıyor. Aynı şekilde erkeklerin de kafaları karışmış durumda. Böylece git gel arasında kalan bir ilişki modeli oluşuyor” diyor.

Fantezi olarak kabul edilebilir mi?

Fanteziler ilişkiyi besliyor, cinsel hayatı renklendiriyor. Ama fanteziler bir taraftan da kırılganlık ve güvensizlik yaratabiliyor. Çünkü fantezilerden dolayı cinsel hayata odaklanma durumu söz konusu oluyor. Fanteziler her yerde bulunabiliyor, bu da karşı tarafı korkutabiliyor. Fantezi çok vurgulandığında çiftlerden birini üzebiliyor. Çünkü çok değişik fanteziler istenebiliyor. Eşten habersiz fantezi kurulabiliyor ve ipin ucu kaçabiliyor. Bu da güvensizliğe neden olabiliyor. Dozu konusunda dikkatli olmak gerekiyor.

Ne yapmalı?

Erkeğin yatakta bir anda değişmesi, çiftler beraber olduklarında sorun olmaya başladıysa önce şiddeti uygulayan kişiye bakmak gerekiyor. Kendi ruh durumuyla ilgili bir uzman yardımıyla değerlendirme yapılması gerekiyor. Cinsellikle birleşen şiddet eğiliminin incelenmesi öneriliyor.

“Bazen ilişkide yaşanan sorunlar bazen yönetme arzusu erkeklerin yatakta normalde olduklarından daha saldırgan tavırlar sergilemelerine neden olabiliyor. Fakat bu davranışlar, eğer iki taraf da halinden memnunsa kabul edilmeyecek bir durum değil.”

YAŞAYANLAR ANLATIYOR

Onu tanıyamadım

“Erkek arkadaşımla ilk tanıştığımız günden itibaren her şey çok iyi gidiyordu. Hatta kendisi o kadar nazik biriydi ki, çoğu zaman hiçbir zaman cinsel birliktelik yaşayamayacağımızı düşünüyordum. Fakat yanılmışım. Erkek arkadaşımla ilk birlikte olduğumuz gün beni çok şaşırttı. O sessiz, sakin erkek yatakta birden farklı biri olmuştu. Bana sürekli komut veriyor, sürekli konuşuyor ve ne istediğini açıkça söylüyordu. En başta kendimi çok tuhaf hissetsem de, sonrasında bu durum benim de hoşuma gitmeye başladı. Şiddet eğilimi tam olarak fiziksel değildi. Sadece biraz daha sert davranmaktan hoşlanıyordu. Aslına bakarsanız ilişkimiz o günden sonra çok daha iyiye gitti. Başka sebeplerden dolayı ayrıldık fakat açıkça söylemek gerekirse ondan sonraki ilişkilerimde yatakta hep onun gibi birini aradım.” Ayça-32-İstanbul

Beni korkuttu

“Eşimle ilk kez evlendiğimiz gün birlikte olduk. Fakat bende hem ilk cinsel deneyimin heyecanı hem de eşimin yatakta bir anda değişip, haşin bir erkeğe dönmesinin korkusu vardı. Normalde sakin bir erkek olan eşim, o gece hiç tanımadığım bir yönünü de bana göstermiş oldu. Yatakta tokat atmaktan hoşlanıyor ve sürekli şiddet içeren şeyler söylüyordu. Bu duruma ilk önce bir anlam veremedim, çünkü cinsel ilişkiden sonra eski haline geri dönüyordu. Arkadaşlarımla konuştuğumda bazı erkeklerin yatakta böyle davrandığını söylemeleri ise içimi rahatlattı. Zamanla, içinde bulunduğumuz durum daha karmaşık bir hal aldı. Kendisini terapiye gitmeye bir türlü ikna edemedim. Sonuçta evliliğimiz sadece sekiz ay sürdü.” Elif-37-İzmir

Nilgün Yıldız

Formsante Dergisi
✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe