Sezonun öne çıkan 10 makyaj trendi - Yaşam Cafe

Sezonun öne çıkan 10 makyaj trendi

Sezonun öne çıkan 10 makyaj trendi Bu sezonun trendlerine göre makyaj yapmak istiyorsanız aşağıdaki tavsiyelerimize bir göz atın.

2011 kışında makyaj trendleri sonbaharın gizemli havasını yansıtıyor. Bu sezon damgasını vuracak makyaj trendleri arasında özellikle dikkatimizi çekenler can alıcı kırmızı dudaklar, belirgin kaşlara ve belirgin elmacık kemikleri var. Bu sezonun trendlerine göre makyaj yapmak istiyorsanız aşağıdaki tavisyelerimize bir göz atın.


Dumanlı  gözler
Bu makyajı elde etmek için gözlerinizin etrafına çekeceğiniz siyah bir kalemle işe başlayalabilirsiniz. Daha sonrasında göz kapağınızın dıştan içe doğru yarısına kadar kömür rengi farlardan uygulayın. Bu görünümü daha belirgin hale getirmek için göz kapaklarınızın kömür rengi fardan arta kalan kısımlarına uygulayacağınız parıltılı turuncu veya altın rengi göz farı makyajınızı tamamlayacaktır.

Şarap rengi dudaklar
Koyu şarap rengi dudaklar derin etki yaratır. Bu nedenle eğer bu renk bir ruj uygulayacaksanız makyajınızın geri kalanının  sade olmasına özen gösterin. Uyguladığınız kırmızı rujunuzun ortasına parlatıcı sürdüğünüzde dudaklarınızın daha dolgun görünmesini sağlayabilirsiniz.

Tek renk göz ve dudaklar 
Sade makyaj her zaman sıkıcı olmak zorunda değildir. Daha taze ve çekici bir görünüm için doğal gölgeleri tercih edin. Açık kahverengi göz kalemi onları çok öne çıkarmadan belirginleştirmenize yardımcı olur. Göz makyajınızı tamamlamak için etrafına uygulayacağınız doğal tonlarda krem farlar ile bir bütünlük yakalayabilirsiniz. Makyajınıza son dokunuşu ise şeftali tonlarında uygulayacağınız açık renkli bir ruj ile yapabilirsiniz.

Dramatik kirpikler
Gözlerinizi daha belirgin hale getirmek için rimelinizi birkaç kat uygulamanız yeterli olacaktır. Daha geniş bir göz etkisi bırakmak için, göz kaleminizi çektikten sonra birkaç kat rimeli üst kirpiklerinize uygulayın.

Çiçek renklerinde mat dudaklar
Birbirinden nazik pembe tonları dudaklarınızı daha hassas ve narin gösterecektir. Ortaya doğru artan renk yoğunluğu ile dudaklarınız daha dolgun gözükecektir. Bunun için rujunuzu önce dudağınızın ortasına uygulayın ve bir fırça yardımı ile ortadan kenarlara dağıtın.

Kızarmış yanaklar
Daha inandırıcı ve doğal yanaklar için, birkaç saat yanaklarınızı asıp oturabilirsiniz ya da basit yöntem olarak krem allıklardan tercih edebilirsiniz. Fuşya tonlarında tercih edeceğiniz allık ile elmacık kemikleriniz daha canlı ve taze bir görünüme sahip olacaktır.

Parlayan şeftali dudaklar
Moda da ten rengi kıyafetlerin yokmuş gibi görünmesine denir. Fakat konu dudaklara geldiğinde biraz renk vermek en iyisi. Eğer abartısız doğal bir görünüm istiyorsanız, şeftali tonlarında kullanacağınız rujunuzu hafif bir parlatıcı ile tamamlarsanız bu sizi hem doğal hem de canlı bir görünüm kazandıracaktır.

Parlayan elmacık kemikleri
Yüzünüze aşağıdan mum tuttuğunuzu düşünün en çok ön plana çıkacak bölgeniz tabi ki elmacık kemikleriniz olacak. Son senelerde neredeysen tüm defilelerde vurgulanan elmacık kemiği görünümünü yakalamak için ten renginize en uygun şeftali tonlarından birini seçmeniz yeterli olacaktır. Fakat olayı çok abartıp korkunç bir ifadeye sahip olmamaya dikkat edin.

Parlak gözkapakları
Parlayan dudaklardan daha seksi olan tabi ki parlayan ve göz kamaştıran dudaklardır. Sepya tonlarında uygulayacağınız far ile duygusal bir görünüm yakalayabilirsiniz. Bu etkiyi artırmak için farınızın üzerine vazelin sürebilirsiniz.

Belirgin kaşlar
Belirgin kaşlar her zaman tüm dikkati gözlerinize çekmenizi sağlar. Kaşlarınızı bir kalemle belirginleştirin ve kaşlarınızın alt ve üst kısımlarına pudranızdan uygulayarak daha şekilli bir belirginlik kazandırın.

Kaynak: HT Hayat
✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe