Kadınlar İçin Pırlantanın Manevi Değeri - Yaşam Cafe

Kadınlar İçin Pırlantanın Manevi Değeri

Alt tarafı küçük bir parçanın ne kadar manevi değeri olabilir ki! Tabii ki durum hiç de böyle değil. Aksine, kadınlar için seçilen pırlantanın manevi değeri hiçbir şeyle boy ölçüşemeyecek kadar büyük. Üstelik hiç bir kadın kendine hediye edilen pırlantanın maddi değeriyle düşünüldüğü kadar ilgilenmez. Kadınların pırlantaya bu kadar önem vermesinin tek sebebi taşıdığı anlamdır.

Peki pırlantanın kadınlar için neden bu kadar mühim ve değerli olduğunu biliyor musunuz? Bildiğini sanan birçok erkek aslında yanılıyor. Çünkü yıllar boyu kadınlar için pırlantanın manevi değerinin evlilik teklifini beraberinde getirmesi olduğunu düşünüyor. Evlilik teklifiyle gelen tektaş pırlanta bir kadını mutlu etse de asıl sebep bundan çok daha farklı. Daha küçük bir kız çocuğuyken başlayan tüllerden duvak ve anahtarlıklardan yüzük yapma geleneği o yıllarda kadınların ya olan ilgilerinin bir göstergesi. Tabii bu kendiliğinden gelişen bir süreçmiş gibi görünse de aslında o küçük kız çocukları kendilerine model aldıkları annelerinden öğreniyor tüm bunları.

Anne ve baba arasındaki mutluluk bağı

Anneyle babanın birbirine olan bağlılığını küçük bir yüzük simgeliyor o yıllarda ve yine onların en özel gününe ait fotoğraf karelerinde annesinin başında beyaz bir duvak var. Onların böylesine mutlu oldukları karelerin hayali daha o yıllarda küçük zihinlerinde yeşermeye başlıyor ve işte o dönemden kalıyor tektaş pırlantaya olan merak. Sonraki yıllar hep o pırlantayı kendisine hediye edecek adamın gelmesini beklemekle geçiyor. Yüzlerce hikaye duyuyor tektaş yüzükle yapılan bir evlilik teklifi hakkında. Sonu bir ‘evet’le birleşen mutlu sonlu yüzlerce hikaye... Ve tektaş pırlantanın aslında mutluluğu beraberinde getirdiğine inanıyor kadınlar içten içe.

Kadınlar aslında mutlu olmak istiyor, tektaş pırlanta tamamen bahane. Onlar kendilerine gösterilen ilgiyi hissetmek istiyor. Arkadaş sohbetlerinde yapılan karatın büyüklüğü yarışması da tamamen bununla ilintili. Tektaş pırlantanın karatının büyümesi onlar için maddi değerinin büyük olması demek değil. Karatın büyümesi ona verilen değerin büyümesi demek. İşte bu yüzden tektaş hediye edildiğinde atılan çığlıklar ve gözyaşları…

Bir kadına tektaş pırlanta hediye edilmesi demek ona birlikte bir gelecek sunmak demek. Bu yüzden manevi değeri çok büyük onlar için. Çünkü hayatları boyunca bugünü, doğru kişiyle geçirecekleri bir ömrü beklediler. Üstelik onlar tektaş pırlantanın değerini çok iyi biliyor. Her kadın, pırlantanın sahip olduğu sertlik derecesi sayesinde dünyanın son gününe kadar var olacağını biliyor. Bu yüzden de tektaş pırlantanın saflığı ve geleceği temsil ettiğini düşünüyor. Ve bu düşüncelerinde de oldukça haklılılar. Çünkü bir kadına tektaş pırlanta yüzük hediye etmenin amacı aslında ona, birlikte yaşanacak bir hayatı adamaktan geçiyor. Tüm bu sebepler yüzünden tektaş pırlantanın hediye edileceği gün için en doğru zamanı bekleyerek kendini özel hissettirecek bir model seçmek oldukça önemli.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe