Pürüzsüz bir cildin keyfini çıkarın - Yaşam Cafe

Pürüzsüz bir cildin keyfini çıkarın

Aynaya her baktığınızda gözünüze batan yara, yanık ve sivilce izlerinizden ağrısız ve kısa sürede kurtulmak istemez misiniz? 

 Esteworld Plastik Cerrahi Hastanesi Uzmanlarından Dermatolog Dr. Gül Yıldırım, akne, yanık, yara ve dikiş izlerinden hamilelik ve doğum sonrası çatlaklarının giderilmesine kadar pek çok sorunun tedavisinde kullanılan fraksiyonel lazer ile mümkün olduğunu belirtti

Hemen her cilt sorununun tedavisinde kullanılan lazer sistemleri, yara ve akne izlerine de çözüm oluyor. Esteworld Plastik Cerrahi Hastanesi Uzmanlarından Dermatolog Dr. Gül Yıldırım, cildin üst ve orta tabakasında ısı hasarı oluşturarak kolajen üretimini artıran fraksiyonel lazerin, göz çevresi, dudak çevresi hatta göz kapakları gibi hassas bölgelerde dahi güvenle uygulanabildiğini belirtti.

TÜMÖR VE SİĞİL TEDAVİSİNDE DE KULLANILIYOR

Uzman Dermatolog
Dr. Gül Yıldırım
Fraksiyonel lazerin, doğum ve kiloya bağlı olarak gelişen vücut çatlakları ile ameliyat izlerini de gidermekte etkili olduğunu vurgulayan uzman. Dr. Gül Yıldırım, fraksiyonel lazerin cilt çatlaklarının tedavisindeki başarısı hakkında şu bilgileri verdi: “Herkeste görülebilen cilt çatlakları, özellikle estetik açıdan kadınları rahatsız eder. Cilt çatlakları sonucunda derinin dermis tabakasındaki kollajen ve elastik lifler hasar görür. Erken dönemde cilt çatlağı, pembe renkli ve kaşıntılıdır zamanla beyazlaşır ve deriden çökük hale gelir. 2 ila 4 hafta ara ile en az 4 seans yapılan fraksiyonel lazer tedavileriyle çatlaklarda yüzde 40 ila yüzde 80 oranında azalma ve sıkılaşma mümkündür.”

Uzman Dermatolog Dr. Gül Yıldırım fraksiyonel lazerin ayrıca derinin selim tümörleri, siğillerin tedavisi, el ve yüz gençleştirmede kullanıldığını da belirtti.

EN UYGUN ZAMAN KIŞ MEVSİMİ

Lazer uygulamalarında açık tenli kişilerin uygun vakalar olduğunu belirten Dr. Uzman Dermatolog Dr. Gül Yıldırım lazer uygulamasının ardından cildin güneş ışınlarından korunması gerektiğini vurguladı. Güneşin olmadığı kış aylarının fraksiyonel lazer yaptırmak için en uygun zaman olduğunu söyleyen Uzman Dermatolog Dr. Gül Yıldırım ,kişinin hamile olması, son 6 ay içinde retinoid tedavisi görmüş olması , deride aktif enfeksiyon varlığı ve bağışıklık sistemi ile ilgili hastalık durumlarında uygulamanın yapılmadığını hatırlattı.


✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar