Aşık olma duygusu artıyor - Yaşam Cafe

Aşık olma duygusu artıyor


Soğuk havaların yerini güneşe bıraktığı ve doğanın uyanmaya başladığı bu bahar günleri, aşkı da beraberinde getiriyor...  

Günler uzarken güneşin de daha fazla kendini gösterdiği bahar aylarında hormonlarda yaşanan değişiklik aşık olma duygusunu artırıyor...

Kışın soğuk ve güneşsiz hali yavaşça yerini yazın sıcak ve sevimli yüzüne bırakırken vücudu canlandıran hormonlarda da artış gözleniyor. Baharın ılık ve güneşli havası doğanın uyanıp, canlanmasını sağlarken insan sağlığı için de bazı mevsimsel riskleri beraberinde getiriyor. Isınan havaların etkisi ruh sağlığından cilt sağlığına, kalp-damar sisteminden  sindirim sistemine kadar pek çok alanda kendini gösteriyor.

Aşık Olma Duygusu Artıyor

Baharın gelmesiyle birlikte günler uzarken güneşte daha fazla kendini göstermeye başlıyor. Bu dönem kişilerin fizyolojik yapısını etkilediği kadar psikolojik yapısını da yakından etkiliyor.

Vücudun normal çalışabilmesi için ışığa ihtiyacı olduğunu belirten Memorial Hastanesi’nden Uzman Psikolog Aslıhan Tokgöz Tozlu, güneş ışınlarının artmasıyla hormonlardaki değişiklerin de gözlenmeye başladığı söylüyor. Bu durumun kişinin psikolojisinde değişikliklere yol açtığını aktaran Tozlu, baharla birlikte aşık olma duygusunun da arttığını vurguluyor.

Sosyal İlişkiler Canlanıyor

Baharın gelmesiyle birlikte hormonlarda yaşanan uyanışın sosyal ilişkileri olumlu etkilediğinin altını çizen Uz. Psikolog Tozlu şu bilgileri veriyor:

“Baharla birlikte hormonlar uyanışa geçer, beynin kimyasında değişiklik olur. Güneş ışınlarından, uzun günlerden ve ılık havadan kaynaklı olarak adrenalin, endorfin ve bazı nörotransmiterlerde artma yaşanır. Dolayısıyla insan fiziksel olarak daha aktif olur ve kendini daha iyi hisseder. Bu duygu  aşık olunduğundaki hislere benzer bir duygudur. Hareketsiz ve soğuk geçen kışın ardından vücut harekete hazırdır adrenalin salgılanır ve beyin daha çabuk reaksiyon gösterir. Bu da duyguların daha yoğun daha olumlu ve de daha hızlı yaşanmasını sağlar.”

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe