Topuklu ayakkabı, kamburluk nedeni - Yaşam Cafe

Topuklu ayakkabı, kamburluk nedeni

Modacılar ‘gökdelen’ topuklu ayakkabılar üretirken, uzmanlar uyardı: “En sağlıklısı 5 santim topuk. Fazlası kambur yapıyor”

Über ya da gökdelen topuklu ayakkabılar bu sene çok revaçta. Ancak uzmanlar topukları 22.8 santimetreyi bulan ayakkabılar konusunda kadınları uyarıyor.

Memorial Antalya Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Turan Aydın kadınların yüksek topuk seçiminde 5 santimetreyi geçmemeleri gerektiğini, 8 santimetreden yüksek topukların kamburluğa yol açtığına dikkat çekiyor.

Yüksek topuklu ayakkabıların vücudun fizyolojik yapısını bozduğunu vurgulayan Aydın, sağlık açısından en ideal ayakkabının yaklaşık 5 santimetre yükseklikte olduğunu belirtiyor.

 Ayakkabı seçiminde sadece topuk yüksekliğine değil, parmakların rahatlığına da bakılması gerektiğini dile getiren ve 5 santimetreye kadar olan topuklu ayakkabıların spor ayakkabısı kadar sağlıklı olduğunu kaydeden Aydın, “8 santimetreden uzun topuklu, sivri uçlu bir ayakkabı ise uzun süreli kullanıldığında bel, kalça, diz, ayak bileği ve ayağın ön kısmında anormal yüklenmelere neden olur diyor. Aydın sözlerini şöyle sürdürüyor: “8 santimetre yüksekliğinde topuğu olan bir ayakkabı fizyolojik duruşu bozuyor. Bu da diz ve kalçanın hafif bükülmesine neden oluyor. Kalçanın bükülmesiyle bel öne doğru kamburlaşacağı için belin normal çukurluğu artıyor.”

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe