Kalp Dostu Sevgililer Günü İçin Yemek Tüyoları - Yaşam Cafe

Kalp Dostu Sevgililer Günü İçin Yemek Tüyoları

Ağır besinlerle uykunuzu getireceğiniz bir Sevgililer Günü yerine keyifli, enerjik ve mutlu bir Sevgililer Günü geçirmek istemez misiniz?

MUTLU BİR SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİN TERCİH ETMEYİN!
Daha önceden pişirmediğiniz yiyecekler: Makaron, sufle gibi yapımı özen isteyen yiyecekler pişirmek mutfakta zaman ve sakinlik gerektirir. Daha önceden yapımı zor olan bu tür besinleri hazırlamadıysanız, mutfaktaki panikle bir çuval inciyi mahvedip mutsuz olabilirsiniz. Aman dikkat.

Kızartmalar: Kızartma besinler ne kadar çıtır çıtır ve lezzetli olsalar da hem kalorileri yüksek hem de sindirim sistemini zorluyorlar. Sevgililer Günü'nde erkenden uyumak istemiyorsanız kızartmalardan kaçınmak şart.
Evdeyseniz balık: Balık omega-3 içeriği ile son derece sağlıklı olsa da, evde akşam yemeği hazırlayanlar için mutfaktan yemek masasına bütün gece ulaşacak balık kokusu romantizmi zedeleyebilir.
Lahana, karnabahar gibi sebzeler: Garnitür olarak bile olsa Sevgililer Günü'nde karnabahar, brokoli, lahana, Brüksel lahanası ve kuru baklagillerden uzak durmak yemek sonrası gaz problemi ile karşılaşmamak ve midenizden gelecek sesleri düşünmemek açısından önemli.
Keskin tadı olan yiyecekler: Yemeğe zerdeçal veya zencefil eklemek, mantar gibi herkes tarafından sevilmeyen lezzetlere sofrada yer vermek Sevgililer Günü daveti için çok uygun olmayabilir.

AFRODİZYAK ETKİLİ BESİNLER
Çikolata: Bilinen en etkili afrodizyak etkili besinlerdendir. İçerdiği etkin maddeler ile vücuttan dopamin salgısını arttırarak kişinin kendisini iyi hissetmesini sağlar ve cinsel isteği arttırır.
Muz: Mutluluk hormonu olarak bilenen seratonini yükseltir.
Havuç: Harvard Üniversitesi'nin yaptığı açıklamaya göre havuçta sperm üretimini destekleyen etken maddeler yer alıyor.
İstiridye: Eski zamanlardan beri afrodizyak etkisi bilinen istiridye, içerdiği aminoasitlerle seks hormonlarının üretimini hızlandırıyor.
Somon: Muz ve çikolata gibi seratonin salgısını arttırdığı düşünülüyor. Aynı zamanda içerdiği omega-3 ile damar sağlığının korunması açısından da son derece önemli.

ERKEKLER DİKKAT! LİBİDONUZU AZALTABİLİR!
ALKOLLÜ İÇECEKLER: Alkollü içeceklerin fazla miktarda ve/veya sık tüketilmesi libido azaltıcı etmenlerin başında geliyor.
SOYA FASULYESİ VE SOYA ÜRÜNLERİ: Yapılan birçok bilimsel çalışmada, soya fasulyesi ve diğer soya ürünlerinin erkeklerde libidoda azalma ve sperm aktivitesinde düşüşe neden olduğu kanıtlanmıştır.
TAZE NANE: Nanenin içerisinde yer alan mentolün erkeklerde kısa etkili libido azalmasına neden olduğu biliniyor.
MİKRODALGADA HAZIRLANMIŞ PATLAMIŞ MISIR: Perfluorooktanik asit oluşan mikrodalga patlamış mısırlarının libido düşmanı olduğu bilimsel bir araştırma ile kanıtlanmıştır.
MEYAN KÖKÜ: Hem kadınlarda hem de erkeklerde libidoyu azaltır.

SEVGİLİLER GÜNÜNE ÖZEL KAHVE TARİFİ
2/3 kupa sıcak filtre kahve
1 silme tatlı kaşığı kakao
2 yemek kaşığı dolusu Hindistan cevizi sütü
1 tatlı kaşığı bal
½ çay kaşığı toz tarçın
Yapılışı: Tüm malzemeleri tamamen homojenize hale gelinceye kadar karıştırın. Sıcak servis yapın. Kakao ve Hindistan cevizi sütünün libido arttırıcı etkisi olduğu düşünülmektir. Tarçının enerjik hissetmeye katkısı vardır. Balın ise kadınlarda doğurganlığı arttırmaya yardımcı olduğu düşünülmektedir.

Diyetisyen & Yaşam Koçu Gizem Şeber

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe