Daha saldırgan yapıyor - Yaşam Cafe

Daha saldırgan yapıyor


Babasız büyümenin, çocukları saldırgan hale getirebileceği belirlendi.

Kanada'daki Mc Gill Üniversitesi'nden bilim adamları, babasız çocukların gelişiminin ne yönde etkilendiği sorusuna cevap aradı. Bilim adamları, babası olmayan farelerin sosyal davranışları ve beyni ile anne ve babayla büyüyenlerinkini karşılaştırdı.

Babasız farelerin beyninin sosyal kontrol ve bilişsel faaliyetlerde rol oynayan bölümünün işlevinde bozukluklar belirleyen bilim adamları, bu hayvanların sosyal davranışlarının anormal olduğunu, anne ve babalarıyla büyüyenlere göre daha saldırgan davranışlar gösterdiğini gördü.

ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARINI DAHA ÇOK ETKİLİYOR

Bilim adamları ayrıca, babasız büyüyen dişi farelerin, merkezi sinir sisteminde uyarıcı etkiye sahip amfetamin maddesine daha duyarlı hale geldiğini vurguladı.

Araştırmaya imza atanlardan Gabriella Gobbi, çalışma fareler üzerinde yapılsa da sonuçların insanlar için de geçerli olduğuna dikkati çekti.
Bilim adamları, babasız büyüyen çocukların yetişkin olduklarında daha anormal ve saldırgan davranışlar gösterebileceğini, özellikle kız çocuklarının uyuşturucu ve alkole yönelebileceğini belirtti.

AŞIRI KİLO SORUNU DA OLABİLİR

Araştırmanın sonuçları "Cerebral Cortex" dergisinde yayımlandı.

Daha önce yapılan araştırmalar, annesiz büyüyen çocukların gelişiminin etkilendiğini, bu çocuklarda güven eksikliğinin yanı sıra aşırı kilo sorunlarının da görülebileceğini göstermişti.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe