5 Tatilci Tipi İçin 5 Konaklama Önerisi! - Yaşam Cafe

5 Tatilci Tipi İçin 5 Konaklama Önerisi!

Yazın başlamasıyla henüz tatil planı yapamayanları tatlı bir telaş sardı. Henüz nereye gideceğine karar veremeyen tatilciler, sayısız alternatif arasından kendilerine en uygun tercihi en kısa sürede yapmak zorunda. Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, tatilcileri 5 kategoride değerlendirerek, en ideal seçenekleri onlar için sıraladı.

Havaların ısınmasıyla tatil planları akıllara düşmeye başladı. Pek çok tatilci elini çabuk tutup programını tamamlamış olsa da, henüz planlamasını yapamayan ve gideceği yeri belirleyemediği için tatlı bir telaş içerisinde olan tatilciler de mevcut. Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, henüz tatil planı yapamayanlar için en ideal seyahat seçeneklerini derledi:

Çocukla Tatile Çıkanlar

Çocuklular otel seçerken kulüp odası olan, animasyon yapılan, hatta aquaparkı bulunan otelleri seçerlerse daha keyifli bir tatil geçirebilirler. Seçeceğiniz otel odasının denize uzaklığı, havuza yakınlığı, oyun parkı gibi alanlara olan konumu önemli. Bu konuda gitmeden önce otel yetkililerinden yardım isteyebilirsiniz. Geleceğiniz tarihleri önceden söyleyerek çocuklu olduğunuzu ve ona göre oda ayırmalarını isteyebilirsiniz. Hatta bebekliyseniz merdivenli yokuşlu otelleri tercih etmeyin. Bazı otellerin hem otel odaları hem de kulüp odaları oluyor. Çocuklar için kulüp odası seçmek daha doğru bir tercih olabilir. Ayrıca suit oda seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz. İç içe açılan kapılar sayesinde çocuklarınızla beraber daha rahat bir tatil geçirebilirsiniz. Lokasyon olarak Çeşme, hem deniz suyu sıcaklığıyla hem de Ilıca Plajı'nda sahil şeridinin 1 metreyi aşmayan derinlikte olması gibi avantajlarıyla öne çıkıyor. Aynı şekilde Bodrum'da Bitez civarında temiz ve çok derin olmayan ince kumlu plajlar mevcut. Gündoğan koyunda çocuğunuzla çok sayıda su aktivitesi yapabilirsiniz, yelken kursları da bunlardan biri. Akyarlar plajı ise sahilden 25-30 metre ilerleseniz bile su derinliğinin diz seviyesini geçmediği bir plaj olarak güvenli bir tercih. Fethiye de çocuklu ailelerin en sevdiği yerlerin başında geliyor. Bunun nedeni ise hem Fethiye'de gezilecek çok yer olması hem de çocuklarının eğlenebileceği yerlerin çokluğu. Örneğin Fethiye'de bulunan 22 bin metrekarelik bir alana kurulu Çocuk Cenneti'nde 09:00 – 18:00 arası her yaştan çocuğa çok sayıda eğlence fırsatı sunuluyor...


Bekarlar ve Eğlenmeyi Sevenler

Bekarlar ve de eğlenmeyi sevenlerin daha merkezi yerlerde otel tercih etmeleri gerekiyor. Örneğin Bodrum'a gidecekseniz, Bodrum merkezi, Gümbet ya da imkanınız varsa Türkbükü tarafları olabilir. Marmaris, Alanya ya da Kemer için de aynı şekilde merkezdeki otelleri seçmenizde fayda var. Aksi taktirde gece geç saatlerinde otele dönmek için çok ciddi bir taksi parası vermek zorunda kalabilirsiniz. Üstelik merkezdeki oteller genelde daha ucuz oluyor. Hatta pansiyon ya da apart bir otel bile size yetebilir. Çeşme'de ise eğer Alaçatı'ya sürekli gidecekseniz merkezde kalmanın anlamı yok. Ancak Çeşme'de eğlence hayatının bir kısmı Alaçatı bir kısmı koylardaki plajlarda bir kısmı da merkezdeki marina çevresinde yer alıyor. Tercihlerinizi ona göre yapmalısınız.

Doğadan Vazgeçmeyenler

Doğa tutkunları için ille de deniz gören oda satın alıp fiyat farkı vermeye gerek var mı? Deniz kenarı otellerde doğa manzaralı odalar genelde daha ucuz oluyor. Bir de Kaş, Fethiye, Antalya ve çevresiyle Kaz Dağları çevresinde doğa tutkunları için çok güzel butik oteller var. Hamakta sallanmak, organik beslenmek, kitabınızı okurken kuş sesleri altında temiz havada güneşlenmek isteyenler için bu tür oteller ideal.

Lezzet Peşinde Koşanlar

Damak tadına düşkün olanlar genelde 5 yıldızlı otellerin özellikle de her şey dahil otellerin yemeklerini beğenmez. Tatilde ille de özel lezzetler tatmak istiyorsanız boşuna her şey dahil otele para vermeyin. Yarım pansiyon konaklama yapmak hatta sadece oda tutmak yeterli. Kahvaltıyı başka bir yerde akşam yemeğini başka bir yerde yiyebilirsiniz. Fiyat farkını daha sade bir oda tutarak kapatabilirsiniz. Ege ve lezzet kelimeleri yan yana geldiğinde ilk akla gelen lezzetli otlar ve zeytinyağlılar. Şevket-i bostan, deniz börülcesi, turp, kuşkonmaz en öne çıkanları olsa da Ege mutfağında daha birçok lezzetli ve sağlıklı alternatif var. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi ise İzmir tulumu. Bu bölgenin bir diğer özelliği diğer bölgelere kıyasla daha sağlıklı seçeneklere sahip olması. Yani Ege mutfağı sağlıklı ve uzun bir hayatın da formülü aynı zamanda. Başta İzmir ve Bodrum, Marmaris gibi tatil beldeleri olmak üzere ister küçük lokantalarda isterseniz de restoranlarda her zaman taze ve lezzetli seçenekler bulabiliyorsunuz. Özellikle yaz aylarında çeşitlenen bu lezzetlere doğru yol alırken İzmir ve çevresinde kalabileceğiniz uygun otellerin de bulunduğunu hatırlatalım.


Tarih Meraklıları

Doğa tutkunları ve deniz sevdalıları kadar tatilde kültürel geziler yapmak isteyenler de çok. O halde tarihi eserlere yakın yerlerde konaklama yapmayı tercih edin. Örneğin Kuşadısı, Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi ve Şirince gibi yerlere yakın oteller konaklayabilirsiniz. Kapadokya turu da size iyi gelecektir. Mardin, Antakya gibi şehirleri de önerebilirim. Hem deniz hem de tarih gezilerini bir arada görmek isteyenler için de Likya Turu çok yerinde bir tercih olacaktır.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe