Mobilya seçiminde kadınlar söz sahibi - Yaşam Cafe

Mobilya seçiminde kadınlar söz sahibi

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER)'nin, Nielsen Araştırma şirketine yaptırdığı markalı mobilya tüketicilerinin profilini ortaya koyan araştırmada ev mobilyası seçiminde kadınların karar verici olduğu ortaya çıktı

Türkiye mobilya sektörünün yüzde 75'ini temsil eden MOSDER'in, Nielsen Araştırma şirketine yaptırdığı 'MOSDER 2015 Tüketici Tutum Davranış, Marka, İmaj ve Konumlama Araştırması'na göre; mobilya ve mutfak dolapları satın alımlarında karar kadınlardan çıkıyor. Ev mobilyası alımında kararın yüzde 80'i, mutfak dolapları alımında ise kararın yüzde 95'i kadınlar tarafından veriliyor.

Satın almada en çok dikkat edilen kriter yüksek taksitlendirme
Mobilya alımına karar veren kadınların 4'te 3'ü mobilya satın alırken 'taksitli' alışverişi tercih ediyor. Satın almada en çok dikkat edilen kriterin yüksek taksitlendirme olduğu ortaya çıkarken, Türkiye'deki mobilya satışlarının yaklaşık yüzde 70'i de ana caddelerdeki mobilya mağazalarından gerçekleşiyor. Bugün mobilya seçiminde en fazla söz sahibi olan kadınlar, evlerini de genellikle kendi zevklerine göre dekore ediyor. Bu süreçte de zamanın modasına, mobilyanın kullanışlı olup olmamasına, dayanıklı ve konforlu olup olmamasına dikkat ediyor.

Araştırmanın bir başka sonucuna göre, mobilya değiştirme veya satın alma kararında en çok etkili olan kriterler ise, bir önceki yıllara oranla artış gösteren; yeni modellerin çıkması, aynı mobilyayı kullanmaktan sıkılma, ev değiştirme ve evlilik olarak belirtiliyor.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe