Atalarının nereden geldiğini Türkler merak ediyor - Yaşam Cafe

Atalarının nereden geldiğini Türkler merak ediyor

Atalarınızın başka bir ülkeden geldiğini öğrenseniz ne yapardınız? Momondo.com.tr, bu soruyu dünya genelinde 7,200 kişiye sordu. Türkiye'den de 400 kişinin katıldığı araştırmaya göre dünyada her iki kişiden biri atalarının geldiği ülke hakkında daha çok şey öğrenmek, hatta o ülkeyi ziyaret etmek istiyor.

Seyahat arama sitesi momondo'nun yeni küresel araştırmasına göre, her iki kişiden biri atalarının geldiği ülkeleri öğrenmek ve bu ülkeleri ziyaret etmek istiyor. Araştırmanın sonuçları, Türklerin atalarının nereden geldiğini en çok merak eden ülkeler arasında olduğunu ortaya koydu. Bu alanda Avrupa'da birinci, dünyada ise dördüncüyüz.

Momondo yetkilisi Irina Ryabovol, konuyla ilgili açıklamasında şöyle diyor: "Dünyanın farklı noktalarındaki kişiler, ataları nedeniyle coğrafi anlamda birbirleriyle pek çok ortak noktaya sahip. Bu araştırmayı yapmak istedik, çünkü bu ortak noktaları keşfettiklerinde insanların nasıl tepki vereceğini merak ettik."

Ryabovol sözlerini şöyle sürdürüyor: "Araştırmamızın başka bir sonucu ise seyahat edenlerin diğer kişilere daha fazla güvendiğini ortaya koyması. Çünkü farklı ülkeleri ziyaret edip diğer insanları ve kültürleri tanıdığımızda, aslında aramızda büyük farklar olmadığını görüyoruz. Bugün açıkladığımız araştırma sonuçları ise bizlere atalarımızın yüzyıllar önce yaptığı seyahatlerin bugünkü seyahatlerimizi dahi etkileyebileceğini gösteriyor."

Türkler atalarını en çok merak edenler arasında

Araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye'nin yüzde 65'i köklerini merak ediyor. Bu oran Avrupa'da en yüksek oran olarak öne çıkarken, dünyada da Güney Afrika (yüzde 74), Brezilya (yüzde 73) ve Meksika'nın (yüzde 69) ardından dördüncü sırada. Atalarının nereden geldiğiyle en az ilgilenenler ise Danimarkalılar. Bu ülkede yalnızca üç kişiden biri atalarının geçmişine ilgi duyuyor.

Rakamlarla kökenlere yönelik küresel ilgi:

- Dünya genelinde araştırmaya katılanların yüzde 53'ü, atalarının geldiği ülke ya da bölgeler hakkında daha çok şey öğrenmek istiyor.

- Yüzde 46, atalarının geldiğini öğrendiği ülkeleri ziyaret etmek istiyor.

- Yüzde 22, atalarının nereden geldiğini öğrendiğinde diğer ülkelerdeki insanlara karşı daha açık olacağını düşünüyor.

- Yüzde 19, DNA'sında bildiğinden farklı ülkelerde kökleri keşfedildiği taktirde kendine bakışının değişeceğini söylüyor.

- Yüzde 21, bu konuyu umursamadığını söylüyor.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe