Sütyensiz Kıyafetler, Özgür Göğüsler - Yaşam Cafe

Sütyensiz Kıyafetler, Özgür Göğüsler


Estetik girişimler de, tıpkı giysi veya ayakkabı tercihlerimiz gibi modadan fazlasıyla etkileniyor. Bu nedenle de kadınların estetik ihtiyacı ve istekleri de hızla yön değiştiriyor. Birkaç sene öncesine kadar dolgun göğüsler modayken, son zamanlarda küçük göğüslü kadınlara özel tasarlanan kıyafetler göze çarpıyor. 

Son günlerde küçük göğüsler ve derin dekolteli tshirt'lerin kadınlar arasında tartışmaya neden açmasına ilişkin Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Defne Erkara "Modaya uygunluk değil, kişinin kendine uygun kaplardaki göğsü seçmesi en önemli kriter" diyor.

16-27 yaş arası kızlar modadan etkileniyor
Meme kadınlığın sembol organı olarak görülüyor, küçüklüğü ya da büyüklüğüyle ilgili ortaya çıkan sıkıntı ve istekler de kişileri cerrahiye yönlendiriyor. Modanın açıkta bıraktığı ya da daha çok vurguladığı beden parçasının estetiği, daha çok yapılıyor.

Son günlerde kadınlar arasında tartışma konusu olan derin dekolteli ve sütyensiz giyilen kıyafetler küçük göğüs modasına yol açıyor. Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Defne Erkara, türk kadının modaya göre meme küçültme veya büyütme operasyonu yaptırdığını özellikle 16-27 yaş arasındaki kızların bu modaya uyduğunu dile getiriyor. "16-27 yaş aralığındaki genç kızlarımız bu moda akımlarından daha çok etkileniyor. Özellikle son günlerde bize de bu tip meme küçültme istekleri gelmeye başladı. Ancak biz kişinin vücut tipine göre uygun ölçüleri vererek yönlendirme yapıyoruz". Erkara, olgun yaşlardaki kadınların daha kendilerine yakışanı bildiğini ve isteklerinin çok daha net olduğunu da sözlerine ekliyor.

Türk kadını kolay kolay büyük meme sevdasından vazgeçmez
Modanın her içeriğini giymemiz ve kendimize uydurmamız gerekmediğini belirten Op. Dr. Defne Erkara, Türk kadınların kolay kolay alışkanlıklarından vazgeçmeyeceğini söyleyerek "Türk kadınları ne olursa olsun alışkanlıklarından kolay kolay vazgeçmez. Çünkü kadınlar memeyi bir özgüven objesi olarak konumlandırıyor. Bu nedenle de meme büyütme ve silikon ameliyatları her zaman daha çok yaptığımız operasyonların başında geliyor"

Ölçüsüne göre beden seçimi yapmak gerekiyor
Gelen hastalara tamamen vücut tipine göre karar vermeleri gerektiği konusunda öneriler veren Op. Dr. Defne Erkara, örneğin 1.60 boyundaki bir kadına en iyi meme ölçüsünün 80 beden olduğunu, 1.70 boyundaki bir kadının ise 85 beden kaplarının altın oranı verdiğini söylüyor.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe