Backlink Nedir? Faydaları Nelerdir? - Yaşam Cafe

Backlink Nedir? Faydaları Nelerdir?


Sitelerin daha fazla tanınır hale gelerek kolay ulaşılabilir olması için yapılan seo çalışmaları günümüzde oldukça önemli hale geldi. Seo çalışmalarından biri olan Backlink bir sitenin diğer siteye link vermesi işlemidir. Sitenizin popülerliğini arttırmada büyük önem taşıyan bu sistem sayesinde firmanızın vermiş olduğu hizmeti ya da sattığınız ürünleri daha fazla kişiye ulaştırabilirsiniz. Önemli bir link sistemi olan Backlink ile sitenin pagerank değeri hızla yükselir.  Bunun için alanında deneyimli seo uzmanları yaptığı Backlink çalışmaları ile sitenin ana sayfası ya da başka bir sayfasında metin linkini ya da bannerini bulundurur. Böylece Google sitenize daha fazla değer verir ve ilk sıralara yükseltir.

Backlink Sisteminin Önemi Nedir?

Arama motoruna site adı eklendiğinde çıkan siteler arama yaptığınız siteye backlink verdiğini görebilirsiniz. Bu durum Google tarafından sitenizin diğer sitelere göre daha kaliteli olduğu şeklinde algılandığı için sitenizin hızla yükselmesine yardımcı olur. Güvenilirliğinizi arttıran bu sistem sayesinde firmanızı daha geniş kitlelere duyurma imkanı elde edebilirsiniz. Arama motorunda üst sıralarda yer alan sitelere insanlar daha fazla güven duyar ve bu sitelerin kendilerine daha faydalı olacağını düşünür. Böylece sitenizi ziyaret eden kişi sayısında hızla artış olacağı gibi sitenizde durma süresi de artar. Sitenin Pagerank değerinin yükselmesindeki en etkili yollardan biri olan Backlink alırken doğru seçimin  yapılması size kısa zamanda büyük fayda sağlayacaktır. Web sitelerinde mutlaka olması gereken Backlink ayrıca Trustrank sistemine de fayda sağlıyor. Sitenizin diğer siteler tarafından aldığı backlin sayısı ne kadar fazlaysa sitenizin değeri de bir o kadar artıyor. 10 puan üzerinden değerlendiren Trustrank sisteminden faydalanarak Google’ın sitenize verdiği değeri öğrenebilir çalışmalarınızı buna göre yönlendirebilirsiniz.

Backlink Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sitenizin daha hızlı index almasını sağlayarak ziyaretçi artışı sağlayan Backlinkler önce sitenizde paylaştığınız içeriklerin özgün hiçbir kopya içermemesi önemlidir. Doğru anahtar kelimelere seçlerek sitenizin tanıtımını yapan etkin makaleler yayınlamanız faydalı olacaktır. Ayrıca hedef kitlesine hitap eden doğru içeriklerin sürekli paylaşılarak sitenizin güncelliğini koruması aldığınız Backlink’in faydasını büyük ölçüde arttırır. Ayrıca link çıkışının fazla olan siteler önceden tespit edilmeli ve buralardan backlink almaya özen göstermelisiniz. Aksi taktirde çok fazla linkin biriktiği ya da Google tarafından banlanan sitelerden Backlink alınmasının sizin sitenize hiçbir faydası olmayacağı gibi sitenizin değerini de düşürebilir. Backlink alırken yapılan hatalardan birisi de kısa sürede yeterli araştırma yapılmadan karar verilmesidir. Öncelikle almak istediğiniz sayfaların ne kadar ziyaretçi çektiğini öğrenmelisiniz.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe