Kol Saati Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir? - Yaşam Cafe

Kol Saati Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?


Wall Street Journal, geçtiğimiz yıllarda düzenlenen bir saat fuarı için özel bir ek hazırlayarak kol saatlerini derinine işlemişti. Birçok bilginin yer aldığı derinlemesine makaleden aldığımız kesitlerle saat alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini sizler için sıraladık.

Kullanacağınız saatleri satın alın

Her beğendiğiniz saati alarak maymun iştahlı durumuna düşmeyin. Yalnızca takacağınız ve kıyafetlerinize uygun olacağını düşüneceğiz saatleri satın alın. Böylelikle bütçenize yara vermemiş olacaksınız.

Bilinen noktaları tercih etmeye çalışın

Bilinen ve güvenilir alışveriş sitelerinden alışveriş yapmaya özen gösterin. Böylelikle aldığınız saatin kopya bir saat olmadığına, başka bir deyişle orijinal olduğuna emin olabilirsiniz. Teknolojinin gelişmesiyle ünlü markaların taklit saatleri öylesine profesyonelce yapılıyor ki, saat uzmanları dışında kimse bu farkı anlayamıyor. Aynı zamanda güvenilir bir alışveriş noktasından saatinizi aldığınızda, bakım hizmetini de zahmetsizce alabilirsiniz. Çeşitli saat markalarının şubelerinden satın alabileceğiniz gibi alışveriş sitelerini de incelemekte fayda var.

Saat değişimi yapacaksanız, saati aldığınız mağazaya gidin

Eski bir saatiniz varsa veya faturalı olan saatinizi herhangi bir sebepten dolayı değiştirmek istiyorsanız, değişim için mutlaka saati aldığınız mağazaya gidin. Böylelikle indirim alabilir hatta ücretsiz bir saate sahip olabilirsiniz. Bu sebeple yukarıda bahsettiğimiz maddeyi es geçmeyin.

Maceraperest olmayın

Patek Philippe, Jaeger-LeCoultre, Audemars Piguet ve Vacheron Constantin gibi birçok markanın saatleri 1000 yıllık garanti vermese de ömrünüzün yeteceği kadar bir kullanım ömrü sunuyor. Bu markaları tercih ederseniz, saati satmak istediğinizde daha rahat olabilirsiniz.

Muhafazakar olun

Saat satın alırken muhafazar olmaya dikkat edin. Saat modasında radikal tasarımlı saatlerin modası oldukça hızlı bir şekilde geçmektedir. Unisex saat modelleri ise daha klasik ve her zaman kullanabileceğiniz ürünler arasında yerini alır.

Quartz saatleri asla almayın!

Fiyatı ne olursa olsun Quartz saatleri tercih etmeyin. Çünkü bu saatlerin ikinci eli asla olmaz ve asla tamir edilemezler. Kısacası, tek kolluktur!

Bütçe sıkıntınız varsa deri kayışı tercih edin

Metal veya paslanmaz çelik olan saatler, deri kayışlı saatlerden her zaman daha pahalıdır. Bu sebeple bütçeniz kısıtlıysa deri kayışlı saatleri tercih etmelisiniz.

Satın alımdan sonra belgeleri mutlaka saklayın

Satın aldığınız saatin faturasını, garantisini ve kullanım kılavuzunu evin bir köşesinde saklamayı unutmayın.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar