İmplant ve Eksik Diş Tedavisi - Yaşam Cafe

İmplant ve Eksik Diş Tedavisi


Çürüme, kaza geçirme, diş minesinin sağlıksız olması, diş yapısının sağlam olmaması gibi durumlar sonucunda diş kayıpları yaşanabilmektedir. Diş kaybı yaşayan kişi, hem sağlıklı bir ağza sahip olmak hem de doğal ve güzel gülüşlere sahip olmak için implant tedavisine başvurabilmektedir.

İmplant, eksik dişlerin tamamlanmasını sağlamak amacıyla diş etlerine uygulanan operasyonel bir yöntemdir. Ameliyathane ortamında gerçekleştirilen cerrahi işlem, uzun bir tedavi sürecini gerektirmektedir. Titanyum vida sisteminin kullanıldığı, çene kemiğinin delinerek hazırlanan dişin bu vida ile diş kemiğine yerleştirildiği yöntem uzman hekimler tarafından yapılmalıdır.

İmplant tekniği hazırlanan yapay dişin diş etine yerleştirilmesini sağlayan vida sistemine denir. İmplant uygulaması yapılan diş etlerinde çekilme görülmez; dişlerin kemik yapısında zamanla yaşanabilecek aşınma ve kırılma durumları ile karşılaşılmaz.

Çok fazla eksik dişi olan kişilerde konuşma bozuklukları ve gülüş estetiklerinde bozulmalar görülebilir. Bu durumların çözülmesinde en çok tercih edilen yöntem olan implant uygulaması, kişilerin kendilerine olan güveninin artmasını ve bu sayede daha doğal ve estetik gülüşlere sahip olmasını sağlar. İmplant, uygulanan diş dışındaki herhangi bir dişle bağlantısı olmayan bir yöntemdir. Uygulanan diş, diğer dişlerden destek almaz.



İmplant Uygulaması İçin Ne Kadar Ücret Vermek Gerekir?

İmplant uygulaması da diğer diş estetiği uygulamaları gibi farklı kliniklerde ve farklı hekimlerde farklı fiyatlar ile nitelendirilmektedir. Hastalar da implant fiyatları arasındaki değişikliklerle karşı karşıya geldiklerinde karar vermekte zorluk çekmektedirler.

İmplant uygulaması cerrahi bir süreç gerektirmektedir. Birkaç seansta tamamlanacak kadar kısa bir yöntem değildir. Bu nedenle uzman bir doktor tarafından kaliteli malzemeler kullanılarak uygulanmalıdır. İmplant uygulaması yapılan diş, sonrasında da protetik tedavi olarak adlandırılan bir tedavi sürecini de gerektirmektedir. Bu noktada tedavide kullanılan porselen, zirkonyum ve vidanın kalitesi büyük önem taşımaktadır.

İmplant uygulamasının fiyatını belirleyen bir diğer etken ise doktorun deneyimi ve bu alanda yaptığı uygulama kalitesidir. İmplant kalitesinin önemli olduğu bu süreçte, doktorun uygulanacak malzemenin hastanın diş yapısına uygun şekilde yerleştirilmesini sağlayabilmesi ve tedavi sürecini baştan sona sorunsuz bir şekilde tamamlayabilmesi önem taşımaktadır.



Daha Fazla Bilgi İçin: http://www.adadent.com.tr/implant

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar