6 Adımda lezzetli kavurma yapın! - Yaşam Cafe

6 Adımda lezzetli kavurma yapın!

Kurban Bayramı’nın olmazsa olmazlarından birisi şüphesiz ki kavurma. Peki, iyi bir kavurma yapmak için nelere dikkat edilmeli, lezzetli bir kavurma yapmanın sırları neler? 

APlus Mutfaklar Koordinatörü Levent Peker bayram sofralarının vazgeçilmezi kavurmanın inceliklerini anlattı.

Etinizin lezzetini arttırmak için dinlendirin

Kurban etinizi mümkünse 24 saat oda sıcaklığında tutun. Daha lezzetli olması için bekletebiliyorsanız etinizi 3 gün buzdolabında dinlendirin. Bu şekilde dinlenen et, daha kolay pişecek ve daha lezzetli olacaktır.

Kavurma için doğru eti seçin

Kavurmayı koyun ve kuzu etinin but ve kol kısmından, dana etinin ise sırt ve kol-kürek kısmından hazırlayın.

Kavurmaya mutlaka kendi yağını ekleyin

Kavurmaya lezzet veren şeylerden birisi kendi yağında pişmesidir. Kavurmanızı yaparken önce kendi yağında 10 dakika kadar pişirin sonra arzunuza göre diğer yağları ekleyebilirsiniz.

Kısık ateşte değil, yüksek ateşte pişirin

Kavurmanızı kısık ateşte değil harlı ateşte pişirin. Bu etinizin suyunu içinde tutmasını sağlayarak kurumasını önleyecektir. Kurban etini ızgara yaparken ise kısık ateşte pişirin. Çevirmek için çatal kullanmayın, çatal eti deler ve içindeki su dışarı çıkarak etinizi sertleştirir.

Su eklerken dikkatli olun

Dana kavurma yapıyorsanız 1 kilo ete 4 bardak kadar su ekleyin. Koyun ya da kuzu etinden kavurma yapıyorsanız ise su koymayın.

Aroma vericileri doğru zamanda ekleyin

Kavurmanıza soğanı pişerken kesmeden ekleyerek dağılmasını önleyin. Kuzu ya da koyunun kokusunu alması için defne yaprağı ve sarımsak ekleyin. Baharatları ise kavurmanız suyunu çekmeye yakınken ekleyin.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar