İlk buluşmada sorulacak en iyi 7 soru önerisi - Yaşam Cafe

İlk buluşmada sorulacak en iyi 7 soru önerisi

Online tanışma uygulaması happn, ilk buluşmada sorulan aile, eğitim ve iş ile ilgili soruların bir adım ötesine geçerek gerçekten uyumlu olup olmadığınızı anlamanızı sağlayacak sorular öneriyor.

İlk buluşma karşınızdakini daha iyi tanıyabilmek için karşılıklı sorularla geçer. Bu sorular çoğunlukla aynı olduğundan hem buluşma sıkıcı bir hal alır, hem de ezbere cevaplar karşınızdakinin karakterini anlamanızı zorlaştırır. Yollarınızın kesiştiği kişileri bulmanızı sağlayan online tanışma uygulaması happn, ilk buluşma için ideal 7 soru hazırladı. İşte o sorular…

1. Ölmeden önce yapılacaklar listende neler var?

Bu soru karşınızdakinin hayata dair hayallerini ortaya koyar. Üstelik verdiği cevap size de uygunsa bu hayali birlikte gerçekleştirme şansınız artar. Bu kimisi için paraşütle atlamak, Everest'e tırmanmak, safari yapmak gibi ilginç deneyimler olurken, bir başkası için hayalindeki restoranı açmak gibi işle ilgili bir hayal olabilir. Kim bilir belki de okul/hastane yaptırmak gibi amaçları olan bir yardımseverle karşılaşabilirsiniz.

2. Senin için ideal tatil nedir?

Tatil deyince deniz, güneş, kum üçlüsünden başka bir şey düşünemeyen biri, ideal tatili evde maç/dizi izlemek olan biri ile anlaşamaz mı? Elbette anlaşır ancak bu durumu en başından bilmekte fayda var. Tatil her şey demek değil ama ne derler bilirsiniz, arkadaşını en iyi tatilde ya da yolculukta tanırsın. O yüzden en baştan karşınızdakinin tatil anlayışını bilmekte fayda var.

3. Bugüne kadar yaptığın en büyük çılgınlık nedir?

Herkes zamanında biraz da olsa çılgınlık yapmıştır ama bunu hele de ilk buluşmada anlatmak pek kolay olmayabilir. Bu anılar bazen eğlenceli anlar olurken bazen de zor duruma düştüğümüz durumlar olabilir. Ancak yaptığı çılgınlığı keyifle anlatıyor ve sizi güldürüyorsa, karşınızda kendine güvenen ve eğlenceli biri var demektir, ne duruyorsunuz bir içecek daha ısmarlayın.

4. Sence ideal evcil hayvan hangisi, kedi mi köpek mi?

Evcil hayvan beslemenin ilişkilerle ne alakası var dediğinizi duyar gibiyiz. Evcil hayvan tercihi bir insan hakkında sandığınızdan çok daha fazlasını anlatır. Kedi sahipleri, onları olduğu gibi kabul eder ve onlara özgür yaşamaları için alan tanır. Köpekler ise daha çok sorumluluk bilinci yüksek ve disiplinli yaşamayı sevenlerin tercihi. Her ikisini de seçmeyip hamster, su kaplumbağası, papağan gibi ilginç evcil hayvanlarını seçerse, insanları farklılıklarıyla seven, toleranslı biri olması olası. Peki, hamster beslemeye siz ne kadar toleranslısınız?

5. Yarın piyango çıksa ilk olarak ne yaparsın?

Tamam biliyoruz herkes önce paranın bir kısmını bağışlıyor… Ama asıl merak ettiğimiz kendinize ayırdığınız kısımla ne yapmayı planladığınız. Emlak işine girmek, taksi plakası almak gibi fikirlerle geliyorsa tam bir finansçıyla karşı karşıyasınız. Tekne almak, dünyayı gezmek gibi cevaplarını aldıysanız maceracı bir hayalperestlesiniz. Bu soruyu önce kendinize sorabilir ve gerçekte ne yaparsınız diye düşünebilirsiniz. Benzer cevaplar verdiyseniz bu bir Crush olabilir.

6. Aynı mevsimde yaşamak zorunda olsaydın hangisini tercih ederdin?

Kimimiz kış insanıdır, kar yağdığında onlardan mutlusu yoktur, kimimiz de yazı sever, sandaletler püfür püfür elbiseler, şortlar giymek için adeta gün sayar. Partneriniz kış insanıysa kayak tatili veya karlar altında Kapadokya'ya takviminizde yer açın. Bir yaz insanıyla buluştuysanız, açık hava film gösterimleri ve festivallere birlikte gitme planı yapabilirsiniz.

7. Takım sporu mu bireysel sporları mı tercih edersin?

İlgilendiğimiz spor dalı insanlarla iletişimimiz hakkında ipuçları verebilir. Örneğin basketbol, futbol, beyzbol gibi takım sporlarında oynamayı tercih edenlerin iletişim güçleri kuvvetlidir. Ekip olarak hareket etmek, iş bölümü yapmak, bir iş yaparken yardım almak ve yardım etmek onlar için hayatın doğal akışının parçasıdır. Partneriniz takım ruhunu seviyorsa, birlikte yemek yapmak sizin için keyifli bir aktivite olabilir. Tenis, atıcılık, yüzme, koşu gibi spor dallarını ise daha çok lider ruhlu, bir işi tek başına yapmaktan hoşlananlar tercih eder. Böyle biriyle yolunuz kesiştiyse kendi ayakları üstünde duran güçlü karakterler ilgisini çekecektir.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe