Diyet tarifleri trend raporu - Yaşam Cafe

Diyet tarifleri trend raporu

Birçok kategoride yüzlerce yemek tarifini ve eğlenceli içerikleri yemek tutkunları ile buluşturan Yemek.com, kullanıcılarının diyet tariflere olan ilgisini araştırdı. 

Salatadan şekersiz ve yağsız tariflere, diyet tatlılardan detoks suyu çeşitlerine kadar 270 diyet tarifi her ay 300 bin kullanıcı tarafından okunuyor. Kullanıcı artışına da bağlı olarak diyet kategorisi ziyaret edenlerin sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 80 arttı.

2018 yılında Dünya Sağlık Örgütü'nün araştırmasında Türkiye, dünyanın en obez ülkeleri sıralamasında dördüncü sırada yer almasıyla dikkat çekmişti. Son yıllarda hem dünyada hem ülkemizde özellikle düzensiz beslenme ve hareketsiz yaşamın etkisiyle gittikçe büyük bir tehdit haline gelen obezite ile mücadele edenlerin sayısında da artış yaşanıyor ve uzmanlar insanları daha sağlıklı beslenmeye teşvik ediyor.

Bu verilerden hareketle; birçok kategoride yüzlerce yemek tarifini ve eğlenceli içerikleri yemek tutkunları ile buluşturan Yemek.com, ziyaretçilerinin diyet tariflere olan ilgisini araştırdı.

Bu kategoriye olan ilginin en büyük göstergesi okunma sayısında yaşanan yüzde 80 oranındaki artış. Yemek.com, diyet yapanlara daha keyifli lezzetler sunmak için bu kategoride tariflerini sürekli yenilerken, bugün sitede bulunan 270 tarif aylık 300 bin kullanıcı tarafından okunuyor.

Diyet tarifleri yaz aylarında yüzde 37 daha fazla okunuyor

Uzmanlar sağlıklı beslenmenin bir hayat biçimi olarak görmenin önemini belirtseler de, kış aylarında daha fazla enerji ihtiyacı diyet planlarımızı bir süreliğine ertelememize neden olabiliyor.

Yemek.com'daki diyet tariflerinin okunma sayılarında da yaz ve kış aylarına göre farklılıklar yaşanıyor. Yemek.com kullanıcılarının diyet tariflerini okuma oranı yaz aylarında kış aylarına göre yüzde 37 artıyor.

120 bin okunma sayısıyla en popüleri kabaklı tarifler

Yemek.com araştırmasında; kullanıcılarının tarif görüntülemelerini inceleyerek en popüler diyet tariflerini de ortaya koydu.

Yemek.com kullanıcıları adeta kabaksız diyet olmaz diyor ve en çok kabak tariflerine ilgi gösteriyorlar. Diyet kategorisindeki en popüler 10 tarifin 4'ü kabak içeren tarifler. Kabak tarifleri arasında en çok okunanlar ise; kabak yemeği, fırında kabak mücveri, fırında sütlü kabak ve kabak çorbası.

Diyet kategorisinde en çok okunan ilk 10 tariflerde ayrıca 10 bin okunma sayısıyla közlenmiş patlıcan salatası öne çıkarken onu enginar ve zeytinyağlı fava izliyor.

En çok okunan bir diğer ilginç tarif ise; gün içerisinde yaşanan açlık krizleri için içeriğinde bulunan kuruyemiş, meyve parçaları, yulaf, keten tohumu, susam, pekmez, bal gibi ürünlerle enerji deposu olan ev yapımı granola.

Yeni trend: Glutensiz diyet tarifleri

Buğday ve diğer tahılların doğal yapısında bulunan gluten proteini, hamur işlerine hacim vermesi özelliğiyle biliniyor. Gluten intoleransı olanların ve çöl ayak hastalarının gluten içeren makarna, erişte, kek, börek, kurabiye, pasta gibi yiyeceklerden uzak durması gerekiyor. Son zamanlarda gluten duyarlılığı olmamasına rağmen birçok kişi gluten içeren yiyecekleri hayatından çıkararak gluten diyeti yapıyor.

Yemek.com kullanıcıları da glutensiz tariflere oldukça ilgi gösteriyor. Glutensiz tarifler arasında en çok okunanlar ise glutensiz ekmek, glutensiz kek ve glutensiz yaban mersinli muffin.

Detoks etkili sular ile kilolara veda

Son yıllarda çeşit çeşit meyve ve bitkilerle hazırlanan detoks etkili sular diyet yapanların en büyük yardımcısı haline geldi. Özellikle yağ yakıcı etkisiyle bilinen detoks etkili sular Yemek.com kullanıcılarının da gözdeleri arasında yerini alıyor. Yemek.com'da 18 adet detoks suyu tarifi bulunuyor. Bunların arasında en popülerleri ise; 30 bin okunma sayısıyla salatalık ve limon gibi yağ yakıcı malzemelerin olduğu detoks suyu, elmalı smoothie ve kivili smothie

Salatalar diyetlerin vazgeçilmezi

Birbirinden farklı malzemelerle hazırlanarak her damak zevkine hitap eden salata, diyet yapanların olmazsa olmazlarından biri. Yemek.com diyet kategorisinde yer alan 78 çeşit salata tarifi içerisinde doyurucu salatalar rağbet görüyor. 30 bin okunma sayısı ile en çok tercih edilen tarifler ise; kereviz salatası, yoğurtlu kabak salatası ve tabbule salatası.

Tatlı olmadan asla!

Tatlı; bozulan moralimizi düzeltiyor, mutluluk veriyor ve enerjimizi yükseltiyor. Diyet yapanların en zorlandığı konulardan biri olan tatlı için Yemek.com'da gönül rahatlığıyla tüketilebilen hafif ve pratik tam 37 adet tarif bulunuyor.

Bu tarifler arasında tatlı krizini biraz olsun gidermek isteyenlerin favorileri ise ilk 10'da yer alan üç malzemeli şekersiz kurabiye ve şekersiz incir uyutması oluyor. Ayrıca; şekersiz, unsuz kakaolu muffin tarifi ve son yıllarda popüler olan chia tohumu ile yapılan muzlu chia puding ise en çok okunanlar arasında yer alıyor.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe