Bu 6 ipucu hayatınızı çok kolaylaştıracak - Yaşam Cafe

Bu 6 ipucu hayatınızı çok kolaylaştıracak

Sürekli yaptığınız işlerde pratik yöntemlere başvurmak hayatınızı hiç olmadığı kadar kolaylaştırır.

Koroplast’ın ürünleri ilgi çekici şekilde kullanıldığında da yardımınıza koşuyor. Folyo kullanarak kıyafetlerinizin kırışıklıklarını daha kolay yok edebilir, streç film ile daha düzgün hamur açabilir ya da fermuarlı poşetle akıllı telefonunuzu korumaya alabilirsiniz.

Evimizde bazı ürünler vardır ki hayatımızı her zaman kolaylaştırır. Türkiye’nin mutfak yardımcı ürünleri denildiğinde akla ilk gelen lider markası Koroplast’ın alüminyum folyo, kilitli ve fermuarlı poşetler ile streç filmlerden oluşan ürünlerini ilgi çekici şekilde kullandığınızda bakın yardımınıza nasıl koşuyorlar.

Ütü yapmak dert olmaktan çıksın

Ütü yapmak birçok insanın en sevmediği ev işleri arasında yer alıyor. Ancak bu işi kolaylaştırmak da mümkün. Ütü masası kılıfının altına alüminyum folyo serip ütü yaparsanız, kırışıklıkları daha kolay yok ettiğinizi göreceksiniz.

Kutu kalabalığından kurtulun

Evlerde kutu kalabalığı da ayrı bir dert olabiliyor. Ayakkabılarınızın küçük olanlarını ayrı, büyük olanlarını ayrı kilitli poşetlerde saklayabilirsiniz. Böylece hem ayakkabılarınız tozdan korunur, hem de poşetin şeffaf olması sebebiyle de kolayca bulursunuz. Sezon dışı, giymediğiniz ayakkabılarınızı da kokulu çöp torbasında saklamak ayakkabılarınızın güzel kokmasını sağlayacaktır.

Akıllı telefonunuzu koruyun

Akıllı telefonların ıslanarak zarar görmesi herkesin adeta korkulu rüyası. Eğer cep telefonunuzu plajdayken fermuarlı poşete koyarsanız, denizden çıktığınızda su tanelerinden, kumdan, güneş yağından veya dökülen içeceklerden korursunuz.

Hamurunuzu stresle değil “streçle” açın

Hamur açmanın da incelikleri var. Bunlardan birisi de streç film kullanmak. Hamur açarken sertleşmemesi ve kıvamının düzgün olması için hamurun üzerine streç film koyup merdaneyle açmak hayatınızı çok kolaylaştıracak.

Oyun hamurları bozulmadan kalsın

Özellikle çocuklarınıza hazırlamış olduğunuz oyun hamurlarının kurumasını önlemek için de streç film kullanabilirsiniz. Oyun hamurlarını streç filmlerle sararak saklayabilirsiniz. Bu şekilde uzun süre bozulmadan kalabilir. Ayrıca bu yöntem sadece oyun hamurunda değil, hamur işi yemeklerde de hayatınızı kolaylaştırır.

Folyo ile ovalayın, şaşırın

Bir kaseye biraz sıcak su içine karbonat atın. İçinde gümüşleri bekletin, ardından bir parça alüminyum folyo ile ovalayın. Sonuç sizi çok şaşırtacak.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar