Rinoplasti Sonrası Şişlik ve İyileşme Sürecini Doç.Dr.Süleyman Taş anlattı - Yaşam Cafe

Rinoplasti Sonrası Şişlik ve İyileşme Sürecini Doç.Dr.Süleyman Taş anlattı

Rinoplasti ameliyatı olmak isteyenlerin en çok merak ettikleri konular arasında rinoplasti sonrası şişlik ve iyileşme süreci yer almaktadır. Rinoplasti şişlik ve iyileşme süresi, kullanılan tekniklere bağlı olarak belli oranda değişmekle birlikte; dikkat edilmesi gerekenler genel olarak ortaktır. Açık rinoplasti ile kapalı rinoplasti arasındaki en büyük fark, kapalı rinoplastide kesi olmamasıdır. Bu da kapalı rinoplasti sonrası iyileşme sürecini biraz daha hızlandırmaktadır. Yani kapalı rinoplasti burun ameliyatı, diğer tekniğe oranla genel anlamda daha avantajlıdır.

Burun estetiği sonrası iyileşme süreci farklı dönemlere ayrılır. Bu başlık altında söz konusu süreç ile ilgili detayları sizlere ileteceğiz.

Rinoplasti Sonrası 1. Hafta

Rinoplasti sonrası ilk birkaç gün zorlu geçebilmektedir. Bu dönemde rinoplasti sonrası ağrı, ödem ve tıkanıklık gibi problemler ortaya çıkabilmektedir. Ancak ilk günler için tüm bu süreç son derece normaldir. Nitekim ameliyattan sonra burun bant ile kaplanır ve burun delikleri içerisine splint yerleştirilir. Bu dönemde doktorunuzun verdiği ilaçları kullanmak ağrınızı dindirecektir.

Rinoplasti burun ameliyatından 4 saat kadar sonra yiyecek ve içecek tüketimine başlayabilirsiniz. 2-3 gün sonra ise eğer kullanıyorsanız lenslerinizi takmaya başlayabilirsiniz. Bu dönemde uzun uzun istirahat etmeli, başınızın altında çift yastıkla ve sırt üstü uyumalısınız. Öte yandan ilk haftanın sonuna doğru rinoplasti doktorunuzun splint ve bandı çıkarması ile birlikte daha rahat olmaya başlayacaksınız.

Rinoplasti Sonrası 2. Hafta

İkinci haftaya girilmesi ile birlikte burun ve göz civarında şişlikler, ödemler ve morluklar gözle görülür bir şekilde azalmaya başlar. Bu dönemde yavaş yavaş iş hayatınıza geri dönmeye hazırlanabilirsiniz. Ancak ağır işlerden mutlaka kaçınmalısınız. Nitekim rinoplasti sonrası spor vb. aktiviteler yapmak için ikinci hafta henüz erkendir. Öte yandan rinoplasti sonrası gülmek, aşırı kahkaha atmak gibi burnunuzu zorlayacak eylemlerden de uzak durmalısınız. Ek olarak ilk iki haftada dar tshirt ve kazak gibi kıyafetler yerine iliklenebilen kıyafetler kullanmalısınız.

Rinoplasti Sonrası 3. ve 4. Hafta

İlk ayın sonuna kadar özellikle güneş ışınlarından, tuz tüketiminden, sigaradan, kafeinli-gazlı- içeceklerinden ve bitki çaylarından uzak durmalısınız. Tüm bunlar rinoplasti sonrası ödem atma ve iyileşme sürecinizi olumsuz yönde etkileyecektir. İlk ayın sonuna doğru yüz çevresindeki morluklar ve şişlikler bir seviye daha azalmış olur. Artık kendinizi iyiden iyiye rahat hissetmeye başlarsınız. Bununla birlikte burun ucunuzda hafif bir hissizlik devam edebilir.

Rinoplasti Sonrası 2. ve 3. Aylar

2. ve 3. ayların içinde artık şişlikler ve ödemler iyice geçmeye başlar. Çok temas gerektiren sporlardan kaçınmakla birlikte rinoplasti doktorunuzun tavsiyesi doğrultusunda yavaş yavaş spor yapmaya başlayabileceksiniz. Söz konusu dönem içerisinde burnunuzun ilk haftaya göre çok daha oturmuş bir görünüme sahip olduğunu göreceksiniz. Diğer yandan morlukların daha hızlı geçmesi için güneş ışınlarından sakınmaya devam etmelisiniz. İyileşme sürecini hızlandırmak adına rinoplasti sonrası burun masajı ilk 2 ay boyunca uygulanabilir. Ancak doğru yöntemler kullanılmalıdır.
Rinoplasti sonrası gözlük kullanımına doktor tavsiyesi kapsamında 3. ayın sonuna doğru başlayabilirsiniz. İlk haftalarda olduğu gibi rinoplasti sonrası darbe gibi durumlardan da kaçınmaya devam etmelisiniz.

Rinoplasti Sonrası 6. ve 12. Ay

6 ayın sonunda burnunuz epey iyileşmiş olacak. Bu dönemin sonunda doktor tavsiyesiyle biraz daha zorlayıcı sporlara başlayabileceksiniz. Öte yandan 6 ayın sonunda tüm şişlikler ve morluklar çok büyük oranda geçmiş olur. Bununla birlikte ‘Rinoplasti sonrası burun ne zaman oturur?’ diye soranlar için biraz sabırlı olmalarını tavsiye ederiz. İlk 6 ayın sonunda burun büyük oranda oturmaya başlar; ancak tam anlamıyla oturması 1 yılı bulmaktadır. 1 yılın sonunda ise artık hiçbir şişlik ve morluk kalmaz.

Rinoplasti Sonrası Şişlik ve İyileşme Sürecini, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı Doç.Dr.Süleyman Taş anlattı, konu hakkında daha detaylı bilgi için;

https://www.suleymantas.com.tr/rinoplasti-sonrasi-sislik-ve-iyilesme-sureci/
https://www.suleymantas.com.tr/burun-estetigi/
https://drsuleymantas.com/rhinoplasty/
https://drsuleymantas.com/before-after-gallery/
https://en.suleymantas.com.tr
https://www.tasklinik.com
https://www.nosejobturkey.org
www.tashairclinic.com

Konu hakkındaki açıklama videosu için; https://www.suleymantas.com.tr/video/#gallery-15

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar