Türkler Karışık Pizzadan Vazgeçemiyor - Yaşam Cafe

Türkler Karışık Pizzadan Vazgeçemiyor

Yemeksepeti, tüm dünyada 9 Şubat’ta kutlanan Dünya Pizza Günü’nde, kullanıcılarının uzun yıllardır süren pizza tutkusunun karnesini çıkardı.

Bu karneden öne çıkanlar şöyle:

- Pizza, her yıl kullanıcıların en çok sipariş ettiği ilk 5 lezzetten biri.
- Bir kullanıcı tek seferde 65 adet büyük boy pizza siparişi vererek rekor kırdı.
- Yemeksepeti’ndeki her 8 restorandan 1’inde pizza mevcut.
- Türkiye’nin favori pizzası geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi karışık pizza oldu.
- Pizza siparişlerinin büyük çoğunluğunu promosyonlu siparişler oluştururken, bu promosyonlar sayesinde son 1 yılda 18 milyon TL kullanıcıların cebinde kaldı.
- Tüm siparişler içinde pizza siparişlerinin en yüksek olduğu iller ise sırasıyla Bursa, Kocaeli, Eskişehir ve Muğla oldu.

İtalya’dan tüm dünyaya yayılan ve neredeyse her ülkede vazgeçilmez bir lezzet haline gelen pizza, Türklerin de gözde tercihleri arasında yer alıyor. Özellikle hızlı, pratik ve lezzetli olması sayesinde pizzanın online siparişlerdeki yükselişi her yıl katlanarak devam ediyor.

Yemeksepeti, 9 Şubat Dünya Pizza Günü’nde hem restoranların hem kullanıcılarının gözdesi pizzanın bu yılki karnesini çıkardı ve ortaya ilginç sonuçlar çıktı.

Her 2 kullanıcıdan biri pizza siparişi verirken, her 8 restorandan 1’inin menüsünde pizza bulunuyor.

Pizzayı karışık seviyoruz

Kullanıcılar pizzanın dört peynirlisinden, domateslisine tavuklusundan sucuklusuna her türlüsü çok seviyor. Hal böyle olunca bir pizzada tüm bu malzemeleri görmek isteyen kullanıcılar, en çok bol malzemeli karışık pizza seçeneklerini tercih ediyor. Geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi pizzanın en sevileni olan karışık pizza çeşitlerinde bir önceki yıla göre %43 artış yaşandı.

Karışık pizzayı sırasıyla klasik, pepperoni, margarita ve sucuklu pizza takip etti. Bu yıl en çok tercih edilen pizzalar içine yeni giriş yapan çeşit ise kaburgalı pizza.

Promosyonsuz pizza yemiyoruz

Kalabalık buluşmaların başkahramanı pizza, promosyonlarıyla da kullanıcıların gönlünü fethediyor. Verilen siparişlerin büyük çoğunluğu promosyonlu menülerden oluşuyor. Promosyonlu siparişler sayesinde sadece son 1 yılda kullanıcıların cebinde 18 milyon TL kalmış oldu.

Tek seferde 65 adet pizza

Arkadaş ve aile buluşmalarının vazgeçilmezi olan pizzanın 2019’daki sipariş rekoru ise bir hayli şaşırtıcı. Bir kullanıcı tek seferde 65 adet büyük boy pizza siparişi verdi.

Pizzanın en iyi eşlikçisi sufle

Kullanıcıların pizza siparişlerinin yanında en çok tercih ettikleri ürün tatlı. Pizzayla birlikte en çok sipariş edilen tatlı sufle. Geçtiğimiz yıllarda pizzacıların yan ürün olarak sundukları sufle konsepti çok sevilince pizzayı da suflesiz düşünemez olduk. Ayrıca, sırasıyla mozaik pasta ve künefe en çok tercih edilenlerden oldu.

Pizza’nın diğer en’leri ise şöyle:

En çok sevildiği gün: Pazar

En çok sevildiği saat: 19.00

En çok seven yaş: 24

En çok seven kentler: Bursa, Kocaeli, Eskişehir ve Muğla

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe