Yeni Nesil İncelmenin Adı: Lazer Liposuction - Yaşam Cafe

Yeni Nesil İncelmenin Adı: Lazer Liposuction

Diyet ve spora rağmen bölgesel yağlardan şikayet eden ve bunlardan sağlıklı bir şekilde kurtulmak isteyenlere yeni nesil estetik bir operasyon çeşidi olan lazer liposuction, büyük bir kolaylık sunar. Klasik yağ alma yöntemlerine göre daha fazla sıkılaşma sağlayan bu yöntem daha fazla yağ kaybı sunmasının yanında daha hızlı bir iyileşme süreci de sağlar. Hem vücuttan daha fazla yağ atılmasını sağlayan hem de daha hızlı iyileşme sağlayan yeni nesil liposuction yöntemi ile işlem sonrasında çok kısa sürede günlük yaşamınıza geri dönebilirsiniz. Lazer liposuction uygulamasının yapıldığı bölgeye göre değişmekle birlikte işlemin yapıldığı gün ve en fazla 2-3 gün içerisinde normal yaşamınıza devam edebilirsiniz.

Yöntemin Klasik Liposuction'dan Farkı Nedir?

Liposuction işleminde, bölgesel olarak birikmiş yağlar kanül denilen tüplerle negatif basınç aracılığıyla vücuttan alınır. Lazer liposuction'da ise yağlar önce lazer ışını ile parçalanır sonrasında ise sıvı hale getirilen yağ parçaları yine kanüller yardımıyla vücuttan kolayca alınır. Lazer yöntemi ile yapılan yağ parçalama işlemi sayesinde kanama ve morluk oluşmasına neden olabilecek durumlar ortadan kaldırılmış olur. Aslında lazer liposuction operasyonu klasik yönteme göre daha kansız bir işlem olarak karşımıza çıkar. Sinirlere zarar vermeden, kanama ihtimali olan ince damarları ortamdan uzaklaştıran lazer işlemi sayesinde klasik yöntemle kan verilmesine ihtiyaç duyarken yeni yöntemle alınacak yağlar için kan nakline gerek kalmaz. Ayrıca klasik liposuction işlemi sonrası sarkan bölgeler, lazer liposuction'ın deri sıkılaştırıcı etkisi sayesinde sarkmadan işlem sonrasında sıkı görünümünü devam ettirirler. Cildi toparlamak için kullanılan lazer dalga boyları, kollajen sentezini uyarır ve bu da yeni bağ dokusu oluşumunu sağlar. Bu sayede yağ alımına yönelik yapılan uygulama sonucunda ciltte toparlanma ve sıkılaşma hedefine ulaşılır.

İşlemi Kimler Yaptırabilir?

Lazer liposuction, diyet ve sporla giderilemeyen inatçı yağ fazlalıklarını gidermede kullanılan bir yöntemdir ve amacı zayıflatmak değildir. Aslında vücut şekillendirme ve kontur operasyonudur. Liposuction 16 yaşından sonra ihtiyaç duyan herkesin uygulayabileceği bir yöntem olup, daha çok fazla yağın yoğun olduğu bölgelerde kullanılır. Göbek, basen, bacak, bel, kol gibi bölgeler için uygulanabildiği gibi, diz içleri, ayak bilekleri, çene altı (gıdı) gibi daha küçük bölgelerdeki cilt altı yağı bulunan her yerde yapılması uygun olan bir yöntemdir. Daha çok erkeklerde görülen meme büyümesi (jinekomasti) tedavisi için de olumlu sonuçlar veren bir uygulamadır. Bunun yanında daha önce herhangi bir liposuction uygulamasından yararlanıldığı halde, düzgün ve yeterli miktarda yağ alınamamış alanlarda Lazer liposuction kullanılarak etkili sonuçlar almak mümkündür.

Lazer Liposuction Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lazer liposuction işleminin başarıya ulaşması için önemli faktörlerin başında profesyonellik ve sonrasında ise işlem yapılacak cihazın uygunluğu gelir ve elbette tüm bunlar liposuction fiyatlarını etkiler. Öncelikle işlemin yalnızca tam donanımlı bir hastanede uygulanması önemlidir. Hastanın sağlığı açısından son derece önemli olan bu durum işlemin başarıyla sonuçlanabilmesi açısından da önemlidir. Diğer yandan işlemde kullanılacak cihazın gücü ve dalga boyu da çok önemlidir. Bu nedenle işlemin uygulanacağı cihaz özelliklerinin son teknolojilere uygun olması sağlıklı ve güvenli bir uygulamanın olmazsa olmazıdır. Birey için en uygun yöntemin belirlenmesi ve bireyin ihtiyacına cevap verebilecek en uygun cihazın seçilmesi gibi faktörler göz önünde bulundurulduğunda bu konuda bilgi, beceri ve tecrübesi ile hastaya en uygun işlemi seçip uygulayacak uzman bir doktora ihtiyaç vardır. Siz de lazer liposuction uygulaması ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak ve uygulama ile tanışmak isterseniz Alpaslan Topçu'yu arayarak randevu alabilirsiniz.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar