Cilt Tipinize Uygun Güneş Kremi Seçimi - Yaşam Cafe

Cilt Tipinize Uygun Güneş Kremi Seçimi

Havaların ısındığı ve güneşli günlerin arttığı bahar ve yaz aylarında düzenli olarak güneş kremi kullanmak cilt sağlığınız için önemlidir. Güneş kremleri, cilt üzerinde bir bariyer oluşturarak zararlı güneş ışınlarının cildinizi yıpratarak yaşlandırmasını ve leke oluşumunu önler. Özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkılacağı zaman yüksek güneş koruma faktörlü bir krem kullanılmalıdır. Her cilt tipine uygun güneş kremlerini Watsons'ta bulabilirsiniz.



Renkli Güneş Kremi İle Makyaj ve Koruma Bir Arada

Renkli güneş kremleri, fondöten gibi renk vererek cilt tonunda eşitlik sağlayan ve güneş koruma faktörü içeren kremlerdir. Fondötenden daha hafif yapıda olduğundan cildinizde ağırlık hissi oluşturmaz. Sıcak havalarda hem pratik ve doğal görünümlü bir ten makyajı hem de güneş koruması sağlar. Renkli güneş kremleri yıl boyu kullanılabilir. Çok fazla makyaj yapmayı sevmiyorsanız, ten makyajında tercihiniz BB kremden yana oluyorsa ve güneş koruma faktörlü krem kullanmaya devam etmek istiyorsanız, cilde renk veren güneş kremi kullanmayı deneyebilirsiniz.

Cildiniz güneşin zararlı etkilerine karşı hassassa, yüksek güneş koruma faktörü içeren GKF 50 veya 50+ güneş kremi tercih etmeye özen gösterin. Ayrıca sonbahar ve kış aylarında da güneşli günlerde yüz için güneş kremi kullanmanız faydalı olabilir. Evden çıkmadan önce hava durumuna ve UV endeksine bakarak karar verebilirsiniz. UV endeksinin 4 ve üzeri olduğu günlerde güneş kremi kullanmanız cilt sağlığınız için önemlidir. Güneşin yaz aylarındaki kadar etkili olmadığı mevsimlerde 20 veya 30 GKF içeren bir güneş kremi yeterli olabilir. Yaz aylarında güneş koruma faktörü içeren bronzlaştırıcı kremler veya yağlar da kullanabilirsiniz.

ROC Soleil Protexion Anti Ageing güneş kremi, UVA ve UVB filtreleri 50+ GKF ile oldukça yüksek koruma sağlar. Bu sayede cildinizi, güneşin zararlı etkilerinden korur. Kırışıklık ve ince çizgi görünümünü önler, daha genç bir görünüm sağlar. Ayrıca leke oluşumunu önler.

Yağlı Ciltler İçin Güneş Kremi Nasıl Olmalı?

Yağlı bir cilde sahipseniz, parlama yapmayan ve gözenekleri tıkamayan bir güneş kremi tercih etmelisiniz. Yağlı cilde uygun olmayan güneş kremleri, cildinizin yağ dengesini bozabilir ve gözenekleri tıkayarak akneye neden olabilir. Garnier Ambre Solaire Yüz ve Vücut Koruyucu Süt, yağ içermez ve yapışkan bir his bırakmaz. 50 GKF, UVA ve UVB filtreleri ile etkin koruma sağlar.
Yağ içermeyen, su bazlı bir güneş kremi de tercih edebilirsiniz. Komedojenik olmayan ürünler, gözenekleri tıkamayan özel formüle sahiptir. Bu sayede siyah nokta ve akne oluşumuna neden olmaz. Eğer problemli bir cilde sahipseniz, komedojenik olmayan güneş kremi kullanabilirsiniz. Cosmed yağlı ciltlere uygun güneş kremi, 50 GKF ile yüksek koruma sağlar. Ayrıca formülü suya dayanıklıdır ve parfüm içermez.


Bebekler İçin En Uygun Güneş Kremi

Bebeklerin hassas ciltlerine uygun güneş kremi bulmak önemlidir. Küçük yaşlarda henüz bağışıklık sistemi güçsüz olduğundan, bebeklerde alerjiler sık görülür. Bu nedenle hipoalerjenik özelliğe sahip, alerjen içeriği düşük olan ve dermatolojik alerji testleri yapılmış bebek güneş kremi kullanılmalıdır. Spreyli şişede olan güneş kremleri, uygulaması daha kolay olduğundan bebekler için daha rahat olabilir. Nivea, Garnier, Ziaja ve daha birçok markada bebekler için güneş kremi bulabilirsiniz.

Güneş kremlerinin içeriğindeki koruyucu bileşenler, havayla temas ettikçe oksitlenir ve koruyucu etkisini yitirir. Ayrıca sıcak yaz aylarında terledikçe veya denize girince suyun etkisiyle güneş kreminin etkisi kaybolur. Bu nedenle güneşli günlerde 2-3 saatte bir güneş kreminizi tekrar sürmelisiniz. Denize veya havuza girdiğinizde ise, sudan çıkar çıkmaz güneş kremi sürmeye özen göstermelisiniz. Kaliteli markaların avantajlı güneş kremi fiyatları Watsons'ta!

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar