Şemsiyenizi Doğru Seçin, Açık Hava Keyfinizin Süresini Siz Belirleyin! - Yaşam Cafe

Şemsiyenizi Doğru Seçin, Açık Hava Keyfinizin Süresini Siz Belirleyin!

Güneşli, pırıl pırıl havaları kim sevmez ki? İlkbahar ve yaz aylarında kendini iyiden iyiye göstermeye başlayan güneş, insana adeta yaşam enerjisi verir. Hava güneşliyse, kapalı alanlarda zaman geçirmek yerine, açık havanın tadını çıkarmak istersiniz. Fakat gelin görün ki bazen güneş ışınları öyle yakıcı bir şekilde uzanır ki, bahçenizde, balkonunuzda ya da temiz havanın tadını çıkarmak için bulunduğunuz herhangi bir açıklıkta mutlaka gölge bir alana ihtiyaç duyarsınız. Güneş tam tepe noktadayken, güneş ışınlarına maruz kalmanın hem vücuda hem gözlere verdiği zararlar malum. Hava çok sıcak, evlerde durulmuyor, açık alana çıksak güneş yakıyor, yok mu bunun çaresi diyorsanız, balkon gölgeliği ya da bahçe şemsiyesi aradığınız çözüm. Hem sadece güneşli havalarda değil, yağmurlu havalarda da bahçe ve balkonlarınızdan uzak kalmamanız için üretilmiş modeller mevcut.

Nasıl Bir Şemsiye Modeli İhtiyacınızı Karşılar?

Kullanım alanına göre, farklı modellerde, farklı boyutlarda ve renklerde şemsiyeler alıcılarının beğenisine sunulmuş vaziyette. İsterseniz balkonunuzda, isterseniz bahçenizde, piknikte ya da plajda. Gölge bir alana ihtiyaç duyduğunuz her yerde, imdadınıza koşacak bir model mutlaka var.

● Klasik Ortadan Gövdeli Modeller: Balkon ve bahçelerde, yıllardır görmeye alıştığımız klasik model şemsiyeler, sabit yönlü, uzayıp kısalabilen veya güneşin yönüne göre 360 derece ayarlanabilme özelliğine sahip modeller olarak değişiklik göstermektedir. Plaj şemsiyelerini de genellikle bu modellerden tercih ediliyor.

● Yandan Kollu Modeller: Bahçe şemsiyesi modelleri arasında, son yıllarda en çok ilgi çeken, kullanım kolaylığı ve sağladığı konfor ile ön plana çıkan modellerden biri, yandan kollu şemsiyeler. Gölgelendirmek istediğiniz alandan maksimum derecede faydalanmanıza olanak sağlıyor. Bahçe, balkon, teras, otel ve restoranlarda sıklıkla kullanılan bu model şemsiyenin altına, yemek masanızı yerleştirip, açık havada uzun soluklu yemek keyifleri yapmanız mümkün. Aynı şekilde, oturma grubu gibi mobilyalarınızı da yandan kollu olarak tasarlanmış şemsiyenin altında konumlandırarak, bahçe keyiflerinizi daha da konforlu hale getirebilirsiniz.

Bahçe Şemsiyesine En Güzel Alternatif: Çardak ve Kamelya

Bahçe ya da diğer geniş açık alanlarda, çardak kullanımı da oldukça yaygın. Dört ayak üzerine monte edilen dayanıklı kumaş ile gölgelik alan oluştururken, estetik görünümüyle de kullanacağınız alanda çok hoş bir ambiyans yaratıyor.

Gölgelik ve oturma alanı şeklinde dizayn edilen ahşap kamelya modelleri ise, yine geniş bir alana sahip bahçe, restoran gibi alanlarda sıkça tercih ediliyor. Ortama doğallık ve sıcaklık katması da tercih edilmesinde önemli etkenlerden.

Şemsiye Seçerken Temel Kriterler Nelerdir?

● Bahçe, balkon şemsiyesi almadan önce nerede kullanacağınızı belirleyin. Gölgelendirmek istediğiniz alanın ölçülerini en, boy ve yükseklik şeklinde not edin. Yanlış boyutta alacağınız ürün, kullanacağınız alan için doğru ebatlarda değilse sorun yaratacaktır.

● Kafe, restoran veya otel gibi kalabalık mekanlar için bir gölgelik düşünüyorsanız, masa sayısı ve masalar arasında bırakacağınız boşluğu temel alarak bir hesaplama yapmanız yerinde olur.

● Modeller arasından, sizin ihtiyacınıza en doğru karşılığı sunacak modeli seçin. Yüksekliği ayarlanabilir ve güneşin geliş açısına göre döndürülebilir modeller, her zaman kullanım kolaylığı sağlamasıyla bir adım önde.

● Oldukça rüzgar alan bir mekanda kullanacaksanız, kullanacağınız şemsiye ayağının, gövdesinin ve yapımında kullanılan malzemelerin sağlamlığından ve ağırlığının yeterli olduğundan emin olun.

● Renk seçimi de çok önemli bir detay. Dış mekanlarda kullanılan her türlü ürün, güneş ışığının etkisiyle zamanla solma eğilimindedir. Koyu renk kumaşa sahip bir ürün zamanla solacak ve estetik olarak pek hoş bir görüntü sağlamayacaktır. Ayrıca, koyu renk kumaşların güneşi emme özelliği bulunduğundan, bilhassa yaz aylarında kullanım için açık renkli kumaşa sahip ürünlerden tercih etmeniz avantajınıza olacaktır.

● Son olarak, hangi alanda kullanacak olursanız olun, seçeceğiniz ürünün kumaşının, iskeletinin ve her türlü materyalinin kaliteli, kullanışlı ve dış etkenlere karşı dayanıklı olduğundan emin olun. Bu şekilde seçeceğiniz ürün, uzun yıllar sorunsuz kullanım imkanı sunar.

Sizin ve sevdiklerinizin açık hava keyfine gölge düşmesin diye, Koçtaş’ta her zevke uygun ve her alanda kullanım kolaylığı sağlayan gölgelikler, balkon-bahçe şemsiyeleri, çardak ve kamelyalar mevcut. İhtiyacınız ve kullanım alanının genişliğine göre belirleyeceğiniz modeli, Koçtaş web sitesi üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde sipariş edebilirsiniz.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe