Güvenilir Su Markaları - Yaşam Cafe

Güvenilir Su Markaları


İnsanlar hemen her ürünü seçerek alma alışkanlığına sahiptir. Ancak seçme alışkanlığı ne yazık ki sular için geçerli değildir. Gerek şişe gerekse de damacana olsun, sular hakkında yeterli bilgi sahibi olmadan su alma alışkanlığından vazgeçmek gerekiyor. 

Evlerde, iş yerlerinde ve AVM’lerde çok fazla su tüketiliyor. Doğal olarak bunların önemi bir kısmı da içme suyu niteliğinde. İçme suyu olarak tüketilen çoğu marka su, aslında sahip oldukları değer kadar sağlıklı değil. Güvenilir su markaları denildiğinde akla ilk gelen markaların ne kadar güvenilir olduğu yayınlanan su değeri raporları göz önüne alındığında gerçek bir tartışma konusu. 

Satışa hazır olarak sunulan suların denetimleri Sağlık Bakanlığı tarafından yapılır. Çeşitli denetimler ve farklı analizler sonucu her yıl yapılan kontrol işlemlerinin sonucunda suların sahip oldukları pH değeri kamuoyu ile paylaşılır. Bu sayede en kaliteli su markaları ortaya çıkar. Hangi suyun kadar temiz ve içilebilir olduğu daha net anlaşılır.
 

Kaliteli Su Nasıl Olmalıdır?

Kaliteli su, içinde bulundurduğu çeşitli kimyasalların oranlarına bağlı olarak belirlenir. Uluslararası mevzuata göre belirlenen su standartları kapsamında; magnezyum, mangan, kalsiyum, silikat, sülfat, potasyum, klörür ve flörür gibi maddeler belirli sınırlarda suların içinde yer almalıdır. 

Suların içinde olmaması gereken maddeler suların kalite oranın düşüren ve neredeyse içilemez hale getiren özelliklere sahiptir. Kimi maddelerin zehir olarak adlandırıldığı da paylaşılan raporun dikkat çeken özelliği konumunda. Dışarıdan çıplak gözle anlaşılamayan ve mutlaka detaylı analiz raporuna ihtiyaç duyulan bu maddelerin, suyun için bulunup bulunmadığını anlamak için her yıl belirli dönemlerde kontroller sağlanır.

En İyi Su Markaları Nelerdir?

Yaşamımızın bir parçası olan su, mutlaka dikkatli seçmemiz gereken bir öneme sahiptir. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl yapılan su analiz raporlarına bakılmalı, evlere ve işyerlerine alınan sular hakkında kapsamlı bilgi sahibi olunmalıdır. 

2020 yılı için uluslar arası standartları kapsamında analiz edilen su raporlarına göre en iyi su markaları Ankara merkezli Kızılcahamam markası, Eskişehir merkezli Kalabak markası, Bolu’dan doğal kaynak şeklinde çıkarılan Abant markası, Tunceli merkezli Munzur markası, Niğde’den çıkarılan Tekir markası ve Sakarya merkezli Buzdağı marka su olarak sıralandı. Listenin ilk sırasında ise Sapanca merkezli olarak çıkarılan ve satışa hazır hale getirilen Fuska marka su yer aldı. Yapılan testler sonucu en uygun pH değerine sahip olan sular listesinde ilk sırada yer alan bu su markalar, Sağlık Bakanlığı tarafından içme suyu kapsamında en sağlıklı olan markalar olarak insanların .bilgisine sunuldu; Listeye tam görmek isteyenler için eniyiveucuz.com/en-iyi-su-markalari/

Öte yandan kaliteli olarak anılan ve her markette karşılaşılan sular listenin son sıralarında kendine yer buldu. Her yıl yayımlanan su analizi raporlarında olduğu gibi bu yıl da, sular hakkında bilinçlenmek gerektiğinin ve seçerek su almanın öneminin bir kez daha ortaya çıktığı görülüyor.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar