Cildinizi neden her gün nemlendirmeniz gerekiyor? - Yaşam Cafe

Cildinizi neden her gün nemlendirmeniz gerekiyor?

Cildinizi neden her gün nemlendirmeniz gerekiyor?İster sabah hazırlanmak için acele edin - ya da uzun bir günün ardından yorgun olup sadece yatağa düşmek isteyin - yapmanız gereken çok önemli bir şeyi unutabilirsiniz: yüzünüzü nemlendirin. Evet, günlük nemlendirici kullanmak, uyandığınızda cilt bakım rutininizin bir parçası olmalıdır. Sonuçta, yeterince nemlendirilmiş cilt çok taze görünüyor ve parlıyor - ve bunu kim istemiyor? Yüzünüzü ne sıklıkta nemlendirmeniz gerektiğini ve bu cilt bakım adımının neden bu kadar önemli olduğunu öğrenmek için okumaya devam edin - cilt tipiniz ne olursa olsun.

YÜZÜNÜZÜ NASIL NEMLENDİRMELİSİNİZ?

Her gün nemlendirmelisin. Tıpkı cildinizi günde iki kez temizlemeniz gerektiği gibi, yüzünüz de sabah ve gece günde en az iki kez nem ister. Her temizlemeden sonra iyi bir nemlendirici ile nemlendirin, bu şekilde nemi kilitleyebilir ve cildin kurumasını önleyebilirsiniz.

NEDEN GÜNLÜK NEMLENDİRİCİ KULLANMALISINIZ?

Dışarıya çıkmadan önce güneş kremi sürmenin ve geceleri makyajınızı çıkarmanın cildinize dikkat etmenin harika yolları olduğunu ve günlük nemlendirici kullanmak için aynı şeyin geçerli olduğunu biliyorsunuz. Yeni başlayanlar için, kirlilik, UV ışınları ve aşırı temizlik gibi dış faktörler cildinizin nem bariyerine zarar verebilir. Bu, yağlı cilt tiplerinde bile olabilir. Dahası, yaşlandıkça cildinizin nemi tutma yeteneği azalır. Bu yüzden günlük nemlendirici krem kullanmak cilt tipinize veya yaşınıza bakılmaksızın çok önemlidir.

HER GÜN NASIL NEMLENDİRİLİR?

Artık nemlendirmeniz gerektiğini bildiğinize göre, bunu doğru şekilde nasıl yapacağınızı bildiğinizden emin olalım. Cilt bakım rutininiz söz konusu olduğunda, cilt bakım ürünlerinizi hangi sırayla uygulayacağınızı anlamak bazen çok zor olabilir. Yüz temizleyicinizi, toneri ve serumu kullandıktan sonra nemlendiriciyi uygulamalısınız. Gündüz, nemlendiricinizin üzerine güneş kremi sürmelisiniz (veya cilt bakım rutininizi azaltmak için SPF'li bir nemlendirici seçebilirsiniz).

Geceleri, nemlendirici cilt bakım rutininizdeki son adım olmalıdır. Uygulamaya gelince, cildinizdeki nemi hapsetmek için temizledikten sonra nemlendiricinizi nemli cilde koymalısınız.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar