Yemeklerin Tamamlayıcı Olan Enfes Sos: Barbekü Sosu - Yaşam Cafe

Yemeklerin Tamamlayıcı Olan Enfes Sos: Barbekü Sosu

Yemeklerin Tamamlayıcı Olan Enfes Sos: Barbekü Sosu

Et ile uyumu leziz olan barbekü sos, hafif baharatlı tadıyla soslar kategorisinde kuşkusuz ön planda! BBQ sos olarak da bilinen sosun içindeki ana malzemeler; sirke, domates salçası ve ketçap. Bu üç ana malzemenin bir araya gelmesiyle ortaya tatlı ekşi tadı olan, mayhoş tadıyla harikalar yaratan bir sos çıkıyor. Dilerseniz etlerde dilerseniz patatesin her çeşidiyle hatta salatalarda dahi kullanabileceğiniz sos ile siz de harikalar yaratabilirsiniz.


BBQ Sosu Nerelerde Kullanabilirsiniz?

 

Barbekü sosu ismini barbeküden alır. Yani barbekü lezzetlerine tat katabilmek için özel olarak üretilmiştir ve barbeküde/mangalda yapacağınız tüm kırmızı, beyaz et ve sebzelerinizde kullanabilirsiniz. Peki ya başka nerelerde kullanılır?

 


      Fast food denilince akla gelen ilk yiyeceklerden olan hamburgerin lezzetini barbekü sos ile taçlandırabilirsiniz. Hamburger ekmeğinin arasına koyacağınız sos, köfte veya tavukla birleşerek enfes bir tat yaratacak.

      Mısır patates kadar lezzetli ve kullanışlı bir besindir. Haşlanmış süt mısırı, köz mısır, patlamış mısır farketmeksizin ona eşlik edebilecek bir sos arıyorsanız mutlaka BBQ sosunu denemelisiniz. Haşlanmış mısırınıza katacağınız az miktarda BBQ sos ile damak zevkinize uygun harika bir lezzetle tanışmış olacaksınız.

      İçerdiği vitaminler ve harika tadı ile hem vejetaryenlerin hem de et severlerin sıklıkla tercih ettiği besinlerden olan patates için de eşsiz bir sostur. Patates salatanıza eşlik eden yeşillikleri tatlandırmak ve lezzeti zenginleştirmek için barbekü sostan yararlanabilirsiniz.

      Doyurucu ve sıkça tercih edilen yemeklerden olan makarnaya eşlik eden birçok sos vardır. Fakat hiç barbekü sosu denediniz mi? Bizden tavsiye, eritilmiş kaşar peynirle harmanlanan BBQ sosunu makarnanıza ekledikten sonra eliniz başka sosa gitmeyecek.

      Son olarak pizzalarda da denemeyi ihmal etmeyin.

 

Vejetaryenler için Leziz Bir Tarif: Barbekü Soslu Nohutlu Salata

 

Sadece vejetaryenler için değil salata severler için veya diyet yapanlar için de harika bir lezzet olan bu salataya bayılacaksınız. Kullanılacak malzemeler; dilediğiniz çeşitte ve miktarda yeşillik (roka, maydanoz, marul...), avokado, limon, nohut, damak zevkinize uygun baharatlar, BBQ sos, domates, havuç, haşlanmış mısır. Salatanıza dilediğiniz malzemeyi eklemek ve tadını zenginleştirmek sizin elinizde.

 

Şimdi yapım aşamasına geçelim: Nohutları haşladıktan sonra barbekü sos ile tavada karamelize olana kadar pişirin. Ardından avokadoyu limonla harmanlayıp sos haline gelene kadar ezin. Doğradınız malzemeler ile birlikte karıştırarak baharatları ekleyin. Yanında yoğurt ile birlikte tüketebilirsiniz.

 

Nefis Bir Tarif: Barbekü Soslu Sebzeli Tavuk

 

Tavuğun sebzelerle uyumuna bir de barbekü sos eklenince vazgeçilmez bir tat yaratır. Bu tarif için kullanılacak malzemeler; tavuk, tavuk suyu, dilediğiniz kadar ve dilediğiniz çeşitte sebze, baharatlar…

 

Sebzeleri ve tavukları jülyen şekilde doğrayın. Tavukları az yağda kavurmaya başlayın. Tavuklar suyunu ortama verip tekrardan çekene kadar kavurmaya devam edin. Suyunu çektikten sonra tavukları ayırın ve doğradığınız sebzeleri sotelemeye başlayın. Yaklaşık 5-6 dakika sotelenen sebzelerin yumuşadığından emin olduktan sonra baharatları ekleyin. Kavrulduktan sonra barbekü sosu ekleyerek pişirmeye devam edin. Sebzelerin, baharatlarla ve sosla iyice harmanlandığına ve piştiğine emin olduktan sonra bir tabağa koyun. Tavukları da üstüne ekleyin. Barbekü sosunu tekrardan tavuklara ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın.

 

Barbekü Sosunuzun Daha Lezzetli Olması İçin Püf Noktalar

 

      Barbekü sosunuzu özellikle etlerde kullanacaksanız mutlaka etler piştikten sonra kullanmalısınız.

      Her kullanım sonrası kalanı buzdolabına koymalısınız ve kullanacağınız zaman sosunuzu ısıtmalısınız. Böylece uzun ömürlü kullanım sağlarsınız.

      En önemlisi de doğal barbekü sos kullanmalısınız. Katkı maddesi içeren ve çoğu tatlandırıcılardan oluşan soslardan kaçınmalısınız. Bu noktada kaliteli tarım uygulamaları ve organik ürünleriyle birlikte her ürününü özel olarak üreten Jr. Sous Chef'e güvenebilirsiniz. Jr. Sous Chef'in tıpkı evinizde hazırlamışsınız gibi olan organik barbekü sosunu gönül rahatlığı ile bütün yemeklerinize ekleyerek yapabilirsiniz. İçeriğinde; soğan, sarımsak, domates, deniz tuzu, sirke ve baharatlar bulunan sosunda tatlandırıcı ise doğal pekmez. Yemekleriniz için vazgeçilmez sos olmaya aday Jr. Sous Chef BBQ sosuna hayran kalacaksınız.


✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar