Aralık ayında tüketilmesi gerekli meyveler! - Yaşam Cafe

Aralık ayında tüketilmesi gerekli meyveler!

Aralık ayında tüketilmesi gerekli meyveler!

Kış mevsimine merhaba dediğimiz bugünlerde, üstelik covid-19 ile mücadele ederken bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinin önemi sürekli vurgulanmaktadır. Bağışıklığımızı güçlü tutmanın önemli bir maddesi de vardır ki, mevsiminde meyve ve sebze tüketimi...


Sizler için hazırladığım Aralık ayında tüketilebilecek meyvelerin içerikleri ve bize nasıl fayda sağladığını gelin hep birlikte inceleyelim.


MANDALİNA

Bir adet orta boy mandalina yaklaşık 125 gramdır ve 66 kalori içermektedir. İçerdiği C vitamini sayesinde bu soğuk kış ayında hastalıklara karşı vücut direncini artırır. Aynı zamanda içerdiği potasyum sayesinde kas ve kemik sistemi sağlığı için önemlidir. Yaraların hızlı iyileşmesinde etkilidir. Demir emilimini artırır. Fakat et yemeklerini tükettikten sonra meyve tüketimi önerilmemektedir. Antioksidan içerdiği için kansere karşı koruyucu bir etkiye sahip olduğu düşünülmektedir.


KİVİ

Bir küçük kivi yaklaşık 70 gram ve 42 kaloridir. C vitamininden zengindir. Kivinin yarısını tükettiğiniz zaman günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılamış oluyorsunuz. Kivinin pek çok faydası bulunmaktadır. Bunlardan biri de damar tıkanıklığını önleyip kalp krizi riskini azaltmasıdır. Günümüzün salgını haline gelmiş olan covid-19 virüsünün en çok akciğerleri vurduğu yapılan çalışmalarla kanıtlanmıştır ve kivi meyvesinin bir diğer özelliği de akciğer hücrelerini koruyucu etkiye sahiptir ve vücut genelinde hasar görmüş hücreleri onarmaktadır. Kivi, uyku problemleri yaşayan kişilerin de tüketmesi gereken bir meyvedir. Saç ve cilt sağlığı için kozmetikte tercih edilen meyvelerden biri olan kivi aynı zamanda kırışıklık karşıtı ve cilt, saç parlaklığı için önemlidir.


NAR

Bir yarım nar 80 gram ve 66 kaloridir. Antioksidandan zengin bir meyvedir. Kanser hücresi oluşumunu ve kanser hücrelerinin çoğalmasını önler. Cildi gençleştirip nemlendirir.   Kolesterol ve şekeri dengeler. Vücutta oluşan iltihabın azalmasını desteklemektedir. Egzersiz performansını artırmada yardımcı olur ve zindelik verir. Gribal virüslere karşı koruyucu etkisi vardır. Diş eti kanamalarına karşı etkilidir. Eklem ağrıları için yapılan tedavileri destekleyicidir. Kalp sağlığını korumaktadır.


PORTAKAL

1 adet orta boy portakal 220 gram ve 101 kaloridir. Portakal içerdiği yüksek oranda A vitamini sayesinde göz sağlığını korumada önemlidir. Potasyumdan zengin olması sebebiyle kalp dostu bir meyve olarak düşünebiliriz. Yüksek tansiyonu düzenlemede yardımcıdır. Kılcal damarları güçlendirerek kalp sağlığını korumaktadır. Ciltte oluşan yaşlanma belirtilerini azaltmada etkilidir. Vücudu toksinlerden arındırır. Soğuk algınlığına karşı koruyucu etkiye sahiptir.


Tükettiğimiz besinleri tanımak beslenmemiz açısından önemlidir. Ben de sizlere doğru bilgileri sunarak yardımcı olduğumu düşünüyorum. Kendinize dikkat edin ve sağlıcakla kalın.


DYT. BEYZA KARABULUT


✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar