Kalça estetiği (Brezilya popo estetiği) hakkında tüm detaylar - Yaşam Cafe

Kalça estetiği (Brezilya popo estetiği) hakkında tüm detaylar

Kalça estetiği (Brezilya popo estetiği) hakkında tüm detaylar
Kalça diğer adıyla popo kadınların estetik görünümü içi en önemli vücut bölgelerinden biridir. Bu yüzden kalça estetiği ciddi oranda talep görmektedir. Kalça estetiği hakkında tüm detaylar burada bulabileceksiniz. Kadınlar yuvarlak hatları olan ve dik görünümlü popo için yıllardır kendi geliştirdikleri yöntemleri denemektedirler. Bu yöntemler genelde sadece günü birlik diye tabir edilen günü kurtarmak amaçlı yapılan uygulamalardır. Popo estetiği kalıcı olması için mutlaka estetik cerrahi yöntemler ile spor faaliyetleri birlikte uygulanmalıdır (estetik sonrası spora ne zaman başlanır doktorunuza danışmanız gerekir).

Günü birlik olan kalça şekillendirme uygulamalarına örnek vermek gerekirse popo destekli korseler, daha sıkı taytlar giymek gibi sadece o günü yada o anı 😁  kurtarmaya yarayabilir.

Fakat kalçaları şekillendirmek, kalçaları dikleştirmek ve kalçaların yuvarlak görünümlü dolgun halini kazandırmak hiçte kolay değildir. Özellikle ilerleyen yaşlarda bu tarz girişimler estetik ameliyat olmadan başarmak neredeyse imkansızdır.

Kalça estetiği diğer adıyla brezilya popo estetiği olarak bilinmektedir. Brezilya popo estetiği ile öze güvenli, gösterişli ve dolgun kalçalara ulaşmak mümkündür.

Kadınlar spora önem verin

Kadınlar genel olarak toplumumuzda erkeklere göre daha çok evde kalmakta çocukluk ve genç kızlık dönemlerinde daha pasif daha hareketsiz olarak geçirmektedirler. Bu durum ergenlik sonrası olgun bir kadın olunduğunda kendi bedenini tanıyıp artık vücudundaki göze hoş gelmeyen yerleri farkettiğinde iş işten neredeyse geçmiş olmaktadır. Spor herkes için sağlık demektir. Kadınlar spora önem verin ki ilerleyen yaşlarda vücudunuz her zaman fit olarak kalsın.

İlerleyen yaşlarda vücudu sadece spor yaparak tabiki istenilen hale getirmek nerdeyse imkansız ama yinede bu spora yapmamak anlamına gelmemeli ve düzenli azimli şekilde spor 🏀 ⚽️ ⚾️ 🏈 yapılmalıdır. Özelikle anne ve babalar kız 👧 çocuklarının ilerleyen yaşlarda mutsuz olmaması içi sürekli spora teşvik etmelidirler. Spor alışkanlık isteyen bir olgudur alışkanlık olmadan sporu sevmeden yapmak çokta kolay gelmez insanlara.

Kalça şekillendirmek için yapılması gereken spor faaliyetleri

Kalçaların yuvarlak, sıkı ve dolgun görünmesi dediğimiz gibi çokta kolay değildir ama yinede bazı spor dalları uzun süreli ve düzenli yapıldığında kesinlikle kalçaların istenilen seviyeye gelmesine yardımcı olacaktır. Özellikle 👇 sizler için listelediğimiz spor faaliyeteleri kalçaları şekillendirmeye yarayacaktır.

  • Romanian Deadlift Egzersizi
  • Sumo Squats Egzersizi
  • Hip Raises Egzersizi
  • Squat Jumps
  • Donkey Kicks

Gelelim asıl konuya ve estetik ameliyatı ile kalça şekillendirme nasıl yapılır, hangi estetik uygulamalar kalçaları istenilen şekle dönüştürebilir ve kalça estetiği fiyatları hakkında detaylı yazımıza.

Vaser lipo ile kalça şekillendirme estetiği (Brezilya poposu)

Liposuction diğer adıyla vaser lipo özellikle varsa fazla kilo şikayeti olanların fazla kilolarından kurtulmasınıda sağlayacaktır. Bu sayede hem fazla kilolardan kalıcı olarak kurutulmak mümkündür dilerseniz liposuction ile ilgili yazımıza göz 👁 atabilirsiniz. Vaser lipo ile kalça estetiği işlemi şu şekile yapılır.

Öncelikle karın bölgesi , basen bölgeleri, kalça altı bölgeleri ile tüm bel bölgesindeki fazla yağların alınması sağlanır. Liposuciton tek başına güzel bir kalçanın görünmesi için yeterli olabilirken bu bölgelerden elde edilen yağların kalçaya nakil edilmesi ile istenilen veya doktorun uygun gördüğü tüm bölgelere yağ enjeksiyonları ile tamda hayallerinizdeki görünümlü kalçalara ulaşmak kolaydır.

Vaser lipo ile yapılan brezilya popo estetiği ekonomik, kalıcı ve en basit estetik operasyonlarından birisidir. Vaser lipo popo şekillendirme için kullanılan en iyi ve en çok kullanılan estetik yöntemdir diyebiliriz.  Vaser lipo ile hayal 💭 etmeye ve geçici uygulamalara son verebilir kalıcı dolgunlukta kalçalara ulaşabilirsiniz.

Kalçalara uygulanan yağ enjeksiyonu işlem sırasında normalden biraz daha fazla yapılır bunun sebebi uygulanan yağ enjeksiyonlarının kalçada kalıcılık oranı %80-%90 arasında olmasıdır. Kalan oran ise genelde vücut tarafından absorbe edilecektir. Ortalama olarak 1.  ayın sonunda tam ve aklıcı olacak sonuçlara ulaşılır.

Silikon protezler ile kalça estetiği (brezilya popo estetiği)

Yukarıda 👆 bahsettiğimiz ve vaser lipo ile vücut yağı alınmasına uygun olmayan daha zayıf kadınlarda veya daha az yağ olan kadınlara sunulan kalça dikleştirme estetiğine silikon protez ile kalça estetiği diyebiliriz.

Silikon protezler yıllardır kadınların memeleri için kullanılın güvenli ve vücuda asla yan etkisi veya zararı olmayan maddelerden üretildiği için zaten sorun olmamaktadır. Oluşan talepleri karşılamak için meme silikon protezi üreten firmalar artık kalça için silikon protezler üretmekte ve içerik olarak aynı sadece şekil olarak farklı yapıdadırlar.

Silikon kalça estetiği bazen vaser lipo eşliğinde yapılabileceği gibi bazende sadece tek başına silikon protezle ile kalça estetiği yapılabilir. Kalçaya uygulanacak olan protezler iki türlü uygulanabilir. Bu yöntemler ise şu şekildedir;

  • Kuyruk sokumundan yapılabilir ve izin iç çamaşır altında kalması sağlanabilir,
  • Kalça altı bölgeden yapılır ve yine izin kalça çizgisine denk gelmesi sağlanarak iz saklanabilir,

Ama yukarıdaki 👆iki yöntemde de iz kalmaktadır. Vaser lipo gibi değildir.

Brezilya popo estetiğinde kullanılan silikon protezler ömür boyu vücutta kalabilir ve genelde sorun çıkmamaktadır.

Cerrahi yöntemle ile kalça estetiği (Brezilya popo estetiği)

Bu yöntemde ise yukarıdaki diğer iki yöntemle birlikte de uygulanabilir tek başına da uygulanabilen bir yöntemdir. Genelde cerrahi yöntem ile kalça estetiği aşırı kilo alıp vermeye bağlı vücut dokusu sarkmaları olanlara uygulanan başarılı bir kalça dikleştirme estetiğidir.

Aşırı kilolu olup tüp mide ameliyatı sonrası veya doğal yollarla zayıflamalar sonrası vücut şeklini kaybedebilir genellikle kombine estetik denilen vücudun diğer bölgeleri ile birlikte yapılan bu cerrahi 😷 yöntemli popo estetiği tek başına çok tercih edilmez.

Popo estetiği sonrası süreç (Brezilya popo estetiği sonrası)

Popo estetiği sonrası süreç önemlidir ve dikkat edilmelidir. Vaser lipo ile yapılan popo dikeştirme estetiği doğal olduğu için ve hiç bir ek madde kullanılmadığı için daha hızlı iyileşme gösterir. Daha az ağrı 🤕 olur ve bazen aynı gün taburculuk bile mümkün olabilmektedir. Ama genel olarak 1 gece hastane yatışı önerilir ve uygulanır. Ertesi gün taburcu olunmaktadır.

Vaser lipo ile yapılan kalça estetiği sonrası iyileşme çok hızlı olsada kalçaların verilen şeklini muhafaza etmesi için ortlama 3 haftalık korse kullanılması şarttır. Hatta bu süre 1 ay olsa daha iyi olacaktır.

Bazı talimatlar ve bazı ilaçlar verilebilir bu talimatlara uymak verilen ilaçları düzenli kullanmakta sonuçları daha iyi hale getirecektir.

Ortalama olarak 5-6 gün evde kalınmalı ve bol sıvı tüketerek istirahat edilemli ve sosyal hayata 5. günün sonunda çıkılabilir.

Vaser lipo uygulama olarak uygulanan bölgelerdeki sinir ağı veya damar ağına asla zarar vermeyen güvenli bir yöntem olduğundan çok az morluk olur ve bunlarda vücut tepkisine göre 1 hafta içinde tamamen 💯 kaybolur. Kalıcı iz, yara veya dikiş izi asla olmamaktadır.

Silikon destekli brezilya popo estetiği sonrası yine yukarıdaki 👆 tüm talimatla aynen geçerli olacaktır.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar