Yemek Odası Takımı Seçerken 4 Şeye Dikkat! - Yaşam Cafe

Yemek Odası Takımı Seçerken 4 Şeye Dikkat!

Yemek Odası Takımı Seçerken 4 Şeye Dikkat!
Resmi bir yemek odası ya da tatlı bir kahvaltı köşesi... Her evin, yemeklerin tadını çıkarmak ve anda kalmak için yemek odasına ihtiyacı vardır. 


Evinizdeki yemek odasını yeni bir takım ile yenilemeyi düşünüyorsanız fakat nelere dikkat edeceğiniz hakkında bir fikriniz yoksa, ilham almak için harika yerdesiniz. Sizler için sıraladığımız dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat ederek doğru seçilmiş yemek odası takımı ile muhteşem ölçeklendirilmiş bir yemek odasına sahip olabilirsiniz.

 

Alan Genişliği Yeterli mi?

 

Yemek odası takımı alın ya da sadece bir masa, evinize mobilya almadan önce dikkat etmeniz gereken ilk şey alan genişliği oluyor. Mobilya seçiminde bulunmadan önce yemek odanızın büyüklüğünü ölçün. Bu sayede alışveriş yapacağınız zaman ihtiyacınız olan boyutlar hakkında fikir sahibi olabilir ve yanlış seçim yapmadan ideal mobilyalara ulaşabilirsiniz. Yemek odası takımı içerisinde yer alan mobilyaların doğru şekilde yerleştirilmesi oldukça önemli. Özellikle sandalyenizi hareket ettirirken yeterli alan olduğundan ve masanın etrafında yürüdüğünüzde yeterli boşluk olduğundan emin olun. Mobilya seçiminde ise aşağıdaki noktalara dikkat edebilirsiniz.

 

Yemek Odalarının En Önemli Parçası: Yemek Masası

 

Uyumlu tasarlanmış yemek odası ile evinizin odak noktasını oluşturabilirsiniz. Dolayısıyla odanızı yenilemeye başladığınızda mobilya seçiminde ilk durağınız masalar olmalı. Yeni ve şık bir masaya yatırım yaparak zevklerinizin yansımasını hissettiğiniz bir yemek odası oluşturabilirsiniz. Masaların işlevselliği ve çok yönlülüğüyle odanızın ifade gücünü artırabilir, yaşam tarzınızı ve stilinizi yansıtabilirsiniz. Masa seçiminde bulunacağınızda kişi sayısını da hesaba katmalısınız. Bu noktada açılır-kapanır masaları tercih ederek kısıtlı alanlarınızda maksimum fayda görebilirsiniz. Ayrıca odanızın bütünlüğünü sağlayacak bir masa seçmeniz de önemli. İster modern bir stil olsun, ister klasik ya da country; seçtiğiniz masa odanızın atmosferini yansıtmalı.

 

Modern bir atmosfer için zarif çizgilerin olduğu ve estetik duruşu yansıtan masa seçiminde bulunabilirsiniz. Birbirinden farklı malzemelerden yapılan masalar arasından seçim yapabilirsiniz. Kimi zaman masaların ayak tasarımı ile de çekici bir ortam oluşturmanız mümkün. Bunun için klasik tasarım yerine iç içe geçmiş ayak tasarımı olan masa, çapraz olacak şekilde üretilmiş ayak tasarımları ya da altın rengi gibi farklı detayların bir araya geldi masaları tercih ederek yepyeni bir ambiyansı yaşam alanınızda yansıtabilirsiniz.

 

Klasik yemek odası takımı için mermer detayların göze çarptığı, oymalı detayların olduğu ve gösterişli çizgilerin zarafeti yansıttığı masa modellerini seçebilirsiniz. Renk olarak koyu tonları seçebilir ve asaleti yemek odanıza taşıyabilirsiniz.

 

Country bir yemek odası için ise yapmanız gereken sade ve doğal hatların bir araya getirildiği masa seçiminde bulunmak. Zarif görünümüyle sizi ve misafirlerinizi cezbeden masa odanızın baş köşesinde yerini alacaktır. Bunun için tercihinizi ahşabın doğal tonlarından yapabileceğiniz gibi beyaz ve ekru rengi bir araya getirerek de oluşturabilirsiniz.

 

Şık ve Konforlu Sandalye Modelleri

 

Masaların tamamlayıcı unsuru ve evlerin vazgeçilmez ürünleri sandalyeler oluyor. Sandalye seçiminde bulunurken konforun ve rahatlığın ön planda olduğu iki önemli noktaya dikkat etmelisiniz. Sağlam ve dayanıklı malzemelerden üretilen sandalye seçiminde bulunarak uzun yıllar kullanabileceğiniz yemek odası takımı oluşturma fırsatına erişebilirsiniz. Ayrıca farklı tasarımlar arasından seçim yapmakta zorlanıyosanız set olarak satın alabilirsiniz. Fakat tek bir seçeneğe bağlı kalmak zorunda değilsiniz. Başka alternatifleri değerlendirmekten yanaysanız, masanız ile uyum içinde olacak bir model seçebilirsiniz. Eklektik tarzı benimsediyseniz daha yaratıcı seçimler yapabilirsiniz. Masanızı farklı sandalyeler ile eşleştirebilir ve zıtlığın uyumunu odanızda yansıtabilirsiniz.

 

Sandalye dışında masanızın bir tarafına bench yerleştirebilirsiniz. Bu sayede yalnızca yerden tasarruf etmekle kalmaz, yemek odası takımı içerisinde yer alan bench ile odanıza farklı ve taze bir ambiyans katmış olursunuz.

 

Yemek Odası Takımı Seçerken 4 Şeye Dikkat!

İşlevsel Konsol ile Yeterli Alan

 

Yaşam alanınızda yeterli alan olduğu takdirde ya da bir depolama alanına ihtiyaç duyduğunuz takdirde yemek odası takımını konsol ile tamamlayabilirsiniz. Yemek odaları misafirlerin ağırlandığı, sohbetlerin edildiği ve tabii ki en önemlisi servislerin gerçekleştiği yerdir. Tam da bu noktada konsol ile en büyük konforu yaşamanız mümkün. Etkili depolama alanı sağlayan bu mobilyalar ile yemek takımlarınızı saklayabilirsiniz. Bu sayede takımlarınızın her zaman temiz ve düzende kalmasını sağlar ve güvende tutarsınız. Ayrıca işlevselliğin yanı sıra farklı tasarımlar ile dekoratif şıklığı masa ve sandalyeler ile bütünleyebilir ve yaşam alanınıza karakteristik bir dokunuş katabilirsiniz. Çekmeceli ya da kapaklı modeller arasından seçim yapmanız ve odanızdaki şıklığı yansıtacak tasarımı seçmeniz yeterli!

 

Engince ile Şık Yemek Odası Mobilyaları

 

Engince'de aradığınız tarzı bulabilir ve zevkinizi yansıtan tasarıma ulaşabilirsiniz. Yemek odası kampanyaları sayesinde bütçenize uygun yemek odası takımı ile evinizin en şık odasını oluşturabilirsiniz. Her bütçeye hitap eden Engince yemek odası takımlarını yalnızca set olarak almak zorunda değilsiniz. Dilerseniz tek tek beğendiğiniz mobilyaları bir araya getirebilir, farklı tasarımlarla farklı dekorasyon oluşturabilirsiniz. Böylelikle bütçenize hitap eden bir set ile yaşam alanınızı yenileyebilirsiniz. Engince güvencesiyle hayatınızın her anında keyif ve enerji veren yemek odası takımına sahip olabilir, konforlu yemek vakitlerinin tadını çıkarabilirsiniz.


✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe