Abiye elbise hangi kumaştan dikilir? - Yaşam Cafe

Abiye elbise hangi kumaştan dikilir?

Abiye Elbise Hangi Kumaştan Dikilir

Abiye elbiseler, özel günlerimizin vazgeçilmezleridirler. Düğün, dernek, nişan, söz, davet vs. derken hemen hemen her özel günde üzerimizde onlar vardır. Hangisini seçeceğimize dair karar vermek bazen bizleri fazlasıyla zorlar. Çünkü yüzlerce farklı model ve yüzlerce farklı tasarım yer almaktadır. Bu modellerden herhangi birini seçerken hiç düşündünüz mü, acaba bu elbiseler hangi kumaşlardan yapılıyor? Eğer siz de bunu merak ediyorsanız, bu yazımızda sizler için abiye elbiselerin yapıldıkları kumaş türlerinden bahsedeceğiz.


Hepimizin Bayıldığı Saten Kumaşlar


İlk olarak hepimizin az çok bildiği saten kumaş türlerinden bahsederek girişi böyle yapmak istedik. Bu kumaş türünün kaygan bir dokusu vardır. Ele incecik gibi gelir ancak farklı kalınlıklarda üretilir. Yapısı, içeriğinde kullanılan ipek miktarına göre değişkenlik gösterir. Gelinlikler başta olmak üzere, nişan elbisesi, söz elbisesi, abiyeler, gecelikler ve iç giyimde kullanılır. Çeyiz setlerinin en çok aranan kumaşıdır.


Uçuşan Etekleri ile Göz Dolduran Şifon Elbiseler


Sırada yine hepimizin aşina olduğu bir kumaş çeşidi var. Günlük hayatta ve normal elbiselerde bolca kullanılan şifon kumaş, abiye elbise çeşitlerinin de vazgeçilmezidir. Özellikle, üst kısmı bol, bele tam oturan ve belden sonrası uçuş uçuş gelen eteklere sahip rengarenk abiyeler halen her sezonun en çok tercih edilen elbiseleri içerisinde yer almaktadır.


Gündelik Hayattan Uzak bir Kumaş; Şantuk


İşte bu kumaş türü sadece abiye elbiseler için kullanılmaktadır. Farklı kullanım alanları elbette var ama en çok karşımıza çıktığı yer kesinlikle abiye elbiselerdir. Ne fazla sert ne de çok yumuşak bir dokusu vardır. Genelde daha gösterişli modeller için kullanır. Bu tip kumaştan dikilen abiye elbiseler oldukça şık ve zarif durmaktadır.


Şeffaflığı İle İddialı Bir Kumaş; Organze


Bazılarımız bu kumaş ismini duymamış olabilir ama kendisi en çok abiye elbise modelleri ve gelinliklerde kullanılmaktadır. Normal hayatta fazla karşımıza çıkmaz çünkü oldukça transparan bir yapısı vardır. Seyrek dokulu ve son derece incedir. Bazen bazı elbiselere hareket kazandırmak için de ufak detaylarda kullanılabilmektedir. Gelinliklerde harika durmaktadır.


✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar