Badem unu hakkında bilinmesi gerekenler - Yaşam Cafe

Badem unu hakkında bilinmesi gerekenler

Badem unu hakkında bilinmesi gerekenler
Badem unu özellikle Türk toplumunda çok büyük yeri olan buğday ununa alternatif olmak üzere üretilen ve son günlerde adını sıkça duymakta olduğumuz, karbonhidrat oranı düşük bir besin maddesidir. Karbonhidrat oranının düşük olmasına rağmen oldukça faydalı ve besin değeri yüksek bir gıda maddesi olan badem unu tatlımsı bir lezzete sahiptir.

Badem Unu Nasıl Yapılır?

Birçok faydası olduğu bilinen badem unu yapımı sanıldığının aksine evde bile kolayca yapılabilecek bir besindir. Profesyonel ortamlarda üretilmiş badem ununun yerini tutmasa bile acil durumlarda kullanım için oldukça uygundur. Badem unu yapabilmek için ihtiyacımız olan ise çiğ badem ve sıcak sudur. En basit haliyle badem unu yapım aşamalarını sizler için araştırdık. Badem unu yapım aşamaları şöyledir;

• Çiğ bademleri kaynar suyun içine koyun.
• Yarım saat kadar kaynar suyun içinde bekletin. Bu işlemin amacı bademlerin kabuklarının kolayca soyulmasıdır.
• Bademleri süzerek kabuklarını tamamen soyulmasını sağladıktan sonra güzelce kurumasını temin edin.
• Mutfak robotundan çekerek un haline getirdikten sonra geniş bir tepsiye dökün ve kuruması için birkaç saat bekletin.
• Hazırladığınız badem ununu ağzı kapalı bir şekilde saklama kabı veya kavanozda muhafaza edebilirsiniz.

Badem Ununun Faydaları Nelerdir?

Genellikle hamur işleri ve tatlı yapımında sıklıkla kullanılmakta olan badem unu çok faydalı ve besin değeri yüksek bir gıda maddesidir. Öğütülmüş bademlerden yapılan badem unu çok kuvvetli bir antioksidan görevi gören E vitamini bakımından çok zengin olan badem ununun en bilinen ve önemli özellikleri şunlardır;

• Yaşlanmayı geciktirici özelliği vardır.
• Kalp hastalığını önleyici etkiye sahiptir.
• Kanser riskini azaltır.
• Alzheimer hastalığına karşı koruyucu etkisi vardır.
• Bol miktarda magnezyum içermektedir.
• Kan şekerini kontrol altına alır.

Badem unu içeriğindeki birçok faydalı vitamin ve mineraller sayesinde vücudun birçok ihtiyacını karşılayacak özelliğe sahiptir. Kullanım kolaylığı ve kullanım pratikliği ise ekstra bir özellik olarak karşımıza çıkmaktadır.

Badem unu buğday ununun aksine karbonhidrat oranı düşük olduğu için kan şekerini kontrol altına almak amacıyla kullanılır. Kan şekerindeki ani düşüş ve yükselişleri insan üzerindeki etkisi aşırı yorgun ve aç hissetmek olarak bilinmektedir.

Karbonhidrat oranı düşük olan badem unu diyet listelerinde sıkça yer almaktadır.

Badem unu içerdiği E vitamini, fosfor, demir, magnezyum ve kalsiyum sayesinde ihtiyacınız olan bütün enerjiyi sağlamaktadır. Badem unu glüten içermeyen bir gıda maddesidir. Bu nedenle glüten alerjisi olan Çölyak hastaları için kurtarıcı bir gıda alternatifi olmaktadır.

Badem unu birçok şekilde tüketilebilecek olan kullanımı kolay ve kıymetli bir gıdadır. Çeşitli atıştırmalıklar yaparak çocuklarımızın sağlıklı atıştırmalıklar tüketmesini sağlayabiliriz. Buğday unu kullanmak yerine badem unu kullanarak daha sağlıklı kurabiye ve tatlılar yaparak sevdiklerimizin sağlıklı beslenmelerine çok büyük katkıda bulunmak mümkündür. Badem unu fiyat konusu ise badem unu hakkında merak edilen en önemli konuların başında gelmektedir. Birçok dükkan ve market raflarında çok uygun fiyatlarla satışa sunulmakta olan badem unu her bütçeye hitap eden bir gıda olmaktadır.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar