Serin Bir Yaz için: Vantilatör - Yaşam Cafe

Serin Bir Yaz için: Vantilatör

Serin Bir Yaz için: Vantilatör
Bunaltıcı sıcaklardan kurtulmak amacıyla hizmet veren vantilatörler, çeşitli alternatifler ile kullanıcılara sunuluyor. Yer aldığı ortamdaki hava akışını sağlayan vantilatörler, kullanılacağı ortama göre farklı donanımlara sahiptir. Evlerde, iş yerlerinde, ofislerde ve restoranlarda sıkça kullanılan vantilatör çeşitleri, ortamı serinletmek konusunda oldukça etkilidir. Masaüstü, ayaklı, tavan, duvar tipi gibi farklı formlarda bulunur. Yaz aylarındaki ortam için optimum hava sıcaklığını sağlayan ürünler, insanın konforunu üst düzeye çıkarırlar.

Her Ortama Uygun Vantilatör Modelleri


Yaz sıcaklarından kaçmak için en ekonomik yol olan vantilatör, çalışma şekillerine bağlı olarak çeşitli modellere sahiptir. Dar ve küçük alanlarda çalışmak zorunda kalanlar için ideal formu sunan masa vantilatörü, iş yerinizdeki çalışma sürecinizi keyifli hale getirir. Evinizde, ofisinizde, ders çalışma alanlarınızda kullanabileceğiniz ürünler, diğer modellere nazaran daha ufaktır. Küçük boyutları sayesinde kolayca taşıyabilirsiniz. Masalarda kullanılan vantilatör modelini seçerken, alan ölçülerine göre tercih yapmanız gerekir. Bilgisayara takılan USB kablolu veya pilli modeller, kişilerin kullanım alışkanlıklarına göre sunulur.

Modeller arasında en sık kullanılanlar ise ayaklı vantilatör çeşitleridir. Gelişmiş teknik donanıma sahip modelleri, sabit bir yeriniz varsa tercih edebilirsiniz. Bu vantilatör modellerinde pervanenin dönme kademesini, hızını ve vantilatörün boyunu ayarlayabilirsiniz. Güç kaynağına takılarak kullanılan ürünler, yaz aylarında huzurla serinlemenizi sağlar.

Serin Bir Yaz için: Vantilatör

Pervanesindeki kanatları sayesinde ortamı dengeli biçimde serinleten tavan vantilatörü, nemi emme özelliğine de sahiptir. Bu modeller, ortamdaki kişilere doğrudan temas etmedikleri için hasta olma ihtimalini en aza indirirler. Kalabalık ortamlarda, ofis, sendika gibi alanlarda yüksek derecede serinlik sunarlar. Kademeli biçimde ayarlanabilen serinlik seviyeleri, kullanıcı ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenlenir.

Fonksiyonel Vantilatörler ile Konforlu Serinlik


Ebat olarak farklılıkları bulunan vantilatör çeşitleri, her evin olmazsa olmazları arasındadır. Klimalara karşı hassasiyeti bulunan ve daha pratik bir ürüne yönelmek isteyenlerin tercihi vantilatörler; pervaneli ve pervanesiz olarak iki grupta incelenebilir. Pervanesi olmayan modeller; donanımında yer alan gözeneklerden havayı emerek motor aracılığıyla cihazdan dışarıya üfler. Serin havayı pervanesi olmadığı için doğrudan ulaştıran modeller, hava akımını kesintisiz biçimde sağlar.
Pervaneli modeller ise, vantilatör denildiği an akla gelen ilk ürünlerdir. Pervaneli vantilatörlerin çalışma prensibine bakıldığı zaman, havaya yön vererek hareket ettikleri gözlenir. Havayı belirli bir hacimden alarak diğer bir hacmi aktaran çarkları, prizden aldıkları güç ile çalışır.

Serin Bir Yaz için: Vantilatör

Çalışma prensiplerine ve fonksiyonel özelliklerine göre ayrılan vantilatörlerde, buharlı modeller de son dönemde oldukça revaçta. Buharlı vantilatör, su ile çalışır ve haznesinde bulunan suyu küçük taneciklere ayırarak ortama bırakır. Bu tanecikler, ortamdaki havanın sıcaklığını emer ve su buharına dönüşür. Su buharına dönüştürme işlemini gerçekleştirirken havayı serinletir, aynı zamanda da ortamdaki havanın tozlardan arınmasını sağlar.

Nemli Yaz Günlerinin Kurtarıcısı: Vantilatör


Her alana ve her kullanım tipine göre fonksiyonu bulunan serinletme ürünleri, yüksek verimle çalışır. Baş kısmının sürekli dönmesini ve ortamın her köşesini serinletmesini isteyenler için döner başlıklar bulunur. Bununla birlikte ürünlerin üzerinde yer alan tuş takımlarıyla baş kısmını sabitleyebilir ve dönme hızını kademeli olarak değiştirebilirsiniz. Monte edilerek kullanılan modellerde uzaktan kumanda yardımıyla kontrolü sağlayabilir serinliğin keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz.

Farklı bütçelere hitap edebilen vantilatör fiyatları, geniş bir aralıkta bulunur. Modeller kullanım şekillerine ve teknik özelliklerine göre tür olarak değişkenlik gösterirken, fiyatlar da bu değişimlerden nasibini alır. Boyuta ve markaya göre de fiyatlarda farklılık gözlenebilir. Her bütçeye uygun modeli bünyesinde barındıran Koçtaş, aradığınız ürünü size zahmetsizce sunar. İnsan sağlığına zarar vermeyen materyallerin kaliteli donanımlarla buluştuğu Koçtaş, ihtiyacınız olan vantilatörü size ulaştırır.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe