Yazın tabağınızda ne olduğunu bilerek sağlıklı beslenin! - Yaşam Cafe

Yazın tabağınızda ne olduğunu bilerek sağlıklı beslenin!

Yazın tabağınızda ne olduğunu bilerek sağlıklı beslenin!

Tüm mevsimlerde olduğu gibi sıcak yaz aylarında da sağlıklı beslenme için gıda ürünlerinin nerede hangi şartlar altında üretildiğini, tabağınızda ne olduğunu bilmenizi sağlayan izlenebilirlik çözümlerini kullanarak alışverişlerinizi yapmanız çok önemli. 

Metro Türkiye de “Tabağında ne var?” hareketi kapsamında meyve-sebze, et, balık ve balda sunduğu yüzde 100 izlenebilirlik çözümleriyle gıda ürünlerinin tüm üretim süreçleri hakkında bilgileri müşterileri ile şeffaflıkla paylaşıyor. Üstelik organik, vegan ve bitki bazlı yaşam tarzını tercih eden müşterilerinin taleplerini de odağına alarak, raflarında sunduğu alternatif ürünlerin sayısını da artırmaya devam ediyor. 

Yaz mevsimine girmemize sayılı günlerin kaldığı şu günlerde gıda ürünlerinde olası hilelere ve sağlıksız ürünlere karşı dikkatli olmak gerekiyor. Tabağımıza aldığımız besinleri sadece kendi sağlığımız için değil, dünyadaki sınırlı kaynakların sürdürülebilirliği için de düşünmemiz çok önemli. Dünya büyük bir hızla değişip gelişirken, beslenmede de yeni trendler oluşuyor. Özellikle son dönemde organik, vegan ve bitki bazlı beslenme eğilimi de hızlandı.  

30 yıldır tüm faaliyetlerinin merkezine sürdürülebilirliği koyan ve müşterileri için güvenilir alışverişin adresi olma amacıyla çalışmalarına devam eden Metro Türkiye de herkes için sağlıklı beslenme anlayışı çerçevesinde sağlıklı, organik, vegan ürün çeşitliliğini sürekli artırıyor. Metro Türkiye’nin başlattığı, “Tabağında ne var?” hareketi kapsamında meyve-sebze, et, balık ve balda sunulan yüzde 100 izlenebilirlik çözümleriyle ürünün etiketinde yer alan QR kodu okutulduğunda gıda ürünlerinin tüm üretim süreçleri hakkında bilgiye ulaşılabiliyor.

Metro Türkiye Satın Almadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Alkaç, “Pandeminin de etkisiyle tüm dünyada tüketiciler daha sağlıklı ve doğal içeriklerle beslenme eğilimindeler. Organik, vegan, vejetaryen, daha az şekerli, tuzlu, yağlı, katkısız, glütensiz, bitki bazlı beslenme trendleri giderek yaygınlaşıyor. Çevresel hassasiyete sahip tüketiciler, yerel ve gıda güvenliği garanti altına alınmış ürünleri tercih ediyor. Metro Türkiye olarak bizler de hem ürünlerimizi izlenebilir kılarak sektöre de öncülük ediyoruz hem de müşterilerin talebini sağlamak üzere sağlıklı ürün gamımızı genişleterek, yeni beslenme trendleri ile uyumlu bir çeşitlilik sunuyoruz. Sağlıklı beslenmenin de önemine de dikkat çekerek herkesi tabağında ne olduğunu bilerek tüketmesi konusunda teşvik ediyoruz.” dedi. 

Yazın beslenirken dikkat edilmesi gerekenler

Yazın sağlıklı beslenme için nelere dikkat edilmesi konusunda tavsiyelerde bulunan Beslenme Uzmanı, Sürdürülebilir Yaşam Aktivisti ve UN FAO destekçisi Dilara Koçak ise şunları söyledi: “Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sebzeler ve meyveler renklenip, çeşitleniyor. Özellikle yaz meyveleri yüksek su oranına sahip, bu da kaybettiğimiz sıvıyı yerine koymamıza yardımcı oluyor. Çilek, yaban mersini, böğürtlen ve ahududu gibi meyveler, kalp ve beyin sağlığı için önemli. Bu meyveler, kuersetinin de içinde olduğu birçok antioksidan bakımından da zengin içeriğe sahipler. Yaz aylarında beslenme planlarına bu meyveleri eklemeye özen göstermek gerekiyor. Ayrıca yaz aylarında tatillerle seyahatler artıyor ve dönem dönem bağırsak dengesi bozulabiliyor. 

Lif açısından zengin sebze meyveler, yeterli sıvı tüketimi ve egzersiz sindirim sistemiyle ilgili sorunlarını çözmeye yardımcı olabilir. Özellikle sıcak havalarda sıvı ihtiyacımız da artıyor. Sıvı kaybı, yaz aylarında karşılaştığınız halsizlik, yorgunluk, baş ağrılarının da sebebi olabiliyor. Yeterli sıvı alımı, hem vücudunuzdaki ödemi atmaya yardımcı olacak hem de kendinizi daha zinde hissetmenizi sağlayacaktır. En önemlisi de gıda ürünlerinin nerede hangi şartlar altında üretildiğini, tabağımızda ne olduğunu bilmemizi sağlayan izlenebilirlik çözümlerini kullanarak alışverişlerin yapılması sağlığımız için de oldukça önemli.”

Organik ve vegan ürün yelpazesini genişletiyor, kendi markalı ürünlerinde trans yağ bulundurmuyor

Müşterilerinin sağlıklı beslenme yönündeki taleplerini karşılamak için organik ürün yelpazesini de sürekli genişleten Metro Türkiye 2018 yılında bir olan Metro markalı organik ürün sayısı, 2019’da 16’ya çıkardı. 2020 yılında ise organik ürün çeşitliliğini yüzde 139 artırdı ve günümüzde müşteriler, 205 organik etiketli ürüne raflarda ulaşabiliyor. Organik ürünlerin yanı sıra Metro Türkiye’nin raflarında bitki bazlı hamburger köfte, vegan sucuk ve vegan peynir gibi alternatif proteinleri içeren temel gıda maddeleri de yer alıyor. Metro Türkiye, 2021 yılı sonuna kadar tüm ürün kategorilerinde vegan ürün bulundurmayı da hedefliyor. 

Tüm bunların yanında glütensiz, vegan, vejetaryen gibi yeni beslenme türlerine yönelik çeşitliliği artırma çalışmaları da yürüten Metro Türkiye’nin 2020 yılında trans yağ riski taşıyan tüm kendi markalı ürünleri de test edildi. Analiz sonuçlarına göre, içeriğinde trans yağ olan Metro markalı hiçbir ürün bulunmuyor.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe