Otel otomasyonu nedir? - Yaşam Cafe

Otel otomasyonu nedir?

Otel Otomasyonu Nedir?


Müşterilerinizin rezervasyon sürecinden çıkış sürecine kadar tüm hizmetleri en iyi ve kolay bir şekilde vermenize yarayan sisteme otel otomasyonu denir. Otel yönetimini kolaylaştıran ve müşterilerinize daha iyi hizmet vermenizi sağlayan SimpraPMS, birbirinden zengin özellikleriyle rakiplerinizden sıyrılmanıza yardımcı oluyor. Bir ekran aracılığıyla otelinizdeki her şeyden haberdar olabileceğiniz bu program, iş yükünü azaltarak işlerin kendi kendine yapılabilmesini sağlıyor. Büyük veya küçük ölçekli fark etmeksizin her işletmeniz kullanabileceği bu program ile aldığınız rezervasyonları takip edebilmenize imkan verir.


Anlık olarak ekrana gelen bildirimler ile müşterilerinizin isim bilgisi, oda bilgisi, giriş ve çıkış gibi bilgileri size aktarıyor. Bu sayede otelinizdeki odaların son durumunu öğrenerek detaylı analizleri kolaylıkla yapabilirsiniz. Müşterilerinizin profil bilgilerini kaydedebilen otel otomasyonu, müşteri memnuniyetini sağlamak için çeşitli avantajlar sunuyor. Uzun süre konaklama yapan müşterileriniz için kampanyalar ve indirimler sunarak dolaylı bir reklam fırsatı oluşturabilirsiniz. Birden fazla entegrasyona sahip olan yazılım, başka firmalar üzerinden yapılan rezervasyonları da sizlerin karşısına çıkarıyor. Otelinizdeki personeller için de net ve rahat bir çalışma ortamı sağlayarak vereceğiniz hizmetin kalitesini artırıyor.


Otel Otamasyonunun Avantajları Nelerdir?


Bilgisayarınızdan veya akıllı telefonunuzdan yönetebileceğiniz otel otomasyonu, dolu ve boş odaları görmenizi sağlıyor. Günlük, haftalık veya aylık girişleri takip ederek maliyet ve kazanç tablosunu net bir şekilde karşınıza çıkarıyor. Otel ihtiyaçlarının stok durumunu takip ederek tesisinizdeki eksiklikleri gidermenize yardımcı oluyor. Ayrıca odaların temizlik durumunu, eşya ihtiyacını ve oda fiyatlarını isteğinize göre düzenleyebilirsiniz. Kurumsal prestijinize katkı sunan otel otomasyonu, daha kontrollü bir süreç yönetimi ve müşteri memnuniyeti sağlıyor.

Yazılımın kaydettiği veriler sayesinde geriye dönük incelemeler yapılarak istenilen bilgiler ulaşılabiliyor. Bu sayede yaşanabilecek hata payı en aza iniyor. Web siteniz üzerinden yapılan rezervasyonların detaylarını aktaran otel otomasyonu, ek hizmet satışını da yapmanızı imkan veriyor. Yurtdışı müşterileriniz için farklı fiyatlandırmalarla otel rezervasyonu sunabilir ve o ülkelerin kullandığı para birimlerine göre listelemeler yapabilirsiniz. İsteğiniz üzere oluşturulabilecek QR kod ile işletmenizdeki yiyecek satışını dijital ortama aktarabilir ve zamandan tasarruf sağlayabilirsiniz.


✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar