Lazer Epilasyon Nedir? - Yaşam Cafe

Lazer Epilasyon Nedir?

Lazer Epilasyon Nedir?

Lazer epilasyon; lazer ışığının kıl kökleriyle temas etmesiyle birlikte ısı enerjisinin kil köklerinde oluşturduğu tahrip sayesinde kılların kalıcı olarak yok edilmesi işlemine verilen isimdir. İstenmeyen tüy problemiyle mücadele eden kişiler her ne kadar bu konuyla ilgili çözüm arayışına geçseler de, genel olarak geçici çözümlere başvurmaktadır. Ancak teknolojinin gelişmesi ile istenmeyen tüy problemine kalıcı çözüm sağlayan lazer epilasyon sayesinde son derece başarılı ve kalıcı sonuçlar elde edilebilir. 

Epilasyon Çeşitleri 

● Alexandrite Lazer
● Diode Lazer
● ND Yag Lazer

Sistemlerin farklı olmasının sebebi her birinin farklı kıl köklerinde çözüm sağlamasıdır. Örneğin; siyah ve kalın köklü kıllarda lazer epilasyon için Alexandrite sistemi başarılı sonuçlar sağlarken, ince ve buğday rengi tüylerde Diode sistemi etkin çözüm oluşturur. Yüz bölgesine yapılan lazer epilasyonda ise ND Yag sistemi kullanılır.

Lazer Epilasyon İşlemi Öncesi ve Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Birbirinden farklı uygulama sistemleri eşliğinde her kıl ve cilt rengine uygulanabilen lazer epilasyon, uzun süreli kalıcı sonuçlar sağlayarak kişiyi ağda, jilet vb. zahmetli uygulamalardan kurtarmaktadır.

● Lazer epilasyon yaptırmadan önce ve epilasyondan sonra kişinin epilasyon yaptırdığı bölgeyi güneş ışığından koruması fazlasıyla önem taşımaktadır. 
● Uzun süre güneşte kalarak bronzlaşmak bir çeşit cilt deformasyonudur. Bu sebeple bronz tene lazer epilasyon yaptırmak, leke vb. hasarlar oluşturabilir. 
● Lazer epilasyon öncesinde kıl ve cilt tipi profesyonelce analiz edilmeli ve epilasyon yaptıracak olan kişi en doğru sisteme yönlendirilmelidir. 
● Uygulaması sırasında hafif bir acı ya da ağrı hissedilse de bu durum kısa sürede geçecektir.
● Bölgesel olarak lazer epilasyon yapılabildiği gibi tüm vücuda da lazer epilasyon yapılabilir.
● Tüm vücuda uygulanan epilasyon yaklaşık 1 ila 1,5 saat arasında sürmektedir.
● Epilasyon işleminin ardından kıllar 1 hafta ila 10 gün içinde dökülür. Yaklaşık 1,5 ile 2 ay süre içinde çıkmazlar. 
● Her uygulamanın başarı süresi kıl tipine göre farklılık gösterse de yaklaşık 6-8 seanslık bir uygulamanın ortalama başarı oranı yüzde 80 civarındadır. 

Lazer epilasyonun yanı sıra iğneli epilasyon ile de istenmeyen tüylere karşı kalıcı sonuçlar elde edilir. İğneli epilasyonda ince ve yumuşak uçlu bir iğneyle kıl köküne girilir ve zayıf bir elektriksel akım uygulanarak kıl kökleri tahrip edilir. Her iki uygulamada da en yüksek başarı oranını elde edebilmek için seanslara düzenli devam etmek ve seans sayısını artırmak büyük önem taşır.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe