Pandemide eve kapananlar, soluğu estetikte aldı - Yaşam Cafe

Pandemide eve kapananlar, soluğu estetikte aldı

Pandemide eve kapananlar, soluğu estetikte aldı
Pandeminin etkilerinden 10 yaş gençleşerek kurtuluyorlar!

Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle ertelenen estetik operasyonlar, sosyal hayatın yeniden canlanmasıyla hareketlendi. Kapanmaların sona ermesiyle birlikte özellikle ameliyatsız cilt gençleştirme ve sıkılaştırma operasyonlarına yönelik yoğun bir talep olduğuna dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Dr. Hande Ulusal, “Yaşımızı ele veren yüz, gıdı, diz kapağı ile üst kol bölgelerinde oluşan dezenformasyonların giderilmesine yönelik girişimler hız kazandı” dedi.

Pandeminin etkilerinin en çok hissedildiği 2020 yılı, estetik operasyonların da rafa kaldırıldığı bir dönem oldu. Bu süreçte planlanan estetik operasyonlar, sağlık kaygıları nedeniyle önceliğini yitirdi. Aşılamanın hız kazanması ile sosyal yaşamın yeniden hareketlenmesi, ertelenen estetik planlarını raftan indirdi. Amerikan Plastik Cerrahlar Derneği (ASPS) tarafından yapılan ve COVID-19 sırasındaki eğilimleri yansıtan ulusal tüketici araştırmasına göre, 2020 yılında yapılan estetik operasyonlarda yüzde 15’e varan düşüşler yaşandı. Buna karşın 2021 yılında kadınların yüzde 35’i estetik operasyonlara sıcak yaklaşmaya başladı. Dermatoloji Uzmanı Dr. Hande Ulusal, pandeminin ilk süreçlerinde yaşamın evlerden sürdürülmesine bağlı olarak görmezden gelinen cilt ve vücut deformasyonlarının sosyal yaşamın yeniden hareketlenmesiyle bir sorun olarak gün yüzüne çıkmaya başladığına dikkat çekti.

Yağ eritme operasyonları popüler hale geldi

ASPS’nin araştırmasına göre, yüz germe uygulamaları planlanan operasyonlardan en büyük payı almayı sürdürüyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Hande Ulusal, pandemi sonrası durumu şöyle yorumluyor: “Kapanma döneminin yarattığı fiziksel değişimlerin bir an önce giderilmesine yönelik en etkili, ağrısız ve hızlı uygulamalar tercih ediliyor. Bu dönemde ameliyatsız cilt gençleştirme ve sıkılaştırma uygulamalarına yönelik bir eğilim söz konusu. Evde geçirilen zaman içerisinde alınan kilolar nedeniyle başta gıdı bölgesi olmak üzere tüm vücuda uygulanan yağ eritme operasyonları oldukça popüler hale geldi.”

Hızla sosyal yaşama karışma isteği

Estetik operasyonlara yönelik talepte hızlı ve ağrısız çözümlerden faydalanarak sosyal hayata güvenle karışma arzusunun dikkat çekici olduğunu belirten Ulusal, “Ameliyatsız estetik operasyonlara yönelik eğilim giderek artıyor. Yüz germe, tüm vücudu sıkılaştırmanın dışında, yaşımızı ele veren en kritik bölgelerden olan diz kapağı, üst bacak ve üst kol gibi bölgelerdeki şikayetlerin giderilmesi için hızlı ve ağrısız çözümler sunan ameliyatsız estetik operasyonlar oldukça revaçta” dedi.

Hifu yerine Lifu teknolojisi 

Gelişen teknolojiyle birlikte ameliyatsız cilt gençleştirme ve sıkılaştırma uygulamalarının daha etkili çözümler sunduğunu belirten Ulusal, “Yüz, boyun, gıdı, dekolte bölgelerinin yanı sıra vücudun farklı bölümlerinde  yaş almaya bağlı olarak ortaya çıkan sarkma, ince kırışıklık, gibi cilt sorunlarına etki eden bir uygulama olan Hifu teknolojisinin daha gelişmiş bir versiyonu olan Lifu uygulamasını kliniğimize kazandırdık. Ultracell Q cihazı ile 10 yaş gençleştirmede ağrısız bir yöntem izleyerek daha hızlı sonuçlar elde edebiliyoruz. Gıdı ve yağ eritme, sıkılaşma, yüz germe ile diz kapağı, üst kol ve üst bacak bölgelerinde oluşan sorunlara karşı oldukça etkili sonuçlar alıyoruz. İyileşme sürecini hızlandırarak daha kısa sürede sosyal yaşama katılma avantajı sunuyoruz” diye ifade etti.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe