Evde Hızlıca Yapabileceğiniz 5 Kolay Lezzet - Yaşam Cafe

Evde Hızlıca Yapabileceğiniz 5 Kolay Lezzet

Evde Hızlıca Yapabileceğiniz 5 Kolay Lezzet

Evde hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz lezzetler sayesinde son derece keyifli bir şekilde vakit geçirebilirsiniz. Yemek yapmaya vaktinizin olmadığı günlerde yararlanabileceğiniz 5 ayrı lezzet sayesinde pratik bir şekilde sofralarınıza renk katabilirsiniz. 

1. Soğuk Çorba


Sıcak yaz günleri söz konusu olduğu zaman kurtarıcı görevi üstlenen soğuk çorbalar sağlıklı bir öğün olarak öne çıkar. Üstelik oldukça pratik olan bu çorbalar yoğurt, taze yeşillikler, zeytinyağı, haşlanmış bulgur ve soğuk su ile hazırlanabilir. Malzemelerinizi hazırladıysanız her öğün yemekten keyif alabileceğiniz özel bir çorba yapabilirsiniz. Bu tarifi isterseniz kalın bulgur, buğday, karabuğday ve yeşil mercimek gibi farklı yiyeceklerle de deneyebilirsiniz. 

2. Kaşarlı Polenta


Pizza ve lazanay kadar ismini duyuramasa da İtalyan mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alan kaşarlı polenta en lezzetli tarifler arasındadır. Temelinde mısır irmiği ve çeşitli peynirlerle hazırlanan bu yiyecek tavuk ve balık yemekleriyle de servis edebileceğiniz özel bir garnitürdür. Patates püresi kıvamında olan bu yiyeceği bıçakla keserek servis edebilirsiniz. 

3. Peynirli Kırmızı Biber Mezesi


Kapya biberleriyle hazırlayabileceğiniz peynirli kırmızı biber mezesi lezzetli bir tarif olarak öne çıkıyor. Beyaz peynir, çörek otu, dereotu ve kırmızı biber ile hazırlayabileceğiniz bu mezeyi akşam yemeklerinde veya kahvaltılarda tüketebilirsiniz. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz peynirli kırmızı biber mezesiyle lezzetli bir sofra hazırlayabilirsiniz. Peynirli kırmızı biber mezesini çeşitli ana öğünlerle birlikte yiyebilirsiniz. 

4. Domatesli Pastırmalı Sandviç


En hızlı şekilde hazırlayabileceğiniz özel bir lezzet arıyor ve klasik sandviçlere alternatif bulmak istiyorsanız domatesli pastırmalı sandviçi deneyebilirsiniz. Tereyağında özel olarak kızartılan pastırma, mevsiminde ve sulu olan domates dilimleriyle birleşen özel ekmek sayesinde hızlıca lezzetli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Açlık krizleri söz konusu olduğu zamanlarda da domatesli pastırmalı sandviç deneyebilirsiniz. 

5. Kısır


Hızlı hazırlanabilecek yiyecekler denildiği zaman ilk akla gelen özel lezzetler arasındaki kısırı günün her anında afiyetle tüketebilirsiniz. Kısır yaparken farklı malzemeleri deneyebilir ve kendinize özel bir kısır tarifi oluşturabilirsiniz. Böylelikle favori lezzetinizi sevdiklerinizle de paylaşmaya başlayabilirsiniz. 

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar