Gerçek pırlanta nasıl anlaşılır? - Yaşam Cafe

Gerçek pırlanta nasıl anlaşılır?

Gerçek pırlanta nasıl anlaşılır?

Bir pırlantanın gerçekliğini bireysel olarak test etmenin birçok yolu vardır. Daha güvenilir bir rehber ve pratik çözümler isteyenler için pırlanta konusunda deneyimli ve alanında uzman bir kuyumcuya danışmak daha kesin sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Ancak evde yapılan kişisel test sonuçları kesin olarak kabul edilmemelidir.

Su Testi

Bir pırlantanın gerçek olup olmadığını anlamanın en basit tekniklerinden birisi de su testi olarak bilinmektedir. Normal büyüklükte bir bardağa su doldurun ve elmasları yavaşça suya bırakın. Suya attığınız elmas dibe batıyorsa elinizdeki elmas gerçektir. Suyun içinde veya dışındaysa, sahte bir elmasınız var demektir. Pırlanta, yüksek yoğunluklu bir değerli taştır, bu nedenle bu basit test, değerli taşınızın gerçek mi yoksa sahte mi olduğunu söyleyemese de size birçok bilgi verebilir.

Elması Isıtın

Elmaslar yüksek ısılara dayanabilen kıymetli taşlardır. Normal bir su bardağına soğuk su ile doldurduktan sonra ısıya karşı koruyucu olan eldiveninizi giyin. Ardından tuttuğunuz elması çakmak desteği ile 40 saniye kadar ısıtın ve elması suya bırakın. Suya bıraktığınız taş, parçalara ayrılırsa bu elmasınızın gerçek olmadığını gösterir. Ani soğuma ve ısınma cam ya da zirkonyuma benzer biçimdeki elementlerin kırılmasına ve çatlamasına sebep olur. Dünyadaki en kıymetli taşlardan olan elmas bu etkilere karşı dayanıklı olacaktır.

Buhar Testi

Buhar testinin etkili olmasının nedeni, pırlantanın berraklık özelliği ile yakından ilgilidir. Parmaklarınızla tuttuğunuz elmasa nefesinizi üfleyerek buharlaşmasını sağlayın. Üflediğiniz nefesinizle elmas üstünde puslu bir imaj elde edeceksiniz. Elmasınızın üstündeki pus süratle yok olursa, elmasınız gerçektir. Bu sürecin uzaması elmasınızın gerçek olmadığını gösterecektir.  Elmasların ısıyı süratli bir halde iletme özelliklerinin yanı sıra ısıyı hızla dağıtma özellikleri de yer almaktadır.

Gerçek pırlanta nasıl anlaşılır?


Elmasın Yerleştirildiği Metali İnceleyin

Size ait olan elmas, bir takı için kıymetli metalle birleştirilmişse yararlanabileceğiniz bilgiler şunlardır. Elmasın yüksek fiyatlara sebep olmasından dolayı üstüne yerleştirilen kıymetli metalin de beyaz altın ya da platine benzer biçimde değerli madenlerden oluşması gerekmektedir. Değerli metalin üst kısmında ya da içerisinde bulunan 14K, 18K ve 10K şeklindeki ibareler altın türü hakkındaki fikir sahibi olmanıza yardımcı olacaktır.

Pırlantanın gerçekliğinden emin olmak için pırlanta danışmanı ile iş birliği yapmanızda yarar vardır. 

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe