İsteme çikolatası seçerken dikkat edilmesi gerekenler - Yaşam Cafe

İsteme çikolatası seçerken dikkat edilmesi gerekenler

İsteme çikolatası seçerken dikkat edilmesi gerekenler
Türk kültüründe evlilik öncesinde yapılan tören ve ritüeller arasında kız isteme ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Her iki tarafın kız evinde bir araya geldiği ve gençlerin evlenme taleplerinin dile getirildiği bu anda erkek tarafınca çeşitli hediyeler getirilir. Ev sahibi taraf da misafirlere ikramlarda bulunur. Kız istemeye giderken alınan hediyelerin yanı sıra çikolata götürmek de yerleşik hale gelmiş bir adettir. İsteme çikolatası olarak adlandırılan ve genellikle özel olarak hazırlanan bu çikolataların pek çok türü mevcut. Ancak geniş ürün yelpazesi içerisinden doğru ürünü seçebilmek de son derece önemli. Bu noktada dikkat edilmesi gereken pek çok husus var.
  
İsteme Çikolatasının Önemi
İsteme Çikolatasının Önemi

Kız isteme töreni, bir anlamıyla iki tarafın ilk karşılaşma anıdır. Bu anda iyi bir izlenim bırakabilmek büyük önem taşır. Hediyeler, bu izlenimin oluşmasının temel unsurlarından biridir. İsteme çikolatası da bu doğrultuda önemli kabul edilir. “Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım” düsturundan hareketle alınan çikolataların bu ortamda iyi bir damak tadı bırakmasına dikkat edilmelidir. Diğer bir ifadeyle, çikolata ortamı yumuşatmak adına büyük bir potansiyele sahiptir.
  
Çikolatanın Taze Olması
Çikolatanın Taze Olması

İsteme çikolatası seçiminde dikkat edilmesi gereken ilk husus, alınacak çikolatanın taze olmasıdır. Bu tazelikten emin olabilmek adına son kullanma tarihine bakmak gerekir. Tarihi geçmiş çikolatalar hem lezzet hem de görünüm olarak iyi değildir. Ancak son kullanma tarihi tek başına yeterli bir ölçüt değildir. Kötü saklama ya da taşıma koşulları nedeniyle, çikolatanın tarihi geçmemiş olsa bile tadında ya da görünümünde bozulmalar olduğuna rastlanabilir. Bu yüzden de çikolata alınacak markanın kaliteli ve güvenilir olduğundan da emin olunması gerekir. Özellikle bu noktada bilinirliği yüksek ve müşterilerinden olumlu geri dönüşler almayı başarmış firmaları tercih etmek, alınacak çikolatanın tazeliğini garanti etmek adına büyük öneme sahip
  
Çikolatanın Kaliteli Olması
Çikolatanın Kaliteli Olması

Elbette kız isteme töreni için alınacak çikolatanın kalitesi de göz ardı edilmemesi gereken hususlardan biri. Günümüzde isteme çikolatası olarak imal edilen pek çok ürüne rastlayabilmek mümkün. Ancak her çikolatanın aynı kalite ve lezzete sahip olduğundan söz etmek son derece zor. Bu yüzden de kalite ve lezzet konusunda özenli bir seçim yapılması gerekli. Çikolatanın kalitesinden emin olabilmek için de öncelikle kaliteli firmaların tercih edilmesi lazım. Bununla birlikte tadım olanağı bulunan mağazalarda farklı tatları denemek, daha iyi bir karar verebilmek adına başvurulabilecek yollardandır. Ayrıca online alışveriş olanaklarının artmasıyla birlikte, internet üzerinden de isteme çikolatası çeşitlerine erişebilmek mümkün hale geldi. Ancak online mağazalardan çikolata alınacağı zaman, fiziki mağazalara göre daha dikkatli davranılması ve seçici olunması lazım. Zira online mağazalarda ürünü doğrudan inceleme ya da tadım olanağı söz konusu değil.
  
Çikolata Tepsisinin Gösterişli Olması

Çikolata Tepsisinin Gösterişli Olması
 
Kız istemeye gidilirken alınan isteme çikolatası ürünleri kutu içerisinde değil, tepsi içerisinde götürülür. İsteme tepsisi olarak da adlandırılan bu tepsilerin süslenmesi gerekir. Süsleme işleminin iyi yapılmış olması ve göze hitap etmesi de çikolata seçiminin püf noktaları arasında yer alır. Zira isteme çikolatasının damağa hitap ettiği kadar, göze hitap etmesi de büyük önem taşır.
 
Günümüzde isteme çikolatası almak isteyenler için pek çok alternatif mevcut. Ancak daha önce de belirtilen nedenlerden dolayı, çikolata alınacak firmanın özenle seçilmesi gerekli. Schocolate bu doğrultuda önde gelen markalar arasında. Kurulduğu günden itibaren yüksek kaliteli çikolatalar ile müşterilerinin memnuniyetini sağlamaya çalışan Schocolate, birbirinden lezzetli ve gösterişli isteme çikolataları ile bu törene büyük katkı sunuyor. Siz de Schocolate web sitesini ziyaret ederek isteme çikolatalarını inceleyebilir, cazip olanaklardan yararlanarak istediğiniz ürünü kolayca sipariş edebilirsiniz.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe